Litoral TV Informare si prevenire

De Ziua Internaţională de Luptă Anti SIDA, Asociaţia “O Rază de Lumină” a organizat, la Mangalia o întrunire la care au participat, alături de membrii ONG-ului şi voluntari de la Colegiul Economic din localitate. Cu această ocazie fost anunţată demararea proiectului “In my shoes” ce cuprinde campanii de informare stradală şi în instituţiile de învăţământ şi teatru social organizat în instituţiile de învăţământ.

Cazurile de la Segarcea şi Năvodari – în care mai multe zeci de persoane au aflat că sunt potenţiali purtători ai virusului HIV, s-au reflectat negativ în comportamentul persoanelor sănătoase.

„La cabinetele stomatologice e o problemă. La ginecologie, iarăși e o problemă. Sperăm ca lucrurile să revină pe făgașul normal, pentru că lumea ar trebui să știe: HIV/SIDA nu mai este un subiect tabu, pe care să nu îl discutăm sau să îlk dezbatem la colțuri. Sunt și persoane care lucrează în turism, recepționeri, care au făcut aceste cursuri inițiate de noi, dar avem și persoane care au terminat o formă de învățământ universitar care au urmat cursurile noastre de formare, de calificare și recalificare în diverse domenii. Viața merge înainte”, ne-a declarat Ioana Petriuc, președintele Asociaţiei “O Rază de Lumină”.

Pe 1 Decembrie, membrii şi voluntarii Asociaţiei “O Rază de Lumină” vor fi prezenţi pe străzile oraşului, împărţind pliante informative despre tot ceea ce înseamnă SIDA, de la cauzele infectării până la măsurile ce trebuie luate pentru evitarea îmbolnăvirii.

„Până acum am ieșit cu elevii la trei acțiuni de voluntariat, în zilele de sâmbătă, am distribuit materiale informative în oraș, am distribuit materiale de protecție pentru tineri. Vom continua aceste acțiuni și luni, 1 decembrie, și dorim să popularizăm ceea ce își propune proiectul în școli”, ne-a spus profesor Delia Florea, Colegiul Economic Mangalia.

La Mangalia, de mai bine de 22 de ani, Asociaţia  “O Rază de Lumină” luptă pentru drepturile persoanelor seropozitive. Iniţial, organizaţia a avut 30 de membri, cei mai mulţi copii infectaţi cu virusul HIV în spitale, înainte de 1989. La ora actuală, asociaţia mai are 20 de membri, cu vârste cuprinse între 25 şi 30 de ani.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.