Litoral TV Atenție la căpușe!

Atenție la căpușe. Este semnalul de alarmă pe care îl trag autoritățilemedicale tulcene. În ultimele două luni, s-a înregistrat un număr crescut de cazuri de îmbolnăviri de febră butonoasă. Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Tulcea, Laurenţia Militaru, atrage atenţia populaţiei privind modalităţile de recreere. Și asta pentru că tot mai multe căpuşe sunt prezente în numeroase destinaţii populare pentru activităţi în aer liber şi turism, în zonele rurale şi urbane şi în locaţiile pentru picnicuri, în parcuri şi grădini.
 
Riscul este mai mare atunci când se practică activităţi în aer liber, cum ar fi camparea în natură, drumeţii, pescuit sau vânătoare. O altă expunere des întâlnită este deparazitarea mecanică fără protecţie a animalelor de companie ignorând potenţialul de contaminare. Infecţia are un caracter predominant sezonier, iar 90% din cazuri sunt depistate între lunile iunie şi septembrie. Transmiterea febrei butonoasă, se face prin înţepătura căpuşelor care parazitează câinele sau, după caz, rozătoarele sălbatice din Africa.
 
La nivelul județului Tulcea, la unitățile medicale, numărul persoanelor care prezintă simptomele acestei boli, a crescut incredibil în ultima lună. Medicii le recomandă oamenilor să fie atenți atunci când ies în aer liber, iar la prima senzație ciudată să se prezinte la doctorul de familie.

Sursă foto: catena.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.