Litoral Tv Gadgeturi pentru copii

Studiile arată că românii sunt cei mai mobili utilizatori de internet din zona de sud-est a Europei. Cele mai noi gadget-uri au mereu priză, iar vârsta celor care le utilizează este în continuă scădere.

Potrivit statisticilor, o mare parte dintre adolescenții români își încep ziua online, scriu pe blogguri și sunt foarte deschiși față de noile tehnologii. De asemenea, vârsta celor care le utilizează a scăzut considerabil.

Potrivit studiilor efectuate, românii apreciază într-o măsură mult mai mare smartphone-urile și tabletele decât o fac polonezii sau maghiarii. Mai mult decât atât românii preferă să se uite pe internet la filme sau videoclipuri decât să urmărească programele tv.

Conform personalului care îndrumă clienții atunci când vine vorba despre achiziționarea unei „jucării tehnologice”, în mare parte cei interesaţi sunt tinerii. Românii nu se uită la bani când vine vorba despre tehnologie.

„În mare parte sunt foarte mulți tineri care cumpără gadgeturi. Chiar am avut un caz în care părinții au cumpărat o tabletă pentru un copil de doi ani. Vor branduri mai scumpe, la smart-phonuri începând cu prețul de la 500 lei, iar la tablete cu prețuri începând de la 1.000 de lei”, ne-a declarat Gabriel Panait, asistent vânzări IT.

Părinții care le cumpără tablete micuților  pur și simplu nu pot rezista rugăminților odoarelor, care s-ar simți dezavantajate față de ceilalți copii.

„E normal să le cumpărăm. La vârsta lor trebuie să aibă, pentru că văd în altă parte, la colegi, și vor și ei”, ne-a spus un părinte, care tocmai a achiziționat o tabletă pentru copilul său.

Psihologii sunt de părere că tabletele și telefoanele performante pot oferi avantaje în privința creativității copiilor, dar de asemenea pot fi dăunatoare dacă sunt utilizate excesiv.

„Atât timp cât noi stăm frecvent pe internet sau în fața unei tablete, se atenuează sau dispare sentimentul de socializare. Nu mai suntem atât de dornici să socializăm pentrru că interesele noastre și plăcerile noastre sunt satisfăcute prin ceea ce găsim acolo, pe tabletă sau pe calculator”, ne-a declarat Cristina Gemănaru, psiholog.

Cu toate acestea, părinții continuă să cumpere copiilor cele mai noi şi scumpe gadgeturi. Brandurile intră foarte ușor pe piața românească, iar profitul este considerabil.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

O femeie angajată în Armată, arestată preventiv! Și-a bătut crunt fetiţa de două luni

18 Apr 2024 451

Știri Constanța Mădălin, polițistul erou care a contribuit la găsirea unui copil dispărut în Cuza Vodă

16 Apr 2024 1060

Ce cadouri se pot face sărbătoriților de Florii?

13 Apr 2024 455

Atac cu armă albă la Sydney Cinci persoane au fost ucise, opt sunt spitalizate; atacatorul a fost omorât

13 Apr 2024 466

Când salvatorii devin victime Comunitatea din Chilia Veche sare în ajutorul asistentei medicale, rănită grav în accidentul naval din județul Tulcea

13 Apr 2024 669

„Sânge rece“ Crimă într-un hotel din Mangalia! Judecătorii motivează sentința în cazul tinerei băgată în geamantan și apoi abandonată în parc

11 Apr 2024 633

Oficial de la Autoritatea Navală Română despre accidentul de navigație de pe brațul Chilia, Tulcea

10 Apr 2024 649

Un accident rutier a avut loc în Mamaia Nord, Constanța.Victima, un copil de cinci ani

08 Apr 2024 835

Ce sărbătoresc creștinii ortodocși astăzi, 6 aprilie 2024

06 Apr 2024 730

Anunț important al AJPIS Constanța! Când vor intra în conturi alocațiile pentru copii

05 Apr 2024 679

Știri Constanța UPDATE. Copil rănit în urma unui accident rutier în Valu lui Traian

03 Apr 2024 2634

Caz de sclavie în județul Brașov Un copil, ținut în cușcă și exploatat la stână

03 Apr 2024 513

Abuz într-o grădiniță din Ploiești! O educatoare înregistrată în timp ce teroriza copiii

01 Apr 2024 509

Dramă evitată în Techirghiol. Copil salvat din nămolul lacului (FOTO+VIDEO)

31 Mar 2024 1038

Editorial Păcăleala, un atribut al societății noastre

31 Mar 2024 516