Litoral TV Un spital privat s-a deschis la Ovidiu (galerie foto)

Nouă medici constănţeni şi-au unit cunoştinţele pentru a deschide, la Ovidiu, un spital privat. Unii dintre ei activează în continuare şi în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Investiţia se ridică la aproximativ cinci milioane de euro. Medicii îşi doresc ca această nouă unitate să reprezinte o alternativă pentru Spitalul Clinic de Urgenţă Constanţa. Planul le aparţine în totalitate, iar banii pentru realizarea investiţiei, aproximativ cinci milioane de euro, au fost obţinuţi prin credite contractate chiar de doctori.
 
“Este o instituție absolut nouă de la temelie, atât nouă ca și locație dar și cu noutăți în domeniul dotării și aparaturii medicale efectiv de ultimă generație, absolut echipamentele medicale și în primul rând chirurgicale datează din anul 2014”, a declarat prof. univ. dr. Ion Aşchie, director medical.
 
Investiţia pentru un singur bloc operator se situează în jurul valorii de 350.000 de euro. În cadrul clinicii se pot realiza toate operaţiile care se efectuază şi la Spitalul Clinic de Urgenţă Constanţa. Noua unitate oferă şi şedinţe de recuperare pentru cei cu afecţiuni ortopedice. Desigur, toate serviciile vor fi contracost. Preţurile diferă în funcţie de complexitatea intervenţiilor.
 
“Nu există nimeni în spatele nostru, să zic așa, și a fost o inițiativă pentru a avea o altă prezentare, un alt spital în județ. Pacienții care plecau în clinicile private din București, să rămână aici, să nu mai facă un efort de a se duce la fel de fel de clinici universitare din București și să putem să le oferim o alternativă la condițiile oarecum mai precare din alte spitale din județ”, a declarat Răzvan Popescu, medic chirurg.
 
În lunile aprilie-mai se doreşte încheierea unui contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, însă acesta nu va acoperi decât parţial costurile unei internări.
Medicii, care sunt profesori şi la Universitatea Ovidius din Constanţa, au dorit să ofere o şansă şi studenţilor. De aceea au fost create spaţii speciale unde pot fi ţinute cursuri.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

pavel florentina

01 Jul, 2014 17:32

de ce nu deschideti si un spital asa bun si pentru batranii cu pensii mai mic.daca aveam bani necesari deschideam un spital numai penru batranii cu pensii mici

Articole asemanatoare

Știri Constanța azi UPDATE. Accident rutier cu victime pe varianta Ovidiu! (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 1073

Organizația de Management al Destinației Mamaia-Constanța a bătut palma cu firma impresarului Radu Groza!

27 Mar 2024 534

Document Cum va arăta viitorul campus școlar, construit la Ovidiu, județul Constanța, de Institutul Maarif?

27 Mar 2024 520

Cumpărări directe Constanța Tecrad Inginerie SRL asigură dirigenția de șantier pentru lucrările de la Școala Gimnazială nr. 3 Culmea, din Ovidiu (DOCUMENT)

26 Mar 2024 473

Știri Constanța azi UPDATE. Accident rutier cu trei mașini pe varianta Ovidiu! (FOTO+VIDEO)

25 Mar 2024 5206

Incident la Medgidia. Trei tineri prinși de jandarmi cu substanțe interzise (FOTO)

25 Mar 2024 453

Fotbal județul Constanța Liga a 4-a. Incident violent la Hârșova! Rezultatele din etapa a 22-a (seniori și juniori + clasamentele)

24 Mar 2024 1408

IPJ Constanța repară sediul inspectoratului și sediul Secției 3 Poliție!

24 Mar 2024 591

Proces între Prefectul Județului Constanța și Primarului orașului Ovidiu. Dosarul, pe rolul Tribunalului

23 Mar 2024 467

Tenis de masă Cristian Chirița, de la CSM Constanța, medaliat cu aur la Campionatul Național de seniori (GALERIE FOTO)

23 Mar 2024 558

Marș al susținătorilor AUR la Constanța! Mai multe persoane participă la eveniment (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Mar 2024 978

Fotbalistele de la Farul Constanța, meci acasă contra liderului clasamentului. „Așteptăm fanii să ne susțină în număr cât mai mare“

22 Mar 2024 898

Farul Constanța, victorie în amicalul cu Unirea Slobozia (GALERIE FOTO + VIDEO)

22 Mar 2024 1125

Farul Constanța. Fundașul Kevin Boli, în echipa etapei „Am demonstrat că suntem o echipă bună și sperăm să învingem și FCSB“ (GALERIE FOTO)

21 Mar 2024 665

LIVE VIDEO+TEXT Romanul „Flori de busuioc” al Aureliei Lăpușan, lansat la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Mar 2024 788