Litoral TV Microbuze școlare pentru zonele rurale

 
Problemele copiilor din mediul rural care trebuie să străbatădistanțe uriașe pe jos pentru a ajunge la școală par să își găsească în sfârșit o rezolvare. Șase microbuze pentru transportul școlarilor au fost repartizate către comunele din județ printr-un program guvernamental derulat prin Ministerul Dezvoltării. Este de notorietate faptul că la țară o mare problemă o reprezintă distanțele lungi pe care copiii trebuie să le străbată pentru a ajunge la școli. Probleme de acest tip sunt în peste 40 de localități din județul Constanța. Șase microbuze școlare au intrat în posesia primăriilor din Independența, Pantelimon, Ostrov, Ion Corvin, Saligny și Horia.
 
„Astfel se rezolvă o problemă importantă reprezentată de transportul elevilor, de transferul lor dintr-un sat către unitatea școlară. O promisiune respectată de actualul Guvern. Sperăm ca în curând să primim celelalte microbuze destinate altor unități școlare. Un sprijin pentru elevi, un sprijin important pentru educație”, a afirmat Răducu Popescu, inspector școlar general.Autoritățile locale admit că această problemă este departe de a fi rezolvată. „Știm că până la sfârșitul anului mai trebuie să vină încă 25 de microbuze. Nu sunt suficiente, pentru că un microbuz face două sau chiar trei drumuri în fiecare dimineață cu elevii”, a spus Cristian Darie, vicepreședinte Consiliu Județean Constanța.
 
„Începând cu luna octombrie și până în decembrie, cele 34 de microbuze restante vor ajunge în județ. Faptul că în județ copiii se vor bucura de siguranță și confort este ceea ce contează”, a declarat Radu Volcinschi, prefectul județului Constanța. Primăriile din zonele rurale se lovesc frecvent de problema transportului. „Cel puțin 50 de elevi vor beneficia de transportul cu acest microbuz. Au fost și perioade când am avut probleme, pentru că în funcție de orarul făcut de cadrele didactice, a trebuit ca microbuzele existente să facă două sau chiar trei curse”, a spus Nicolae Dragomir, primarul comunei Ostrov.
 
„De acest microbuz vor beneficia peste 175 de copii din patru sate care zilnic vor fi transportați la Liceul Tehnologic din Independența. Noi beneficiem pentru a doua oară de un astfel de microbuz, dar din cauza distanțelor mari și numărului mare de copii transportați, microbuzul pe care l-am avut nu mai corespunde din punct de vedere tehnic”, a spus Cristea Gâscan, primarul comunei Independența.În total 40 de microbuze vor ajunge în localitățile constănțene care întâmpină probleme. Săptămâna viitoare vor primi cheile microbuzelor primarii din Corbu, Chirnogeni, Dobromir și Deleni.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Independența, județul Constanța, contract cu o firmă din județul Gorj. Despre ce este vorba (DOCUMENTE)

28 Feb 2024 961

Licitații Constanța Unitatea de învățământ preuniversitar din Independența se va dota cu mobilier (DOCUMENT)

24 Feb 2024 647

Cumpărări directe Constanța Funding Plan Investment SRL, controlată de Bogdan-Dragoș Marinescu, fost consilier la MIPE, va consulta Primăria Independența (DOCUMENTE)

23 Feb 2024 781

Cumpărări Directe Primăria comunei Independența din județul Constanța, contract cu o firmă din Târgoviște (DOCUMENT)

20 Feb 2024 703

Cumpărări directe Constanța Firma Geodata Services, contract cu Primăria Independența, în valoare de peste 26.000 de euro (DOCUMENT)

12 Feb 2024 568

Licitații Constanța PG Delta Electron SRL din Năvodari va moderniza străzile din satul Olteni, comuna Independența. Contract de peste 1,11 milioane de euro (DOCUMENT)

12 Sep 2023 1099

Constanța Primăria comunei Independența cumpără produse alimentare în valoare de peste 10.000 de lei (DOCUMENT)

22 Jun 2023 1323

Procurorii acuză - delapidare la o primărie din Constanța! Dosarul în apel

11 May 2023 3361

O primărie din Constanța, delapidată de fostul casier. Final de anchetă

20 May 2022 1860

Dance Sea-mphony, premiată la Cannes, scoasă din cărți de la finanțarea evenimentelor culturale la Constanța (DOCUMENTE)

28 Apr 2022 2591

Centru de activități pentru comunitatea musulmană, la Independența. Primăria caută firmă pentru execuție

14 Apr 2021 1934

#alegerilocale2020 Primarul comunei Independența, Marius Ștefan „Am înțeles nevoile cetățenilor si necesitatea asigurării unui trai decent in spațiul rural!“

22 Aug 2020 4836

Se ridică un after-school la Independența, județul Constanța. Costuri și unde va fi amplasat (document)

25 May 2020 2187

Mesaj de interes public Primarul comunei Independența Ştefan Marius – „Recomand tuturor să stea în casă pentru a nu răspândi virusul“

30 Mar 2020 5073

Kat Concept Design a semnat cu Primăria Independenţa. Firma va elabora proiectul tehnic pentru un after school (document)

11 Mar 2019 4076