Litoral Tv Navigator român, victimă a condițiilor de muncă

Sindicatul Liber al Navigatorilor a primit miercuri un mesaj alarmant din partea unui timonier care se află pe un yacht, staționat în portul Jedah din Arabia Saudită. Navigatorul este disperat din cauza condițiilor precare de care are parte la bordul navei și speră să fie salvat urgent.

„Mă numesc Cojocea Mihai. Sunt timonier pe yachtul ALEXANDER, staţionat în portul Jedah, din Arabia Saudită. Lucrăm la bord fără ventilaţie, fără aer condiţionat, în cabină temperatura este de peste 40 de grade. Am probleme medicale, am solicitat îngrijiri, nu mi s-au acordat. Duminică, am solicitat să fiu debarcat cât mai curând posibil, dar nimeni nu face nimic în acest sens. Muncesc de ieri dimineaţă, de la ora 8.00, până în această dimineaţă, la ora 8.00. Am fost ameninţat de către ofiţerul ZIAGKOS THEOFANIS că voi fi aruncat pe cheu fără bilet de avion fără shore pass, fără acte. Vă rog, ajutaţi-mă urgent, pentru a mă putea întoarce acasă. Vă mulțumesc!”

Mesajul disperat a alertat Sindicatul Liber al Navigatorilor, care a înștiințat de urgență autoritățile. Au fost demarate rapid toate acțiunile, în vederea salvării navigatorului român.

„În primul rând, avem informații puține. Nu se știe cum a plecat, pe cont propriu, printr-o agenție sau printr-o firmă de crewing. Nu are un telefon prin care să putem lua mai multe date. Nu avem și nu am văzut un contract de muncă, pentru ca să știm și noi ce se prevede în contractul lui de muncă. Am luat legătura cu Ministerul Afacerilor Externe, deja s-a luat legătura cu consulatul ca să încerce să se vorbească cu autoritățile din portul Jedah, pentru a merge la fața locului, să vadă despre ce este vorba, ca să rezolvăm situația lui. Noi ne dorim ca fiecare marinar roman să plece și să muncească în condiții sigure”, ne-a declarat Adrian Mihălcioiu, liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor.

Orice marinar care necesită consultanță înainte de a se îmbarca la bordul unei nave, se poate adresa Sindicatului Liber al Navigatorilor la numerele de telefon 0241 618 587, 0241 601 282  sau pe site-ul www.sln.ro.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Lumea marinarilor Pescuitorul de mine. Cazul Johnson

25 Mar 2022 4743

Oficial de la Ministerul Afacerilor Externe. Detalii despre decesul marinarului român de pe nava Mercer Street

30 Jul 2021 2106

Acțiuni pentru siguranţa navigației pe Dunăre Mai multe persoane din rândul personalului navigant, testate cu aparatul alcooltest

09 Feb 2021 1711

Aventurile lui Dorel Nacou în traversarea solitară a Oceanului Atlantic Valuri ca două lovituri de ciocan. Catargul a cedat. Opt ore în derivă (galerie foto)

27 Jan 2018 5569

Imagini de la eveniment Conferinţă de presă a Clubul Nautic Român la Constanţa. Ce proiect se prezintă (galerie foto)

26 Jan 2018 3077

Primul român care a traversat solitar Oceanul Atlantic este un yachtman al Clubului Nautic Român

18 Dec 2017 2383

Dorel Nacou, de la Clubul Nautic Român Constanţa, primul navigator român solitar care se înscrie în traversarea Oceanului Atlantic

01 Nov 2017 2258

Dorel Nacou, primul român care traversează în solitar Oceanul Atlantic în cadrul unei regate de veliere

31 Oct 2017 2766

UPDATE. Un navigator român a decedat la bordul unei nave. Victima este Stelian Mevlit

06 Apr 2017 28421

În noaptea de revelion, un marinar constănțean a ajuns la un spital din Bahamas

02 Jan 2016 2121

Strigătul disperat i-a fost auzit Navigatorul român care cerea ajutor va ajunge acasă

04 Jun 2014 2690