Litoral TV Eficiență în salvarea victimelor

Drumul dintre localitatea Negru Vodă și frontiera cu Bulgaria a fost blocat astăzi din cauza unui tir care a derapat, dar și din cauza unor autoturisme blocate în zapădă. Cinci persoane au fost transportate la Spitalul Județean, fiind în stare de inconștiență. Din fericire, nu a fost vorba de un eveniment tragic, ci de un exercițiu de simulare pentru salvarea unor persoane înzăpezite, dar şi pentru a testa noile echipamente achiziţionate printr-un proiect transfrontalier, în parteneriat cu autoritățile bulgare.
Mai multă eficiență în ceea ce privește salvarea persoanelor înzăpezite! Acestea sunt asigurările date de către autoritățile constănțene și cele bulgare la exercițiul de simulare pentru a testa noile echipamente. Mai exact, este vorba despre două utilaje specifice intervenției pe zapadă și de un elicopter care să asigure un transport sigur și rapid al victimelor către spital. Pentru a testa eficiența acestor echipamente, autoritățile au simulat o intervenție privind salvarea unor persoane înzăpezite, pe drumul ce face legătura dintre localitatea Negru Voda și frontiera cu Bulgaria.
„A simulat un exercițiu în condiții grele de iarnă, de căderi abundente de zăpadă [...] a avut loc un accident rutier. Un copac îngreunat din cauza căderilor masive de zăpadă s-a prăbușit peste o mașină unde au fost încarcerate trei victime. Pentru desfășurarea cu rapiditate a evenimentului s-a solicitat intervenția elicopterului [...] elicopterul care a venit de la Constanța, a degajat prima victimă, victima aflată în starea cea mai gravă.”, a declarat dr. Ionut Cealera, director SAJ Constanța.
Cele trei echipamente au fost achiziționate printr-un  proiect transfrontalier, încheiat între Consiliul Județean Constanța și autoritățile bulgare din General Toshevo și Krushari, şi care urmărește o cooperare între cele două regiuni, privind salvarea persoanelor înzăpezite.
„Nu întâmplător am ales aici acest loc [...] aici în 2007, 2008 când a fost o zăpadă foarte mare și s-a blocat drumul acesta DN38, a trebuit să intervenim cu utilajele de la Regia de Drumuri ale CJC, încă de la podul de cale ferată de dinainte de orașul Năvodari, am reușit să eliberăm drumul până la orașul Negru Vodă care rămăsese izolat de trei zile, nu mai aveau alimente, hrană și am venit cu utilajele până în frontiera cu Bulgaria, reușind să facem față atunci acelor situații.”, a declarat Nicușor Constantinescu, președintele CJ Constanţa.            
„Odată cu realizarea acestei simulări, avem convingerea că suntem pregătiți să acționăm și în condiții de iarnă, ca să putem ajunge cu utilajele până la punctul cel mai îndepărtat, folosind și utilajele achiziționate de partenerii noștri de la Consiliul Județean Constanța.”, a declarat Dimitar Mihailov, primar  General Toshevo.    
Drumul dintre localitatea Negru Vodă și granița cu Bulgaria a fost blocat pe o distanță de 6 km pentru o perioadă de 100 de minute.                                                                                                                                                       

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Teatrul de Stat Constanța readuce, după 50 de ani, spectacolul „Casa Bernardei Alba”, pe scena pontică

18 Apr 2024 90

Ziua Forțelor Terestre la VIVO! Mall Constanța! Militarii vor organiza o expoziţie de tehnică de luptă

18 Apr 2024 163

Farul Constanța Gheorghe Hagi, la conferința de presă - „M-ai prins în ofsaid!“ (VIDEO)

18 Apr 2024 373

Un transport agabaritic va circula pe drumuri din județele Constanța și Tulcea

18 Apr 2024 152

LIVE VIDEO-TEXT Probleme de interes național și local dezbătute de AUR filiala Constanța (FOTO)

18 Apr 2024 244

Ziua Porților Deschise la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale din Constanța

18 Apr 2024 164

Superliga 2023/2024. Farul Constanța - CFR Cluj Hagi - „Întâlnim un adversar foarte puternic, dar unicul nostru obiectiv e victoria“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

18 Apr 2024 468

Percheziții în Constanța Peste 15 vehicule folosite în operațiuni ilegale cu deșeuri, sechestrate (FOTO)

18 Apr 2024 283

Licitații publice Primăria Constanța achiziționează lucrări de reabilitare enegetică pentru două blocuri din zona Badea Cârţan

18 Apr 2024 223

Primăria Constanța Bucuria, în dar pentru seniorii din Căminul pentru Persoane Vârstnice (GALERIE FOTO)

18 Apr 2024 263

Scenariu rupt din SF Pasajul rutier de la intersecția bulevardelor Tomis și Aurel Vlaicu va avea 5 deschideri (DOCUMENT)

18 Apr 2024 559

Județul Constanța Încă o dronă a fost observată în zona Bazei Aeriene 57 „Mihail Kogălniceanu”!

18 Apr 2024 561

Tratament pentru cancerul de sân, la cele mai înalte standarde, disponibil la Constanța

18 Apr 2024 345

Percheziții la Constanța într-un dosar de tentativă de tâlhărie calificată Doi constănțeni, acuzați că ar fi intrat în casa unei femei pe care au bătut-o (VIDEO)

18 Apr 2024 364

Imobiliare Constanța Cine vrea să ridice un imobil de două etaje pe strada Baba Novac?

18 Apr 2024 312