Litoral Tv Viața trăită în grajd

Uneori, viața își arată partea mai puțin frumoasă. O familie din Movilița a învățat că lupta pentru supraviețuire este în sine un mod de trai. Cu grija zilei de mâine, capul familiei lucrează cu ziua pe unde apucă și speră că va strânge destui bani pentru a putea pune ceva pe masă celor trei suflete, un băiețel și o fetiță şi mama lor. În curând vor trebui să elibereze și camera, pentru că proprietarul dorește să îi dea afară.
Sunt doar câteva probleme dintr-un lung șir al suferințelor pe care familia Vericiuc din Movilița este nevoită să le îndure. Grajdul le-a fost adăpost timp de 5 ani, trăind în condiții greu de imaginat. Toți cei patru membrii ai familiei împart o singură cameră, folosită drept sufragerie, dormitor și bucătărie. Nu au apă potabilă și nici curent, iar de baie nici nu mai încape vorba.
„Nu avem nici baie, nici duș. Facem baie la albie. Încălzim apa și facem baie pe rând. Când ne facem noi, ies copiii afară...”, ne-a zis Ion Vericiuc, capul familiei.
Nu au animale de companie, însă sunt nevoiți să trăiască printre șobolani și câini maidanezi, care pot intra oricând în grajdul pe care familia Vericiuc îl consideră casă.
„Șobolani sunt destui. Au dispărut un timp și au reapărut. Șoareci, pisici, cîini...intră peste tot în curte”, ne-a spus capul familiei.
Cele două raze de speranțe sunt Gabriel și Cătălina, de 11 și 12 ani. În pofida tuturor impedimentelor, copiii merg la școală și obțin note bune.
„Este foarte greu. Mai ales cu școala. Trebuie îmbrăcăminte, echipamente. Când voi fi mare, aș dori să devin cântăreață”, ne-a spus Cătălina Vericiuc.
Modestia Cătălinei nu a lăsat-o să spună în fața camerei că și-ar dori o pereche de role, însă prețul reprezintă jumătate din tratamentul mamei.
Mama este bolnavă de ciroză, iar tratamentul destul de costisitor valorează întreg venitul lunar pe care-l au.
„Am ciroză hepatică și tratamentul costă 3 milioane. nu am de unde să îl iau. stau prin spitale. Dacă nu urmez tratamentul, nu fac nimic”, ne-a mărturisit Viorica Vericiuc.
Cartofii și pâinea reprezintă alimentele de bază ale familiei, iar de cele mai multe ori mâncarea le ajunge doar celor doi copii.
„noi mai suferim, dar copiii nu pot sta nemâncați săracii. Trebuie să le dăm de mâncare, pentru că vin și ne spun că le este foame. Mergem să ne mai ajute vecinii”, ne-a spus, printre lacrimi, Ion Vericiuc.
Venitul lunar al familiei constă în ajutorul social de aproximativ 300 de lei pe care-l primesc, alături de alocația copiilor. Familia a fost anunțată de proprietarul grajdului în care au locuit în ultimii 5 ani că urmează să fie evacuată la finalul săptămânii. Stelian Gheorghe, primarul localității Topraisar nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere. În schimb, reprezentanții primăriei susțin că administrația locală nu beneficiază de locuințe sociale, așa că nu există nicio speranță pentru a-i ajuta pe membrii familiei să aibă un acoperiș deasupra capului.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Autotren încărcat cu portocale, răsturnat pe DN38 între Techirghiol și Movilița (GALERIE FOTO)

04 Apr 2024 1341

Licitații Constanța Școala din localitatea Movilița, comuna Topraisar va fi reabilitată cu bani din PNRR (DOCUMENT)

02 Apr 2024 685

Conducător auto beat, depistat pe DN38 în satul Movilița, județul Constanța

09 Mar 2024 699

OUAI Agigea, acord de mediu pentru „Reabilitare și modernizare amenajare de irigații SPP2 Movilița – etapa a IIa, pe suprafața OUAI Agigea“

25 Jan 2024 591

Șoferul care a intrat cu mașina în copacii din zona Doraly Mall Constanța, reținut de polițiști! Ce au stabilit oamenii legii (GALERIE FOTO+VIDEO)

18 Dec 2023 2149

Accident Constanța azi UPDATE. Un autocamion s-a răsturnat pe DN 38, între Movilița și Techirghiol! Circulație blocată

08 Nov 2023 1542

Imobiliare Constanța Date din proiect despre viitoarea hală pe care o va construi Matei Datcu de la Pescăria lui Matei (DOCUMENT)

13 Sep 2023 4653

Accident Constanța Autotren răsturnat pe DN38 între localitățile Movilița și Techirghiol

23 Aug 2023 1048

Județul Constanța Localitatea Movilița rămâne fără apă! Avaria conductei de pe strada Măcinilor

09 Aug 2023 637

UPDATE. Județul Ialomița Accident grav pe DN2, în zona Movilița. Două persoane, decedate în urma impactului (GALERIE FOTO)

08 Aug 2023 2981

Matei Datcu de la Pescăria lui Matei înființează o nouă hală de producție pește, în județul Constanța!

23 Jul 2023 7095

Atenție, șoferi! CNAIR dezvăluie unde sunt amplasate toate punctele de control rovinietă în Tulcea și Constanța

24 Jun 2023 2697

Lan de grâu cuprins de flăcări la ieșire din localitatea Techirghiol spre Movilița (VIDEO)

23 Jun 2023 1275

Județul Constanța Agresiune sexuală la Movilița! Victima, o fetiță de 13 ani

14 Jun 2023 1157

Caz șocant la Movilița! Un bărbat, de 52 de ani, din Iași, reținut pentru agresiune sexuală. Victima, o minoră

13 Jun 2023 1182