Litoral Tv Legea privind interzicerea tăierii copacilor, foarte bine primită de constănțeni. Mai rămâne să fie și respectată!

Copacii sănătoși din spațiile verzi nu vor mai putea fi tăiați decât cu avizul agențiilor județene de protecția mediului. Inițiativa legislativă a fost adoptată astăzi în plenul Camerei Deputaților.

Constructorii, care vor să ridice imobile pe spațiile verzi, vor trebui mai întâi să treacă pe la sediile agențiilor județene de protecția mediului, întrucât orice tip de clădire se va ridica doar cu acordul acestora.

În Constanța, construcțiile noi apar ca ciupercile după ploaie, iar de cele mai multe ori spațiul sacrificat este cel verde, unde, „din întâmplare” se mai găsesc și câțiva arbori, care sunt eliminați imediat.

Constănțenii cunosc foarte bine această situație, iar faptul că spațiile verzi, alături de arbuștii sănătoși, dispar din peisajul orașului de la malul mării nu mai reprezintă o noutate. Legea care obligă constructorii să aibă acordul agențiilor județene de mediu pentru tăierea copacilor este primită foarte bine de constănțeni. Reacțiile nu au întârziat să apară, iar mulți se tem că legea, ca orice altă lege, nu va fi respectată.

„Perfect. Așa trebuia să fie demult, nu de acum. E un lucru corect. Bine ar fi dacă s-ar respecta”, a declarat o tânără, aflată în Parcul Tăbăcărie din Constanța.
„Dacă s-ar respecta, ar fi bine, dar la noi nu se respectă. Legi, legi, legi se tot dau, dar nu se respectă”, a spus și o pensionară.

„Mă mir de ce nu a fost nevoie până acum de avizul ăsta. Printre toate avizele care le erau cerute constructorilor, trebuia să se numere și acest aviz. Și să prevadă niște reguli clare, precise: la ce distanțe, când, unde, dacă se pot tăia pomii, dacă nu. Că sunt pomi de ani și ani de zile, în spații verzi și acum se vor distruge”, a zis și un bătrân.

„Mi se pare corect. Asta trebuia de multă vreme. Deja s-a distrus prea mult”, a ținut să menționeze și un tânăr constănțean.

În plus, proiectul prevede că administratorii spațiilor verzi sunt obligați să realizeze măsurile de siguranță, respectiv toaletarea copacilor sau înlăturarea crengilor care ar reprezenta un pericol pentru cetățeni. Nu o dată s-a întâmplat ca în timpul unor furtuni, mașinile constănțenilor să aibă de suferit din cauza ramurilor copacilor bătrâni, care au căzut efectiv peste autovehicule.


Sursa text: Gazeta de Năvodari

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

DE RAS....SAU DE PLANS

04 Jun, 2014 08:22

Vor obtine TOATE avizele,fara cracnire. De ce Agentia de Mediu nu se deranjeaza cu nimic pt toate vilele construite pe malul lacului Siut-ghiol la Ovidiu fara a fi lasat malul pt toata lumea? Credeti ca se vor impiedica de cativa copaci?

raducu

04 Jun, 2014 08:05

Dar primaria nu este condusa de Partid ? DAR agenţia de mediu nu este condusă de Partid ? Dar comisariatul de mediu de cine este condus? De şapte ani de zile EcoDobrogea se străduieşte să obţină de la primăria autonomă Constanţa Registrul spaţiilor verzi prevăzut de legea 24/1997 completată Nu a reuşit ! Cât de hazlii sunt răspunsurile , nici nu mai vorbim !O nouă lege ?

Articole asemanatoare

CNSC, decizie care vizează DGASPC Snow Clean SRL continuă să câștige contracte la instituțiile subordonate Consiliului Județean Constanța! (DOCUMENT)

18 Apr 2024 337

Proiectul de lege a ajuns la Camera Deputaților Radarele poziționate în mod vizibil, cu însemnele distinctive ale Poliției Rutiere!

18 Apr 2024 345

Justiție Constanța Proces între primarul municipiului și Profi Rom Food SRL. Dosarul, pe rolul Judecătoriei

15 Apr 2024 470

Proiect PNL pentru a completarea Legea Cooperativelor Agricole nr. 566/2004!

14 Apr 2024 462

Legea privind calitatea apei destinate consumului uman, promulgată de președintele României

12 Apr 2024 406

Producție de energie în largul Mării Negre Legea privind energia eoliană offshore, adoptată de Camera Deputaților

09 Apr 2024 516

În atenția amatorilor Se închid sălile de păcănele din localitățile cu mai puțin de 15.000 de locuitori

09 Apr 2024 1653

Iohannis a trimis spre reexaminare, legea care modifică OUG 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân

08 Apr 2024 392

Guvernul RomânieiActele normative adoptate în cadrul ședinței Guvernului României din 4 aprilie 2024

05 Apr 2024 338

Proiect de lege PNL pentru ca rovinieta să poată fi achitată în termen de cel mult 24 de ore

04 Apr 2024 516

Cine vrea să lucreze la DNA! Lista procurorilor care îndeplinesc condițiile

31 Mar 2024 606

Ministrul Muncii O parte dintre pensionari vor primi o creștere semnificativă a pensiilor. Despre ce categorie este vorba

31 Mar 2024 676

Guvernul RomânieiProiectele de acte normative incluse pe agenda ședinței Guvernului României din 28 martie 2024

28 Mar 2024 382

Constanța Dosar penal pentru capturarea unor păsări ocrotite de lege (GALERIE FOTO)

24 Mar 2024 666

Guvernul RomânieiProiectele de acte normative incluse pe agenda ședinței Guvernului României din 21 martie 2024

22 Mar 2024 344