Litoral TV O parte din orașul Constanța a rămas fără apă!

Mai bine de jumătate din orașul Constanța a rămas, noaptea trecută, fără apă potabilă la robinete, după ce „Dorel” a lovit din nou. Mai exact a spart conducta magistrală de apă, care alimentează sudul orașului. De data aceasta este vorba despre șoferul unui excavator care săpa la fundația unei viitoare benzinării…. fără autorizație. Alarma s-a dat cu puțin înainte de miezul nopții, când echipa de muncitori care lucra la fundația viitoarei benzinării a spart conducta magistrala de apă. A urmat o fantână arteziană, fundația s-a transformat într-o piscină, iar zona bulevardului Aurel Vlaicu, în apropierea Podului IPMC, într-o mică Veneție. Ceea ce este mai grav este faptul că firma care a efectuat lucrările nu era autorizată. Regia i-a notificat pe administratori în repetate rânduri, însă în zadar.
 
“Vreau să precizez că această firmă a avut un aviz de principiu de la RAJA Constanța prin care li s-a atras atenția că în zonă sunt conducte […] deci nu au avut aviz de execuție al acestor lucrări. Am constatat acest lucru, drept urmare am venit cu echipa noastră de la Serviciul Tehnic, le-am atras atenția și am încheiat un process verbal în data se 02.10. 2013, prin care le-am spus că nu se execută lucrările conform avizului de principiu și în această situație i-am pus să semneze un proces verbal prin care sistează lucrările. Nu au făcut acest lucru, drept pentru care în data de 08.10.2013, am făcut o notificare prin executor judecătoresc, prin care am cerut să sisteze lucrările.”, a declarant Aurel Presura, director adjunct RAJA Constanța.
 
Apa a ajuns și la gospodăriile din apropiere, iar oamenii s-au trezit speriați și au dat fuga să vadă ce se petrece.
 
“Din cauza inconștienței lucrătorilor de la firma respectivă, rămân fără apă foarte multe cartiere ale Constanței. Am mobilizat mai multe echipe de intervenție dotate cu toate utilajele necesare și vom face tot ce este omenește posibil ca să reluăm furnizarea apei potabile către acești abonați.”, a declarat Irina Oprea, purtător de cuvânt RAJA Constanța.
 
Peste 600 de metri cubi de apă s-au scurs pe străzile orașului, traficul a fost îngreunat, iar cea mai mare fabrică de pâine a rămas fără apă potabilă. Acum, pagubele se ridică la peste 6 miliarde de lei vechi, iar cei de la SC. RAJA SA. sunt hotărâți să le recupereze în instanță, așa că va da în judecată atât proprietarul terenului cât și constructorul, pentru distrugere. Constănțenii afectați ar putea avea din nou apă la robinete abia peste două zile.
 
UPDATE
 
Echipele de intervenție RAJA au reușit să limiteze efectele avariei produsă aseară de constructor, în sensul că s-au făcut niște niste by - pasuri și manevre de vane și s-a dat drumul la apă în cartierele Medeea, CET și Anda. La ora actuală, mai sunt lipsiți de apă potabilă abonații din cartierele I.C. Brătianu și Palas.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații Constanța Primăria Crucea, contract pentru înființarea rețelei de apă uzată în Stupina

16 Apr 2024 262

RAJA Constanța Se oprește apa în Stațiunea Eforie Nord! Vezi când

16 Apr 2024 427

RAJA Constanța Atenție, se oprește apa în Stațiunile Venus, Jupiter și Cap Aurora

16 Apr 2024 269

Atenție, se oprește apa în zonele KM 4 și Far din Constanța!

16 Apr 2024 403

Termoficare Constanța Revine apa caldă într-o zonă din municipiu

15 Apr 2024 355

RAJA Constanța Consumatorii din Eforie Nord, fără apă la robinete. Iată în ce interval

15 Apr 2024 379

RAJA Constanța Se oprește apa în mai multe zone din municipiu! Vezi unde

15 Apr 2024 508

Lucrări la rețeaua de apă din Constanța! Se oprește furnizarea apei! Vezi dacă ești afectat

14 Apr 2024 2520

RAJA Constanța Se oprește apa în Eforie Nord!

12 Apr 2024 679

Termocentrale Constanța S-a reluat furnizarea apei calde în mare parte a orașului

12 Apr 2024 422

RAJA Constanța Atenție, se oprește apa în zonele KM 4 și Far din Constanța!

12 Apr 2024 675

RAJA Constanța Se oprește apa în Stațiunile Venus, Jupiter și Cap Aurora!

12 Apr 2024 347

Cumpărări directe Constanța Primăria Murfatlar investește în lucrări de instalații apă (DOCUMENT)

12 Apr 2024 550

RAJA SA Atenție, se oprește apa în mai multe zone din municipiul Constanța! Vezi dacă ești afectat

11 Apr 2024 1210

În Constanța, în primele trei luni ale acestui an Consumul de apă caldă a fost mult mai redus față de aceeași perioadă a anului trecut. Primarul Chițac o vede ca pe o economie la bugetul local

11 Apr 2024 465