Litoral TV Litoralul, ruinat după furtună

Furtuna de zilele trecute a făcut ravagii în stațiunile de pe litoral. Plajele s-au umplut de alge aduse la mal de valuri, iar apa și ploaia au săpat revene în nisip. După ce s-au pregătit tot anul pentru perioada sezonului estival, agenții economici de pe litoral și-au înecat entuziasmul venirii primilor turiști, odată cu pagubele însemnate pe care vor trebui să le recupereze, dar și cu munca la foc automat pentru a face loc turiștilor ce vor veni de săptămîna viitoare la mare.Cele mai dramatice efecte se văd în stațiunile din sudul rivierei, însă nici Mamaia nu a scăpat de furia naturii. Angajații de la Apele Române au demarat, week-end-ul acesta, ample lucrări de salvare a litoralului. Lucrătorii au ieșit în teren pentru a igieniza plajele și a nivela nisipul spulberat de furtună.

“Instituția noastră s-a mobilizat începând cu noaptea trecuta și a intervenit refăcând în totalitate plajele de le Eforie Nord, Eforie Sud, 70% din plaja de la Costinești, localitatea Venus, 2 Mai și Vama Veche, urmând ca în cursul nopții de azi să intervină și să finalizeze refacerea plajei pe litoralul românesc”, ne-a declarat Stelică Hagi, director tehnic la Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral. În stațiunea Costinești, puținii turiști care au ieșit la plimbare pe plajă,nici nu au putut păși. La tot pasul, alge urât mirositoare și un covor de scoici așternute ca niște capcane pe nisip.

“Au apărut și fenomenele de aglomerare algală, de scoică vie și material lemnos pe aproape întreaga deschidere la mare a litoralului românesc. În acest sens, începând cu noaptea ce va urma ne vom mobiliza cu toate utilajele pentru colectarea algelor și transportul lor la gropile de gunoi autorizate. Zone mai afectate din acest punct sunt Costineștiul, parte din stațiunea Mamaia și localitatea Năvodari ”, ne-a mai spus directorul tehnic al ABADL, Stelică Hagi.Nici la Neptun, peisajul nu este mai atrăgător. Agenții economici sunt singurii care populează zona, în demersurile disperate de a-și salva afacerea. Sute de mii de euro s-au dus pe apa sâmbetei, atât din daunele umbrelelor și șezlongurilor măturate de vijelie, dar și prin lipsa îngrijorătoare de turiști din hotelurile și pensiunile de pe litoral.



Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE. Constanța. Cei trei suspecți implicați în mai multe furturi din stațiunile de pe litoral, prezentați instanței cu propunere de arestare (video)

21 Aug 2017 2637

Revista presei locale

20 Jul 2017 2331

Robert Mocanu, specializat în furturi pe litoral

29 Jul 2015 4208

Un bărbat de 64 de ani şi o femeie de 49 de ani, prinşi în flagrant de poliţiştii constănţeni

26 Jul 2015 2038

În loc să vâneze micii de pe litoral, ANAF să verifice supermarketurile care scot milioane de euro nefiscalizate din țară

01 May 2015 1077

Cinci persoane prinse pe litoral Cercetate în stare de libertate pentru furt calificat

06 Aug 2014 1976