Litoral TV Proiect de amenajare peisagistică în stațiuni

Stațiunile din zona de sud a litoralului vor avea o altă înfățișare. Cel puțin așa reiese dintr-un proiect de amenajare peisagistică, conceput de studenții Facultății de Urbanism, Ion Mincu din București. Aceștia au prezentat în fața consilierilor locali, în ultima şedinţă de Consiliu Local, un proiect de design urban și peisagistic, ce va fi demarat în Mangalia și stațiunile aferente. Pentru a îmbunătății aspectul stațiunilor din sudul litoralului, un grup de studenți a inspectat, la sfârșitul anului trecut, toate stațiunile și a identificat o serie de soluții în vederea relansării obiectivelor turistice din zona Mangaliei. Astfel, grupul de lucru din Mangalia a creat un circuit istoric, cultural și turistic, care ar permite tuturor locuitorilor și turiștilor să descopere arta, istoria și frumuseţea oraşului.
 
“Conceptul initial nu mai este vizibil în momentul de față, deoarece au apărut o mulțime de elemente parazitare care împiedică perceperea și buna funcționare a acestora. Nu avem cum să renunțăm în totalitate la ceea ce a apărut pe parcurs, dar ce putem să facem e să intervenim în cât mai multe locuri, astfel încât să stabilim o coerență și o identitate a acestora”, a declarat conf. Dr. Arhitect Cristina Enache, de la Univeritatea de Urbanism și Arhitectură „Ion Mincu”.
 
Conform strategiei de intervenție în stațiunea Venus, vor fi amenajate trasee pietonale atât în interiorul stațiunii, cât și către zona de acces a plajei și va fi creată o piațetă în zona de bazar. Tot în Venus, va fi amenajat un scuar de distribuție a circulației, vor fi montate indicatoare turistice, iar vegetația va fi pusă în valoare. Parteneriatul dintre Primărie și tinerii arhitecți va avea o multitudine de beneficii, după cum afirmă reprezentanții Primăriei.
 
“După cum ați văzut și prezentările lor, sunt foarte multe elemente de îmbunătățit. Noi, ca și Direcție de Urbanism, lucrăm pentru a asigura un climat de dezvoltare. Lucrăm la planul urbanistic general, care va include astfel de elemente, lucrăm la strategii zonale, care tot așa vor include astfel de elemente. Ne putem baza și pe sprijinul lor, dar pe de altă parte, noi personal trebuie să dezvoltăm strategii care să ducă la rezultate pozitive”, a declarat Răzvan Calotă, arhitect șef Primăria Mangalia.
 
În toate cele șase stațiuni turistice din zona Mangaliei, vor fi eliminate elementele care poluează vizual și vor fi create noi structuri peisagistice. Edilul Mangaliei este de părere că odată implementat și susținut proiectul, peste câțiva ani vom avea un litoral mult mai atractiv.
 
“Ceea ce au prezentat astăzi este o prezentare succintă, pentru că lucrurile sunt mult mai elaboroase, sunt foarte multe intervenții de făcut în această zonă pentru că vorbim de șase stațiuni plus Mangalia, șapte de interes național. În acest sezon nu s-a intervenit nici de către Guvern foarte mult dar nici de către administrația locală. Lucrurile au fost făcute după ureche. Acum lucrăm cu profesioniști și oricine ar veni după noi la Primărie sau în Consiliul Local, trebuie sa își însușască acest proiect și să-l continue”, a declarat Cristian Radu, primarul Mangaliei.
 
În urma reamenajării propuse în stațiuni, acestea vor deveni un spațiu coerent ce oferă un sistem de spații publice în care turiștii vor avea mai multe zone pentru recreere.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fiul patronului Cris-Tim, arestat preventiv pentru trafic de droguri de mare risc

15 Sep 2021 2651

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 06 august 2021

10 Aug 2021 826

Atleta Mădălina Manole, campioană națională la aruncarea greutății. Ioana Colibășanu, Cristian Radu și Tania Borisov au urcat și ei pe podium (galerie foto + document)

03 Aug 2021 2008

A fost jale Coloană uriașă de mașini a blocat circulația. Militarul de la Regimentul 307 Infanterie Marină, înecat în Dunăre, condus pe ultimul drum

23 Jul 2021 3209

Militarul de la Regimentul 307 Infanterie Marină „Heracleea” Babadag, care s-a înecat în Dunăre, condus pe ultimul drum

22 Jul 2021 3803

Militari răniți în Afganistan, decorați de Klaus Iohannis

14 Jul 2021 1152

Consiliul Local Mangalia, convocat în ședință ordinară. Regulamentul activităților comerciale, pe ordinea de zi

09 Jul 2021 591

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 06 iulie 2021

07 Jul 2021 1593

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 08 iunie 2021

09 Jun 2021 878

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 07 iunie 2021

09 Jun 2021 799

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 04 iunie 2021

07 Jun 2021 1053

Stăpânii terenurilor Mirajul de pe aleea Lamia

01 Jun 2021 3390

Cum a închis Curtea Supremă dosarul „triunghiului“ Darie – Pușcași – Holland Development

25 May 2021 1747

Asociat, KLD Services, firma lui Sorin Strutinsky Cristian Bărhălescu vrea ca Direct Turism SRL, unitate cunoscută pentru serviciul de transport Direct Aeroport, să intre în insolvență

22 May 2021 2945

Ce decrete a semnat azi, președintele României, Klaus Iohannis

19 May 2021 655