Litoral TV Protestele medicilor continuă şi în județul Tulcea

La începutul lunii noiembrie, medicii tulceni vor pleca la București, unde se vor alătura colegilor din ţară la protestul național. Membrii sindicatului Sanitas Tulcea au început seria acţiunilor de protest cu strângerea de semnături pentru declanșarea grevei de avertisment și a grevei generale.
“Noi la Tulcea am purtat banderole în unitățile spitalicești. Am fost în legătură cu Colegiul Medicilor, ne-am întânit cu ei, iar toate protestele au fost organizate de comun acord.”, a declarat Ioan Zebreniuc, președintele Sindicatului Sanitas Tulcea.
De luni, mai mullți medicii tulceni vor participa la mișcările de protest organizate la nivel național de Coaliția Profesioniștilor în Sănătate.
“Începând cu 7 octombrie, Federația Sanitas a intrat în discuții cu Ministerul Sănătății și cu Ministerul de Finanțe. Pe 2 noiembrie, ora 11:00 va fi un protest, cu un marș, în București pe traseul Piața Parlamentului - Ministerul de Finanțe - Guvern, după care urmează ședința de consiliu național împreună cu Federația Sanitas, Colegiul Medicilor și ceilalți participanți la Coaliția Profesioniștilor din Sănătate și vom stabilli dacă este oportună organizarea unei greve generale și întreruperea activității, dar rămâne de văzut.”, a declarat Ioan Zebreniuc, președintele Sindicatului Sanitas Tulcea.
Motivul protestului este simplu: cadrele medicale vor creșterea salariilor pentru toate categoriile de personal din sistem, precum și acordarea tichetelor de masă. De exemplu, Conducerea Spitalului Județean de Urgență din Tulcea nu a mai acordat tichete de masă de mai bine de șase luni.
„Nu sunt fonduri pentru că actuala conducere plăteşte greşelile celei anterioare, după ce drepturile refuzate atunci au fost câştigate acum în instanţă”, a declarat preşedintele Sindicatului Liber TESA din Spitalul Judeţean Tulcea, Ştefan Popescu.
Președintele sindicatului Sanitas a făcut și o adresă cu privire la programul și motivul alinierii lor în rândul unităților medicale care au ales să iasă în stradă pentru a-și cere drepturile. Documentul a fost înaintat Prefecturii Tulcea, Consiliului Judeţean, Autorităţii de Sănătate Publică şi conducerilor spitalelor din oraşele Tulcea şi Măcin.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Judecători și procurori stagiari la Constanța și Tulcea! Au absolvit INM cu medii peste 8, au fost notați și cu 10 la Organizare Judiciară! (DOCUMENTE)

29 Mar 2024 137

Tulcea! Începe perioada prohibiției la scrumbie în Delta Dunării

29 Mar 2024 203

Județul Tulcea, sub cod galben de vânt. Ce localități sunt vizate

29 Mar 2024 281

Consiliul Județean Tulcea, convocat în ședință ordinară. Lista proiectelor de pe ordinea de zi

29 Mar 2024 291

O navă de tip catamaran va transporta pasagerii între municipiul Tulcea și Tudor Vladimirescu (VIDEO)

28 Mar 2024 589

Exclusiv Noi procurori pentru Constanța și Tulcea! Să-i cunoaștem (DOCUMENT)

28 Mar 2024 1385

Arde o locuință în municipiul Tulcea! (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 509

Licitații Tulcea Ce firmă va livra carne la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului?

28 Mar 2024 338

Ziua Jandarmeriei, marcată la Tulcea prin activități specifice (FOTO)

28 Mar 2024 394

Universitatea Ovidius Constanța Cine sunt câștigătorii celei de-a XII-a ediție a Sesiunii de comunicări ştiinţifice pentru elevi „Noi şi Economia”.

27 Mar 2024 615

#DobrogeaDigitală Măcin în anul 1879 - „Tutunul se cultivă mai în toate satele acestui district“

27 Mar 2024 787

Județele Constanța și Tulcea, sub cod galben de vânt. Când expiră avertizarea meteo

27 Mar 2024 520

Licitație organizată de primăria Valea Nucarilor pentru infrastructura rutieră din satul Agighiol, contestată la CNSC

27 Mar 2024 339

Tudor Hubati, adjunctul Zonei Libere Sulina, proces la Constanța cu inspectorii de integritate

27 Mar 2024 423

Femeie din Tulcea acuzată de viol asupra unui minor! Cazul ajunge la Constanța

27 Mar 2024 483