Litoral TV Cursuri de prim ajutor pentru profesori


Sute de profesori din Galați, vor fi instruiți și anul acesta, cum să acorde primul ajutor. Cursurile sunt gratuite şi se întind pe durata cumulată de 12 ore. Proiectul a fost demarat din anul 2012 și a fost structurat și gândit de reprezentanții de la Crucea Roșie Galați.
În cadrul programului „Înființarea unui sistem național, standardizat, al Crucii Roșii Române, de instruire în domeniul primului ajutor de bază”, înființat în 2012, Crucea Roșie Româna, filiala Galați, a format gratuit în acordarea primului ajutor de bază, aproape 550 de profesori, învățători, educatori, dar și cadre didactice auxiliare și nedidactice din școlile gălățene. Cursurile, care au totalizat 12 ore, s-au ținut în unitățile școlare. La finalul programului, cadrele didactice au primit certificate care le atestă cunoștințele. Activitatea de instruire în școli va continua și în anul 2014 – 2015. Pentru cei care vor să învețe despre cum pot ajuta pe cineva la nevoie, reprezentanții din cadrul Crucea Roșie Română pot oferi cursuri de prim ajutor, la cerere, dar contra cost.
Redactor: Denisa Stoenescu
Sursă foto: galatipenet.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Galați 100 de elevi și profesori evacuați după ce un elev de clasa a VIII-a a adus un obuz la școală (Galerie FOTO+VIDEO)

14 Mar 2024 760

#citeşteDobrogea In Memoriam Grigore Sălceanu, la 118 ani de la naştere. Distincţia profesorului mircist, cu notorietate între dobrogeni

23 Apr 2019 2941