Litoral TV Resort turistic la Sulina

Cu ajutorul unei finanțări din partea unor investitori ruși, terenul Administraţiei Zonei Libere Sulina, s-ar putea transforma într-un resort turistic. În acest sens, rușii au pregătit conducerii Consiliului Judeţean Tulcea o scrisoare de intenţie.
Investitori ruşi au avut deja o întâlnire cu preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu. Rușii şi-au manifestat interesul pentru a prelua terenul de aproape 170 de hectare aflat în administrarea Regiei Autonome Administraţia Zonei Libere Sulina(foto), aflat pe malul Dunării şi al Mării Negre.
Preşedintele Consiliului Judeţean, Horia Teodorescu a spus că această idee de a realiza un resort turistic la Sulina pe acest teren este mai veche, iar acum se bucură că în sfârșit cineva dorește să investească aici.
Reamintim că, după ce a fost preluată ca regie de la Ministerul Transporturilor, în anul 2009, AZL Sulina s-a confruntat cu probleme financiare grave, bugetul judeţului alocând milioane de lei pentru ca această regie să funcţioneze în continuare şi pentru a păstra intact patrimoniul acesteia. Rămâne de văzut cât de mult ar putea afecta acest proiect situaţia geo-politică din regiune, în condiţiile în care Uniunea Europeană se pregăteşte de noi sancţiuni economice împotriva Rusiei.

Sursă foto: obiectivtulcea.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.