Litoral TV Căutări în apele mării

S-au scurs 72 de ore de la înecul turistului pe plaja din Neptun, iar marea pare că nu vrea să dezvăluie locul unde se află cadavrul. Autoritățile au dat startul celei de-a treia zi de căutări, în care scafandrii au luptat împotriva curenților, iar elicopterul de la SMURD a survolat, în zadar, văzduhul de la Neptun.
Numărătoarea inversă a început luni seară, pe plaja din stațiunea Neptun. Turistul de 46 de ani intrase să facă o baie în mare și nu a ținut cont de curenții puternici sau avertizările salvamarilor. Marea l-a smuls cu putere, chiar din mâinile soției care a privit totul neputincioasă. Nici măcar autoritățile nu au mai putut face nimic pentru a-l salva. Valurile l-au dus în larg, fără scăpare.
“Au intrat în apă două echipe și pe zona stabilopozilor și pe zona geamandurii, unde s-a presupus, conform martorilor, că ar fi fost văzut ultima dată. Am făcut tot posibilul. Din cauza curenților foarte mari și a hulei de fund a mării, a valurilor foarte mari, nu s-a putut intra cu buteliile”, ne-a spus căpitan Marian Ciulei, Centrul de Scafandri ISU Dobrogea.

Curenții le-au fost potrivnici salvatorilor în fiecare clipă din cele trei zile ale căutărilor.

„Timp de trei zile, scafandrii din cadrul ISU Dobrogea au intervenit pentru căutarea unui bărbat, care a dispărut în mare, în stațiunea Neptun. Căutările sunt dificile din cauza curenților marini și a valurilor foarte mari”, ne-a declarat plutonier Daian Hagi, purtător de cuvânt în cadrul ISU „Dobrogea”.

Turistul din Cluj mărește bilanțul tragediilor petrecute în apele Mării Negre. Trei persoane au murit în ultima săptămână, una se află, în continuare, în stare gravă pe patul de spital, iar alte șase au fost salvate în ultimul moment.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tragedia se repetă Bărbat găsit mort în apele din zona plajei prezidenţiale din Neptun-Olimp. Ofiţer SPP, înecat în acelaşi loc

09 Aug 2016 2787

Un tânăr de 17 ani, la un pas de înec la Neptun (video)

09 Aug 2015 3625

Turist înecat în mare, la Costineşti

08 Jul 2015 2982

Veşti tragice la Marea Neagră Turistul din Cluj, căutat trei zile le rând, a fost găsit mort

21 Aug 2014 2109

A treia zi de încercări Scafandrii au reluat căutările turistului înecat la Neptun

20 Aug 2014 1982

Marea își cere tributul Un turist s-a înecat la Eforie Sud și mai multe persoane au fost salvate de la înec

19 Aug 2014 4423

Tragedie la Neptun. Un turist înecat

24 Jul 2014 2488