Litoral TV Goana după rechizite

Goana după rechizite a intrat pe ultima sută de metri. Părinţii au dat buzna la cumpărături în cautarea preţurilor mici. Însă dorinţele copiilor necesită bani aşa că mulţi au închis ochii şi au scos din buzunare până la urmă sume considerabile pentru a le face pe plac micutilor. Cu aproape o săptămână înainte de începerea noului an școlar, părinții însoțiți de copii, au luat la pas magazinele cu rechizite. Căutările au durat ore întregi, mai ales că prețurile variază. Ofertele speciale au fost primele vizate.
 
“Prețurile sunt enorm de mari...Și hăinuțele. S-au mărit prețurile față de anul trecut. Practic, aproape s-au dublat”, ne-a spus un părinte.
 
„Avem, nu avem...trebuie să le cumpărăm rechizite la copii. Suntem dispuși să cheltuim o sumă cuprinsă între 200 și 250 lei”, ne-a zis mama unei eleve de ciclul primar.
 
Caietele dictando, de matematică, coperțile, penarele cu stilou, radieră, trusă geometrică și creioane colorate, nu trebuie să lipsească din ghiozdan. Caietele simple sunt 1 lei, însă cele cu personaje ca Spider-man, Violeta și Hello Kitty ajung chiar şi la 10 lei bucata. Ghiozdanele imprimate cu imaginile eroilor din desene animate, dispar imediat de pe rafturi, deși prețurile sunt mai piperate și depășesc uneori 200 de lei. Anul școlar ia startul la 15 septembrie. După această dată însă, părinții vor cheltui alți bani pentru culegeri și caiete speciale, în funcţie de cerinţele profesorilor la clasă.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cum se va desfășura o zi de școală în pandemie, conform ghidurilor ministeriale

07 Sep 2020 1504

Inspectoratul Școlar Județean Tulcea, la bilanţ. A fost prezentat raportul anului şcolar 2017-2018

18 Oct 2018 2114

Debut de an şcolar cu realizări la Saraiu Albă ca Zăpada îi va însoţi pe preşcolari în aventura învăţăturii (galerie foto)

16 Sep 2014 2493

Început de an şcolar în siguranţă Poliţiştii din Constanţa, alături de cei mici

14 Sep 2014 1658

Litoral TV Rechizite pentru elevi

26 Aug 2014 1494