Litoral TV Săptămâna prevenirii criminalității

Adolescenții cad mai greu pradă celor care comit infracțiuni și se lasă mai greu prinși în anturajele obscure care conduc la delincvența juvenilă. La această concluzie au ajuns autorităţile după cele şapte ediţii ale Săptămânii prevenirii criminalității. Luni, activităţile au debutat din nou, pentru că de-a lungul timpului au dat rezultate excepționale în rândul elevilor, spun poliţiştii.

Proiectul Săptămâna prevenirii criminalității se află la a opta ediție și este pus în practică, la nivel național, de Inspectoratele Județene de Poliție și cele Școlare, în parteneriat cu alte instituții implicate în educarea elevilor.
“Pe 1 octombrie avem prevenirea infracțiunilor comise cu violență, pe 2 octombrie avem prevenirea delincvenței juvenile, urmată de cea a victimizării minorilor și vom încheia cu siguranța rutieră”, a declarat cms. Gabriela Radu, șef Compartiment Prevenire IPJ Constanța.
În ultimii ani, această campanie a reușit să genereze în rândul elevilor o reacție pozitivă în ceea ce privește receptarea mesajelor destinate reducerii riscului de victimizare, dar și de implicare în fenomenul comiterii de infracțiuni.

„Nu este suficient ca din punct de vedere legislativ să iei o anumită măsură. Autorul unei infracțiuni ajunge în pușcărie, dar ce se întâmplă mai departe? Contribuabilul plătește pentru deținut cheltuieli cât acesta stă în închisoare. Iar partea vătămată are satisfacția morală că infractorul a ajuns în închisoare, însă prejudiciul se recuperează, de cele mai multe ori, în mică măsură. Iar în urmă rămân foarte multe traume, mai ales când vorbim de infracțiuni comise prin violență: tâlhării, violuri, omoruri. Iar pagubele sunt irecuperabile.”, a declarat cms șef Adrian Rapotan, adjunct IPJ Constanța.
„Invităm toate asociațiile de părinți din școlile de la nivelul județului, alături de polițiști, la conferințe în care să le transmitem direct părinților cât de importantă este implicarea lor în ceea ce faceți dvs.”, a declarat Răducu Popescu, inspector școlar general, ISJ Constanța.
Efectul acțiunilor de prevenire derulate de polițiștii constănțeni este evident. Spre exemplu, numărul tâlhăriilor comise pe raza județului a scăzut cu 40 de procente în primele opt luni ale acestui an, față de 2012.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE. Iulia Iurea, viceprimar Valu lui Traian „28 de hectare de teren sunt destinate strict amenajării de parcuri în localitate" (VIDEO)

18 Apr 2024 619

ZIUA LIVE Predare de ștafetă la Valu lui Traian! Iulia Iurea, despre proiectele pe care le-a gândit și pentru care a obținut finanțare!

17 Apr 2024 653

Ultima săptămână din aprilie vine cu alegeri interne în PSD Constanța?!

15 Apr 2024 782

Muzeul Național de Marină Română din Constanța, închis vizitatorilor în data de 17 aprilie

12 Apr 2024 457

Piețele agroalimentare din Constanța, pregătite pentru Sărbătorile Pascale

09 Apr 2024 563

Constanța! În ce zone sunt amplasate săptămâna aceasta containerele speciale pentru colectarea deșeurilor voluminoase

09 Apr 2024 574

În această săptămână, pe scena Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski" Constanța (FOTO)

09 Apr 2024 382

Sancțiuni aplicate de jandarmii tulceni la sfârșit de săptămână

08 Apr 2024 403

Vești bune pentru elevi și părinți! Activitățile din „Săptămâna Verde“ vor fi finanțate din Fondul pentru mediu

06 Apr 2024 718

Activități de combatere a consumului de droguri în unitățile școlare de nivel gimnazial și liceal din județul Constanța (GALERIE FOTO)

06 Apr 2024 517

Horoscop pentru sâmbătă, 06 aprilie 2024. Există predispoziții spre activități de rutină alături de cei dragi pentru unii nativi ai zodiacului

06 Apr 2024 626

Școlile vor primi bani pentru activitățile din Programul Național „Săptămâna verde” !

04 Apr 2024 473

Raport covid pentru săptămâna 25 - 31 martie 2024. Situația la Constanța (DOCUMENT)

02 Apr 2024 709

850 de cazuri noi de rujeolă şi două decese, înregistrate în ultima săptămână

26 Mar 2024 582

CSM Constanța box Erson Huseim a câștigat Cupa României

22 Mar 2024 914