Litoral TV Sărbătoarea Sfintei Marii

Creştinii ortodocși sărbătoresc astăzi Naşterea Fecioarei Maria. Este cea mai mare sărbătoare a toamnei şi prima din calendarul bisericesc ce a debutat la 1 septembrie. Credincioşii au venit încă de la primele ore ale dimineţii. Mulţi dintre ei au adus la biserică flori şi daruri. Data de 8 septembrie marchează în calendarul ortodox una dintre sărbătorile importante pentru creştini. Este vorba despre Naşterea Maicii Domnului cunoscută în popor ca Sfântă Mărie Mică. Unii preoţi sunt de părere că aceasta este de fapt singura dată în care ar trebui serbată ziua pentru cei cu numele de Maria şi derivate ale acestora.
 
“Astăzi, cei care poartă numele de Marin sau Maria își serbează ziua. Este un cult deosebit față de Sfânta Fecioară și ori de câte ori este vorba despre o sărbătoare legată de Maica Domnului, creștinii au această evlavie deosebită: aduc flori, aduc daruri către Născătoarea de Dumnezeu”, ne-a spus părintele Constantin Frățică, preot Biserica Bunavestire din Năvodari.
 
Se spune că aceia care îşi doresc un copil trebuie să vină să se roage la biserică pentru că în această zi rugăciunile le sunt ascultate mai mult decât oricând. Totodată cei care mănâncă mâncare gătită la foc riscă să atragă asupra lor boli care îi urâţesc. Totodată, în credinţa populară data de 8 septembrie reprezintă hotarul astronomic între vară şi toamnă şi momentul în care se dă startul muncilor agricole.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.