Litoral Tv Conferință cu năbădăi pe tema gazelor de șist

Gazele de șist. Un subiect de actualitate, intens dezbătut în ultima perioadă și care deja a divizat până la ireconciliabil societatea românească, nu putea să nu producă măcar un pic de scandal. Subiectul a fost dezbătut atât în cadrul conferinței, cât și la poarta universității, acolo unde activiștii care se opun exploatării gazelor de șist prin metoda fracționării hidraulice au încercat să-și facă auzit glasul. Aceștia i-au acuzat pe organizatori, dar și pe invitați, că dezinformează și că reprezintă interesele Chevron.

„Sunt profesorii cu care ne-am obișnuit la televizor, care ne spun că gazul este frumos și se putem trăi cu otrava din apă, aer și pământ. Sunt lobby-știi Chevron-ului care vin în Dobrogea să spele creierul tinerilor.” a afirmat Paul Iurea, activist în cadrul ONG-ului Vama Verde.

Activiștii care se opun exploatării gazelor de șist au fost împiedicați să pătrundă în sala de conferință, organizatorii motivând că participarea la dezbatere se face pe bază de invitație. Mai mult, unul dintre organizatori, a sugerat că unii dintre activiști sunt tulburați psihic și se lasă manipulați în mod... conștient, având alte interese.

„Vreo câțiva protestatari sunt anti pe fond psihic, o parte din ei sunt manipulați conștient, cu interse. Așteptăm păreri de la specialiști, nu de la oameni care nu au nicio pregătire și doar emit păreri.” a precizat organizatorul evenimentului, Aurel Papari.

Printre cei invitați să exprime puncte de vedere referitor la subiectul dezbătut, s-a aflat și Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, care a exprimat poziția instituției pe care o conduce.

„Ca instituție noi sprijinim orice investiție străină și dorim obținerea independenței. Dacă în Statele Unite acest sistem funcționează deja, dacă sunt 9000 de sonde, de ce nu ar funcționa și în România?” a spus Mihai Daraban, președinte CCINA Constanța.

Mircea Radulian, directorul științific al Institutului Național de Fizica Pământului și Seismologie a prezentat posibilele efecte pe care le poate produce exploatarea gazelor de șist prin metoda fracturării hidraulice.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Giganţii de la Chevron se retrag din Polonia

31 Jan 2015 2071

Litoral TV Avem sau nu gaze de șist? Dezbatere “În Arenă”

12 Nov 2014 2254

Victor Ponta “Se pare că nu avem gaze de şist, ne-am bătut foarte tare pe ceva ce nu avem”

09 Nov 2014 2457

Mark Gitenstein, fost ambasador SUA, despre gazele de șist „ Cei de la Chevron erau nemulțumiți. Așa că am intervenit”

11 Sep 2014 2358

Secretarul General al NATO se implica in subiectul exploatarii gazelor de sist

23 Jun 2014 1445

Instanța a decis Explorarea gazelor de șist este legală

12 Jun 2014 1889

Senatorii SUA, despre gazele de șist și independența energetică „România este un exemplu de ţară care s-a dedicat explorării acestui potenţial”

08 Jun 2014 2528