Litoral TV

Litoral TV Un spital privat s-a deschis la Ovidiu (galerie foto)

Nouă medici constănţeni şi-au unit cunoştinţele pentru a deschide, la Ovidiu, un spital privat. Unii dintre ei activează în continuare şi în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Investiţia se ridică la aproximativ cinci milioane de euro. Medicii îşi doresc ca această nouă unitate să reprezinte o alternativă pentru Spitalul Clinic de Urgenţă Constanţa. Planul le aparţine în totalitate, iar banii pentru realizarea investiţiei, aproximativ cinci milioane de euro, au fost obţinuţi prin credite contractate chiar de doctori.
 
“Este o instituție absolut nouă de la temelie, atât nouă ca și locație dar și cu noutăți în domeniul dotării și aparaturii medicale efectiv de ultimă generație, absolut echipamentele medicale și în primul rând chirurgicale datează din anul 2014”, a declarat prof. univ. dr. Ion Aşchie, director medical.
 
Investiţia pentru un singur bloc operator se situează în jurul valorii de 350.000 de euro. În cadrul clinicii se pot realiza toate operaţiile care se efectuază şi la Spitalul Clinic de Urgenţă Constanţa. Noua unitate oferă şi şedinţe de recuperare pentru cei cu afecţiuni ortopedice. Desigur, toate serviciile vor fi contracost. Preţurile diferă în funcţie de complexitatea intervenţiilor.
 
“Nu există nimeni în spatele nostru, să zic așa, și a fost o inițiativă pentru a avea o altă prezentare, un alt spital în județ. Pacienții care plecau în clinicile private din București, să rămână aici, să nu mai facă un efort de a se duce la fel de fel de clinici universitare din București și să putem să le oferim o alternativă la condițiile oarecum mai precare din alte spitale din județ”, a declarat Răzvan Popescu, medic chirurg.
 
În lunile aprilie-mai se doreşte încheierea unui contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, însă acesta nu va acoperi decât parţial costurile unei internări.
Medicii, care sunt profesori şi la Universitatea Ovidius din Constanţa, au dorit să ofere o şansă şi studenţilor. De aceea au fost create spaţii speciale unde pot fi ţinute cursuri.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

pavel florentina

01 Jul, 2014 17:32

de ce nu deschideti si un spital asa bun si pentru batranii cu pensii mai mic.daca aveam bani necesari deschideam un spital numai penru batranii cu pensii mici

Articole asemanatoare

Primăria orașului Ovidiu, județul Constanța scoate la concurs un post de conducere vacant. Cine poate participa

22 Feb 2019 448

#citeşteDobrogea Semnificaţii în proza scriitorului Ovidiu Dunăreanu. Autorul împlineşte astăzi 69 de ani. La mulţi ani, maestre!

21 Feb 2019 500

Parc industrial, înfiinţat de Westhouse Group în oraşul Ovidiu. Detalii

20 Feb 2019 1305

Emoții pentru play-off! FC Viitorul a pierdut meciul de la Ovidiu cu Poli Iași, în care au fost arătate două cartonașe roșii

15 Feb 2019 639

UPDATE. Accident rutier în Ovidiu, județul Constanța. Două autoturisme, printre care și o ambulanță, împlicate. O victimă (galerie foto)

15 Feb 2019 4456

FC Viitorul - Poli Iaşi, azi, la Ovidiu Gică Hagi - „Suntem concentraţi la momentul nostru, care nu e aşa de dulce“ (galerie foto)

15 Feb 2019 798

Lupta pentru play-off. FC Viitorul joacă mâine la Ovidiu cu Poli Iaşi Gică Hagi - „Vrem să facem un meci bun şi să învingem“

14 Feb 2019 483

Peste 100 de jandarmi vor fi prezenţi la meciul de fotbal dintre FC Viitorul – CSM Poli Iași

14 Feb 2019 349

Imobil situat în oraşul Ovidiu, de vânzare O nouă licitaţie organizată de Telekom România Communications SA

14 Feb 2019 248

Investiţii noi Primăria Ovidiu cumpără o ambulanţă tip B, un microbuz şi o autospecială de stins incendii (document)

14 Feb 2019 544

Dezvoltarea oraşului Ovidiu, modernizarea infrastructurii și îmbunătăţirea calităţii vieţii, printre priorităţile administraţiei publice locale

13 Feb 2019 1542

FC Viitorul joacă vineri la Ovidiu cu Poli Iaşi. Biletele de intrare la meci se pot achiziţiona de mâine

12 Feb 2019 614

Sondaj de opinie Sunteţi mulţumiţi de faptul că zona peninsulară a municipiului Constanţa va deveni pietonală?

11 Feb 2019 949

Şoferul judecat pentru accidentul cu trei morţi de la Ovidiu nu scapă de arest (video)

08 Feb 2019 673

Incendiu cu repetiție la o clădire din Piața Ovidiu din municipiul Constanța. Pompierii chemați să intervină la același imobil cuprins de flăcări noaptea trecută

06 Feb 2019 672