Litoral TV Noi cazuri de hepatită


De la începutul anului școlar, zece elevi ai liceului Ioan Podaru din localitatea constanțeană Ovidiu au fost diagnosticaţi cu hepatita A. Conducerea unității a solicitat intervenţia Direcţiei de Sănătate Publică.
În unitatea de învăţământ au fost luate măsuri de urgenţă. Și asta în condițiile in care zece elevi ai liceului Ioan Podaru au fost depistaţi de la începutul anului școlar cu hepatita A. 
“Noi avem zece cazuri în școală, dintre care o parte reprezintă elevii care au venit bolnavi din vacanță. Dăm cu clor în permanență, se spală podelele, holurile, grupurile sanitare. Grupurile sanitare sunt dotate cu recipiente cu detergent special pentru mâini. Acum se montează și aparate uscătoare”, ne-a declarat Mirela Tacciu, director adjunct Liceul Ioan Podaru.
Din câte se pare elevii s-au imbolnavit în afara unităţii şcolare. Părinţii colaborează cu conducerea şcolii pentru a ţine copiii departe de boală. 
“Săptămâna trecută am avut o ședință, o adunare generală, în care am comunicat părinților situația, am luat toate măsurile, am solicitat conducerii școlii să execute dezinfecția la toate școlile subordonate, inclusiv la Nazarcea”, ne-a spus Aurel Semco, preşedintele Asociaţiei de Părinţi.
Reprezentanții Direcţei de Sănătate Publică din Constanța confirmă doar cinci cazuri de hepatită în unitatea şcolară.
“Cele cinci cazuri au fost dispersate în toată școala. Deci nu avem concentrate cazuri într-o colectivitate, adică într-una din clase. Săptămâna trecută, în data de 17 octombrie, Direcția de Sănătate Publică a trimis agenții dezinfectori pentru a efectua o dezinfecție generală, pe lângă curățenia și dezinfecția pe care o fac în mod zilnic unitățile școlare prin personalul de serviciu”, ne-a zis Suzan Ibram, medic primar epidemiolog DSP Constanţa.
Conducerea DSP a trimis o adresă către Inspectoratul Școlar Judeţean Constanţa privind acţiunile de dezinsecţie care trebuie efectuate în unităţile şcolare. Cele câteva cazuri de la liceul din Ovidiu nu constituie însă un focar pentru că nu a fost  afectată o treime din numărul total de elevi.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.