Litoral TV Credincioșii îi sărbătoresc pe Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil

Astăzi, credincioșii din întreaga țără sărbătoresc Arhanghelii Mihail și Gavriil. Și la malul mării, constănțenii și-au îndreptat pașii dis de dimineață către Biserica cu hramul sfinţilor de la Spitalul Mare din Constanţa. Oamenii s-au rugat pentru ei şi pentru familiile lor. Peste 1.300.000 de români poartă numele de Mihail și Gavriil. Sfinții Mihail și Gavriil din calendarul bisericesc sunt conducătorii cetelor de îngeri, având aripi și purtând săbii, ca simbol al biruinței. Cei doi arhangheli sunt călăuze ale sufletelor în drumul acestora spre Rai. Mihail este cel care a pus capăt revoltei îngerilor răi, pe când Gavriil le-a adus oamenilor vestea cea mare.
 
„Sfinții Mihail și Gavriil sunt conducătorii oștilor cerești și prin sărbătoarea de astăzi, care este o mare bucurie pentru noi, deoarece sunt protectorii acestei sfinte biserici, se realizează practic comuniunea între cele cerești și cele pământești. Ne ridicăm cu gândul la cele nevăzute, la Sfinții îngeri care sunt protectorii și ocrotitorii noștri și așa cum bine știm, fiecare dintre noi avem câte un înger păzitor, cu câte un înger care ne ajută să urcăm duhovnicește treptele către Împărăția lui Dumnezeu.”, a spus Nicolae Morlova, preot paroh Biserica ”Sfinții Mihail și Gavriil”.
 
Slujba a fost oficiată de un sobor de preoți, dar și de Arhiepiscolul Tomisului, Înalt Prea Sfinția Sa Teodosie. Biserica Sfinților Mihail și Gavriil din Constanţa a fost zidită între anii 1938 - 1940, iar în spatele ei se ascunde o adevărată poveste.
 
„A avut destinația inițială de capelă militară [...] de atunci ea poartă acest hram al Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, care sunt și protectori ai oștilor văzute, ai armatei. De aceea a fost inițial ca și capelă militară în cadrul Regimentului 13 Artilerie, dar după demolarea și după ce s-a terminat acest episod din viața orașului nostru și s-au construit blocuri în jurul bisericii, a devenit biserică de enorie.”, a mai spus Nicolae Morlova, preot paroh Biserica ”Sfinții Mihail și Gavriil”.
 
Credincioșii au venit încă de la primele ore ale dimineții la Biserica Sfinții Mihail și Gravriil din județul Constanța, pentru a se ruga la Dumnezeu, pentru a-i ajuta în viață și în special pentru sănătatea lor și a familiilor lor. Cei care au participiat la Liturghie au primit și pachete.
 
„Este urmată de împărțirea unor pachete către cei care participă la Sfânta Liturghie și o masă festivă la care participă consiliul parohial și toți cei care au participat la realizarea acestei sărbători.”, a mai spus Nicolae Morlova, preot paroh Biserica ”Sfinții Mihail și Gavriil”
 
De Arhangheli, credincioșii aprind lumânări să le fie "lumină de veci" în lumea de dincolo. Se aprind atât pentru oamenii în viață, cât și pentru cei dispăruți fără lumânare. Peste un milion treisute de mii de români poartă numele celor doi Sfinți.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Slujba de Înviere ţinută în Biserica Militară din incinta MApN va fi transmisă online

17 Apr 2020 2550

Constănţenii din Topraisar sunt aşteptaţi să doneze sânge

09 Jul 2019 3989

Acțiune de donare de sânge la Topraisar. Unde poți dona

12 Mar 2019 2301

Friptură de purcel, piept de pui la cuptor, mămăliguţă cu brânză Meniu delicios, oferit de Arimex Comexim 2000 SRL pacienţilor din Constanţa (galerie foto)

08 Nov 2018 2754

Scurt istoric al Bisericii „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil“ din Constanța (galerie foto)

03 Nov 2018 11573

Preot militar, comemorat la Topraisar. Iată despre cine este vorba

16 Jun 2018 3749

Biserica din satul Vlahi, judeţul Constanţa, transformată în spital militar inamic în Primul Război Mondial

05 May 2018 8463

Superstiţii şi tradiţii de Sfinţii Mihail şi Gavriil, conducătorii cetelor de îngeri. Cum sunt pedepsiţi cei care muncesc pe 8 noiembrie

08 Nov 2017 2890

Petrecere mare în zi de sărbătoare Constănţeni celebri care îşi serbează onomastica de Sfinţii Mihail şi Gavriil (galerie foto)

08 Nov 2017 3067

A doua ca înălţime din România Biserica „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil“ din Chilia Veche, monument ce trebuie să devină obiectiv turistic (galerie foto)

14 Sep 2017 19457

Aniversaţii zilei Constănţeni celebri care îşi serbează onomastica de Sfinţii Mihail şi Gavril, cei ce poartă cheile Raiului

08 Nov 2016 6215

Meniu de zile mari, pregătit de Arimex Comexim 2000 SRL pentru pacienţii din Constanţa de Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil

07 Nov 2016 2707

Superstiţii şi tradiţii de sfinţii Mihail şi Gavriil Ce trebuie să facem azi pentru a fi feriţi de boală şi de pagubă

08 Nov 2015 2889

La mulţi ani de Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil! Constănţeni celebri care poartă numele celor doi arhangheli

08 Nov 2015 7584

IPS Teodosie va oficia sfințirea bisericii „Sfântul Ioan Botezătorul” din Constanța

04 Nov 2015 3749