Litoral TV Prețuri mai bune în Năvodari

Atunci când vine vorba despre alegerea locului de petrecere a vacanței la mare, pe lângă serviciile și condițiile oferite, turiștii sunt atrași și de prețurile bune. Sezonul scurt îi poate face pe agenții economici să exagereze uneori atunci când stabilesc tarife însă unele firme preferă să practice preţuri mai mici pentru a atrage clienții. Care este diferența de buget pentru cei care aleg să își petreacă vacanța pe plajele din Năvodari și cei care merg în Stațiunea Mamaia, aflăm în materialul următor.Concediile la mare diferă întotdeauna de imaginația celor care le planifică. Pentru petrecerea unei astfel de vacanțe posibilitățile sunt multiple: turiștii alege de la camping-uri, pensiuni și hoteluri de două stele, până la cele mai exclusiviste locații precum hotelurile de patru și cinci stele. Cei mai pretențioși, care vor să se cazeze la hoteluri de lux ajung să scoată din buzunare sume considerabile.

“Tariful pentru o cameră dublă, pe noapte, este de 225 euro”, ne-a spus Anca Nedea, manager hotel de patru stele. La un hotel de aceeași categorie din Năvodari, pentru cei care ajung în weekend și vor să petreacă trei nopți la mare, prețul ajunge la aproximativ 100 de euro pe zi de persoană.“Pentru week-end, avem oferta Summer Week-end de 299 euro de persoană cu regim de demipensiune”, ne-a spus Roxana Taiss, manager rezervări hotel de patru stele. Când vine vorba despre alimentație, restaurantele oferă aproximativ aceleași prețuri la mâncare, în funcție de specific.

“Ciorba de văcuță costă 16 lei, preț în care sunt incluse smântână, ardei și pâine, iar prețul porțiilor de pene sau spaghete variază între 30 si 35 lei”, ne-a spus Gelu Ghitu, șef de sală restaurant stațiunea Mamaia“. Supa de pui orientală costă 15 lei, supa de linte tot 15 lei, iar la produsele din peste avem biban la 13 lei, calcan la 20 lei și barbun la 40 de lei”, ne-a zis Roxana Dumitru, manager terasă restaurant Năvodari. Dacă scădem un pic din pretenții și alegem să ne cazăm la un hotel de trei stele, în Stațiunea Mamaia plătim aproximativ 300 de lei pe noapte, iar la Năvodari o noapte petrecută într-un hotel din aceeași categorie costă cu 100 de lei mai puțin. Cei care nu vor să își petreacă vacanța într-o cameră de hotel și aleg un camping sunt nevoiți să scoată din buzunar sume aproximativ egale atât în Năvodari cât și în Mamaia. Taxele pornesc de la 15 lei de persoană și ajung până la 20 de lei pentru cei care vin cu rulota sau 10 lei pentru cei care își instalează cortul. Când vine vorba despre agrement contează să ai în apropiere o plajă care să îți ofere toate condițiile. Astfel, în Mamaia închirierea unui șezlong ajunge la 25 de lei pe zi, o plimbare cu ski jet-ul pe mare costă de la 150 de lei pentru 10 minute, până la 250 de lei pentru jumătate de oră. Închirierea unui ski jet pe o plajă din Năvodari costă cu 50 de lei mai puțin în ambele cazuri. Clienții pot de asemenea să
servească un cocktail al cărui preț variază.
“Prețul pentru un cocktail non-alcoolic pornește de la 13 lei, iar pentru unul alcoolic de la 15 lei”, afirmă Bogdan, barman plajă Năvodari.

În Mamaia, clienții pretențioși vin mai ales spre finalul săptămânii.

“Clienții din week-end sunt mai sofisticați, pentru că vin cei care cheltuie mai mulți bani”, ne-a mai spus Bogdan Ion, manager plajă privată. Pentru un baldachin prețurile în Mamaia ajung la 50 de lei, iar în Năvodari trebuie să plătești aproximativ 30 de lei. În urma calculelor, reiese că un cuplu care se cazează la un hotel de trei stele în stațiunea Mamaia cheltuie 500 lei pe zi, în timp ce în Năvodari, în aceleași condiții de cazare, doar 350 lei pe zi. Așadar, alegerea îi aparține în totalitate turistului. Acesta decide dacă vine într-o stațiune supraaglomerată și plătește mai mult, ori încearcă să se retragă spre plaje mai liniștite și face economii serioase.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Pe plajele noi nu se pot amenaja beach-baruri. Din mașina ministrului Turismului, Daniel Cadariu - litoralul românesc se vede schimbat, curat, în regulă!

04 Jun 2022 1852

Şezlonguri, sucuri, porumb fiert, accesorii de plajă Cât costă o zi de relaxare în staţiunea Mamaia (galerie foto)

28 Jun 2017 13959

Mâncare, băutură şi distracţie Cât costă o zi de plajă în staţiunea Mamaia (galerie foto)

15 Jul 2014 27349

Anunţ important de la RATC Transport gratuit pentru pentru pensionarii care vizitează staţiunea Mamaia

24 Jun 2014 2669