Litoral TV Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, s-a aflat în vizită la Constanța

Ministrul Transporturilor Ramona Mănescu a ajuns astăzi la Constanța cu trenul. A avut un program plin: a participat la discuții cu operatorii portuari și a verificat situația podului din Portul Constanța Sud.

Pentru prima dată de când au început lucrările de refacere a liniei Constanța-București, Ministrul Transporturilor Ramona Mănescu a călătorit cu trenul spre Constanța unde a ajuns conform programului CFR fiind întâmpinată de colegi de partid din teritoriu.

„ Ar putea fi un pic mai curat, în rest este confortabil, trenul a mers conform programului.„ a declarat Ramona Mănescu, ministrul Transporturilor

În ceea ce privește privatizarea CFR Marfă,  Ministrul Transporturilor nu se gândește la un eșec și speră ca de luni situația să fie clară și banii virați.

„ Nu există decât un singur termen, până luni ar trebui să intre banii în cont. Eu sper ca termenul să fie respectat, dar o să aflăm luni cum se finalizează.„ a adăugat Ramona Mănescu, ministrul Transporturilor.

Ministrul a ajuns la Prefectură unde a condus o ședință ce a vizat activitatea desfășurată de CFR, Administrația Porturilor și Administrația Portuară.

„ Am discutat despre Comandamentul de iarnă, detaliile tehnice cu privire la funcționarea Comandamentului într-un mod integrat. Am stabilit care este situația pe fiecare mod de transport, situația materialelor necesare, situația utilajelor necesare. Se va face o informare din partea directorilor de la CFR și din Port cu privire la materialele necesare pentru deszăpezire.„ a spus Ramona Mănescu, ministrul Transporturilor

În ceea ce privește trecerea managementul Porturilor din Constanța există variante favorabile și  operatorii portuari.

„ Există variante în care ei să poată fi implicați într-un mod consultativ.„ a precizat Ramona Mănescu, ministrul Transporturilor.

La Compania Națională de Administrație a Porturilor Maritime, ministrul a luat parte la o altă ședință.


„ Sunt câteva decizii pe care trebuie să le luăm la nivelul Ministerului să dăm mandat în AGA pentru ca Autoritatea să-și rezolve niște probleme de funcționare.„ a afirmat Ramona Mănescu, ministrul Transporturilor.

Podul din Port Constanța Sud se află pe lista de priorități a Ramonei Mănescu. Deși nu există probleme de finanțare constructorii întâmpină dificultăți din cauza vremii.

„Sunt foarte multe probleme tehnice din cauza vremii, a vântului mai ales, toate montajele pe apă se fac doar dacă viteza vântului este de 15m/sec.„ a spus consultantul Anghel Stănescu.

Ministrul a vizitat și podul din Agigea. Pentru a  facilita traficul autovehiculelor grele, Ramona Mănescu a spus că în curând va fi pus la dispoziție un bac.

Autor: Ana-Maria Stancu

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Costel

12 Oct, 2013 00:26

Problemele invocate de constructor pot fi acceptate de naivi.Problema legată de vânt e absurda.Si in caietul de sarcini e menționat regimul acestora in zona.In privința betonului poate sa ia beton de la stații din dreapta canalului,respectiv din constanta.Consultant și APC treziți-va!

Articole asemanatoare

Bunuri estimate la peste 19 milioane de lei Zeci de locomotive ale CFR Marfă SA, scoase la mezat de AJFP Constanța (DOCUMENT)

09 Mar 2024 4362

UPDATE Un tren de marfă ce circula pe relația Constanța Ferryboat - Iernut s-a defectat în județul Alba. Traficul feroviar, îngreunat în zonă

11 Feb 2024 801

CFR Vagoane de marfă deraiate la intrare în stația Becean, pe Someș

13 Dec 2023 742

SNTFM CFR Marfă a vândut nava ferry-boat „Mangalia”

16 Nov 2023 1016

UPDATE Incendiu la locomotiva unui tren de transport marfă, încărcat cu material lemnos! (FOTO)

05 Aug 2023 1208

Incident feroviar în Gara Sighișoara. Reacția CFR SA

12 Jun 2023 1287

Două vagoane din compunerea unui tren de marfă încărcat cu autoturisme, ce avea ca stație de destinație Portul Constanța, deraiate. Un vagon, răsturnat

13 Mar 2023 1445

Cel de al doilea tren marfar care transportă ajutoare pentru Republica Turcia a plecat din Gara București Vest (GALERIE FOTO+VIDEO)

13 Feb 2023 975

Trafic feroviar întrerupt după deraierea unui tren de marfă. Anunțul CFR Călători

01 Nov 2022 1336

Accident pe calea ferată! Două vagoane din compunerea unui tren de marfă care se îndrepta spre Portul Constanța au deraiat și s-au răsturnat

13 Sep 2022 1569

Vagoane de marfă ale Societății Naționale de Transport Feroviar de marfă CFR Marfă SA, scoase la licitație la Constanța (DOCUMENT)

14 Jul 2022 1828

UPDATE. Anunțul CFR Vagonul unui tren privat de marfă, răsturnat la manevră. Ce trenuri vor avea întârziere

05 Apr 2022 1775

Sorin Grindeanu, Ministrul Transporturilor, la Constanța Despre reabilitarea căilor ferate din Portul Constanța. De ce nu a putut ministrul să răspundă la o întrebare (VIDEO)

30 Mar 2022 2463

Societatea CFR Marfă deschide două noi puncte de lucru în Constanța

09 Sep 2021 2124

UPDATE Circulaţia feroviară este întreruptă pe Magistrala 800 Bucureşti – Constanţa după ce un tren de marfă a deraiat (video)

21 Jul 2021 2875