Litoral Tv Cel mai mare graffiti din România

Constanţa beneficiază de cel mai mare graffiti din România, care se întinde pe o lungime de 1.350 de metri pătraţi. 25 de artişti din toată ţara s-au aliniat la startul competiţiei Street Art Contest, în Dana 45 a portului Constanţa. Văzuţi de unele autorităţi drept huligani, tinerii artişti arată că talentul bate prejudecăţile.
"Este destul de complicat. Este o chestie care se învaţă în timp. Am ajuns să fac graffiti, pentru că aveam prieteni care se ocupau cu asta. Depinde ce îţi doreşti să faci în acest domeniu: vrei doar să îţi exprimi astfel anumite sentimente sau doreşti să duci totul la stadiul de artă", ne-a spus unul dintre concurenţi.
Dacă alte ţări europene permit tinerilor să deseneze în locuri special amenajate, România continuă să considere graffiti-ul o activitate la limita legii. Street Art Contest este primul eveniment de acest gen organizat la Constanţa. Cele mai bune trei lucrări, care vor schimba faţa cenuşie a portului, vor fi premiate.
"Pentru noi, ce fac ei este mai mult decât un scris pe perete, este un desen. Fiecare are interpretarea proprie, înseamnă ceva, are o valoare. De aceea credem că e important să fie promovaţi şi ajutaţi în locurile unde se pot face aceste desene. Câştigătorul va lua 500 de euro, locul doi 300 de euro şi locul trei 200 de euro", ne-a spus Radu Dragomir, coordonator proiect.
Pentru a acoperi întreaga suprafaţă, artiştii au avut nevoie de 1.400 de spray-uri colorate, vopseluri, schele metalice şi platforme electrice. Street Art Contest deschide oficial seria de acţiuni şi evenimente dedicate artei urbane şi culorilor la Constanţa în 2014. Meeting Of Styles este cel mai cunoscut eveniment de street art din lume.
"Evenimentul deschide o serie de acţiuni dedicate culorilor la Constanţa în 2014. Prin acestea, ne dorim să primim o distincţie pentru Constanţa, drept Oraşul Culorilor în 2014. În august va avea loc  cel mai mare eveniment din lume, Meeting Of Styles, dedicat street-art-ului, punând oraşul Constanţa alături de oraşe precum Barcelona, Los Angeles, Tokyo", ne-a declarat Victor Maxim, promoter eveniment.
Tema grafică a competiţiei este reprezentată de Marea Neagră, Portul Constanţa şi istoria oraşului.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tineri, prinși desenând pe fațadele unui bloc din Constanța

29 Jan 2021 1962

RAEDPP Constanța Operațiuni de îndepărtare a însemnelor de tip graffiti de pe fațadele clădirilor (galerie foto)

13 Aug 2020 1498