Litoral TV

Litoral TV Un nou protest la Constanţa

Peste 200 de persoane au protestat duminică seară la Constanţa împotriva mineritului pe bază de cianuri şi împotriva exploatării gazelor de şist prin fracturare hidraulică. Escortaţi de poliţişti şi jandarmi, protestatarii au mărşăluit prin cartierele Tomis 3 şi Brotăcei, punctul final fiind fântâna arteziană din zona Dacia.
 
“Atragem încă o dată atenția asupra intenției guvernanților de a pune în practică proiectul Roșia Montană așa cum el a fost propus de liderii politici, anume ca o exploatare cu cianuri și protestăm împotriva acestei intenții de exploatare cu cianuri și foarte important pentru constănțeni împotriva intenției de exploatare a gazelor de șist prin metoda fracturării hidraulice”, a declarat Valentin Coman, realizator TV.
 
Cel de-al 4-lea protest în acest sens din municipiul Constanţa vine ca urmare a poziţiei Guvernului în legătură cu aceste două probleme. Protestatarii acuză Guvernul că nu a luat nici o atitudine după ieşirea în stradă a oamenilor.
 
“Să nu se înțeleagă greșit că noi nu dorim să se scoată aurul, ci cianurile sunt problema pentru noi […] iar în legătură cu gazele de șist, problema este a felului de a se explora și exploata aceste gaze prin metoda fracturării. Se merge pe principiul câinii latră caravana trece […] vor fi ecologiști și din alte țări, se pare că mesajul nostru este plecat și peste hotare”, spune organizatorul protestului, Sorin Belu.
 
La fiecare protest, participanţii au ales de fiecare dată alte locaţii pentru defilare astfel încât mesajul să fie cât mai răspândit.
 
“Guvernul a făcut […] i-a încurajat pe cei de la Chevron, pe cei de la Gold Corporation să-și vadă de treaba lor, ceea ce este, din punctual meu de vedere, greșit. Și politicienii, dând dovadă de iresponsabilitatea asta, eu cred că trebuie să plătească într-un fel sau altul prin delegitimare”, a declarat și realizatorul TV, Enache Tușa.
 
O parte dintre participanţi însă, ar fi de acord cu exploatarea doar în cazul în care ţara noastră nu ar mai dispune şi de alte resurse. Potrivit organizatorilor, numărul participanţilor la protestul de duminică l-a depăşit pe cel al precedentelor manifestaţii. Dacă Guvernul nu va lua atitudne, protestatarii sunt hotărîţi să continue manifestările.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE VIDEO-TEXT Agricultorii anunță proteste! Mesajul Grupului de Inițiativă Civică al Producătorilor Agricoli Dobrogeni (galerie foto)

03 Aug 2020 991

Proteste împotriva Legii carantinării. Manifestanții au ajuns la Avocatul Poporului

22 Jul 2020 497

A doua zi de proteste Zeci de oameni protestează în Piața Victoriei! (video)

13 Jul 2020 508

Proteste la București, în Piața Victoriei, împotriva proiectului de lege privind carantinarea și izolarea

12 Jul 2020 1035

Înalta Curte s-a pronunțat în dosarul privind celebra ordonanță 13. Decizia poate fi contestată

13 Jun 2020 664

Cazul Ordonanței 13, analizat azi de Înalta Curte. Ce s-a decis la Constanţa

11 Jun 2020 691

Au început protestele ambulanțierilor, la Constanța. Care sunt revendicările sindicale (galerie foto plus video)

10 Jun 2020 738

SUA Preşedintele Donald Trump îi critică pe unii guvernatori şi cere măsuri mai dure contra protestatarilor

01 Jun 2020 1056

Proteste în numeroase judeţe din România Vă mai amintiți de celebra Ordonanță de Urgență 13? Ce au stabilit judecătorii de la Curtea Supremă

07 May 2020 627

Judecătorii Curții de Apel Constanța întrerup protestele. De când intră în vigoare hotărârea

25 Feb 2020 1827

A murit fostul preşedinte egiptean Hosni Mubarak

25 Feb 2020 1054

Decebal Făgădău, dispoziţie de primar care stabileşte zonele interzise pentru adunări publice! (document)

12 Feb 2020 2204

Dosarul fostului inspector şcolar Gabriela Micu, amânat din cauza protestelor judecătorilor

12 Feb 2020 703

Sondaj de opinie ZIUA de Constanţa Sunteţi de acord cu eliminarea pensiilor de serviciu ale magistraţilor?

10 Feb 2020 3154

S-a decis Judecătorii Curții de Apel Constanța protestează față de abrogarea pensiilor de serviciu. Ce se întâmplă cu procesele

30 Jan 2020 1298