Litoral TV În județul Tulcea va începe campania de împădurire

Ideea aparţine Consiliului Județean, care doreşte să readucă la viață peste o mie de hectare din 15 unități administrativ teritoriale. Autoritățile au trimis o adresă către Ministerul Mediului, care va asigura materialul săditor şi asistenţa tehnică pe parcursul lucrărilor de plantare.
În luna septembrie a acestui an, Consiliul Judeţean Tulcea a transmis la Bucureşti o adresă prin care solicită sprijin financiar pentru împădurirea terenurilor agricole. În cadrul programului „Controlul integrat al poluării cu nutrienţi”, 15 unităţi administrativ-teritoriale din judeţ vor fi ”reîmprospătate”. Aceste unităţi sunt amplasate în arii protejate, ce fac parte din reţeaua Natura 2000, au un număr important de locuitori şi au un specific şi potenţial turistic important.
„Vă rugăm să consideraţi în instituţia Consiliului Judeţean Tulcea un partener credibil care poate să susţină instituţional orice demers făcut de către dumneavoastră privind accesarea unei finanţări neramburasabile prin intermediul Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice. Costurile unui asemenea proiect nu pot fi susţinute de niciuna dintre părţile angrenate în viitoarea activitate, acestea putând doar să asigure resursele financiare necesare pentru cofinanţare şi sprijinul local pentru realizarea acestor investiţii.”, se arată în adresa transmisă către Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice.
Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice a salutat inițiativa administrației județene. Pentru început reprezentanții ministerului vor livra către fiecare comună o cantitate de puieți pentru împădurirea unei suprafețe de maxim cinci hectare.
”Avem trei localități momentan în care facem împăduriri, dacă nu mă înșel, trei sunt sigure. Noi avem mai multe prinse în acest program, dar în momentul de față, încercăm să acoperim cinci hectare pentru fiecare comună.

Această finanțară este făcută pe Ministerul Mediului, iar acest program îl vom implementa la nivelul județului Tulcea, începând cu anul viitor.”, a declarat Horia Teodorescu președinte CJ Tulcea.
Din partea Ministerului Mediului, pentru acest program vor fi alocate aproximativ 5 procente din suma necesară pentru reamenajarea terenurilor. Mai exact, ministerul va furniza materialul săditor și asistența tehnică pe parcursul lucrărilor de plantare, iar primarii au responsabilitatea ca plantarea să fie făcută în perioadele adecvate, adică primăvara și toamna și vor asigura îngrijirea și mentenanța ulterioară. În total, aproximativ o mie de hectare vor fi împădurite. Mai exact este vorba despre 80 de hectare la Slava Cercheză, 46 hectare la Topolog, 63 de hectare la Izvoarele, 30 de hectare la Sfântu Gheorghe, 59 de hectare în Babadag, 234 de hectare la Peceneaga, 50 de hectare la Jijila, 99 hectare la Ostrov, 22 hectare la Mahmudia, 100 de hectare la Grindu, 125 hectare la Turcoaia, 10 hectare la Isaccea, 100 de hectare la Valea Teilor, 25 de hectare la Frecăţei şi 4 hectare la Măcin.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Campania națională ”Detector pentru Viață” a ajuns în județul Tulcea! În ce localități au fost montate detectoare de fum și monoxid de carbon (GALERIE FOTO)

20 Apr 2024 147

Județele Constanța și Tulcea, sub cod galben de vânt

20 Apr 2024 179

Acțiuni pentru combaterea braconajului piscicol desfășurate de polițiștii Serviciului de Poliție „Delta Dunării“! Ce nereguli au fost constatate în județele Constanța și Tulcea

20 Apr 2024 221

Contract semnat între Prosilva Serv SRL și Romsilva pentru servicii de împădurire în zona Măcin, județul Tulcea (DOCUMENT)

19 Apr 2024 469

Licitații Tulcea Elevii de la Școala Gimnazială „Constantin Brâncoveanu” din Babadag vor primi, zilnic, pachete alimentare de la SC Complex Anelis SRL (DOCUMENT)

19 Apr 2024 434

Judecătoriile din Constanța și Tulcea ies din criza de judecători! Anunțul membrului CSM Alin Ene

19 Apr 2024 326

Licitații Tulcea Woodart SRL va dota Școala Gimnazială Ostrov cu mobilier și materiale didactice (DOCUMENT)

19 Apr 2024 283

LIVE TEXT+VIDEO OMD Mamaia Constanța, Ministerul Economiei și Turismului și alte instituții din domeniu anunță debutul Sezonului Litoral - Delta Dunării 2024 (Galerie FOTO)

19 Apr 2024 527

MApNExercițiu de instruire cu termen scurt de notificare, în județul Tulcea

19 Apr 2024 263

Decizie a Curții de Apel Constanța în procesul dintre UAT Isaccea și JT Grup SRL

18 Apr 2024 486

ISU Delta Tulcea în doliu! Plutonierul major (r) Ștefan Cabaua s-a alăturat eroilor din ceruri

18 Apr 2024 538

Exercițiu militar de instruire cu termen scurt de notificare, în raioane din județul Tulcea

18 Apr 2024 412

Un transport agabaritic va circula pe drumuri din județele Constanța și Tulcea

18 Apr 2024 446

Prefectul din Tulcea, demers la Curtea de Apel Constanța pentru anularea unei hotărâri a Consiliului Local Măcin

18 Apr 2024 319

Cod Galben hidrologic pentru râuri din Dobrogea. Anunțul hidrologilor

18 Apr 2024 338