Litoral TV Informatica, nu-i chiar grea!

A doua sesiune a bacalaureatului a continuat cu proba de evaluare a competențelor digitale. Candidații au avut acces la internet doar 15 minute, după care conexiunea a fost întreruptă, iar elevii au continuat cu editarea unui text, precum și prezentări multimedia.

Începând cu ora 13.00, candidații care au susținut proba de evaluare a competențelor digitale, au intrat în sala de examen. Aceștia au avut de rezolvat două tipuri de subiecte.

„O fișă de tip A cu subiectele la care au acces la internet, care durează 15 minute, după care conexiunea la internet este întreruptă. Apoi, timp de 75 de minute, ei vor rezolva celelalte subiecte, din materia de liceu de la Tehnologia informației și comunicațiilor: editare text, lucru cu baze de date, prezentări multi-media și calcul tabelar ”, ne-a declarat Alina Nițu, inspector școlar pentru informatică.

„Pentru această probă s-au înscris 380 de candidați care vor afla rezultatul după finalizarea probei”, ne-a spus Cristina Ivan, purtător de cuvânt ISJ Constanța.
Elevii care nu au promovat prima proba a bacalaureatului sau nu s-au prezentat, spun că li s-au părut foarte accesibile subiectele.

„Html, foldere, editări. Probele au fost ușoare. Excell-ul a fost un pic mai dificil, dar m-am descurcat”, ne-a spus o candidată.
„Am scris ceva în Word și am căutat ceva pe internet. M-am descurcat”, ne-a spus un absolvent de liceu.

Printre absolvenții de clasa a 12-a s-a regăsit și o doamnă trecută de prima tinerețe. Pentru ea calculatorul este ceva nou și dificil. Chiar și așa, doamna consideră că s-a descurcat foarte bine.
„Este pentru prima dată, dar m-am descurcat”, ne-a spus femeia trecută de vârsta tinereții.
Nici cei care au studiat la Seral, nu au întâmpinat dificultăți în rezolvare subiectelor.
„Foarte ușor. A trebuit să fac pe calculator ceva despre planete și m-am descurcat”, ne-a zis o tânără absolventă a cursurilor liceale serale.

De luni, 25 august, încep probele scrise ale celei de-a doua sesiuni a examenului de bacalaureat.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Laurentiu Rosu, profesor de informatica

22 Aug, 2014 06:44

Stimate fost elev, si dvs faceti o enorma confuzie: informatica e disciplina de studiu, iar competentele digitale, dupa nume, reprezinta un tip de competente pe care le dobandeste cursantul prin studiu! Adica nu au programa! Aveti insa dreptate, autorul face confuzie intre disciplinele Informatica si Tehnologia informatiei si a comunicarii, desi dna inspector a precizat despre ce e vorba.

Alexandru Bajdechi

21 Aug, 2014 23:50

Faceti o mare confuzie, informatica si competentele digitale nu sunt acelasi lucru, este o programa complet diferita.

Articole asemanatoare

Rezultate BAC, proba Evaluare a competențelor digitale Află ce calificative s-au obținuț în județul Constanța

22 Aug 2014 2078