Litoral TV Ziua televiziunii

21 noiembrie este ziua internationala a televiziunii. Considerată una dintre cele mai importante invenții din istoria omenirii, televiziunea este cea care a schimbat lumea și a lărgit orizonturile de cunoaștere ale oamenilor.

În zilele noastre, puțini dintre noi își pot imagina viața fără televizor.  Adunarea Generală a Națiunilor Unite a proclamat data de 21 noiembrie drept Ziua Mondială a Televiziunii, în decembrie 1996. Momentul marchează ziua în care s-a desfășurat primul Forum Mondial al Televiziunii. Site-ul oficial al Națiunilor Unite informează că acest concept de aniversare a televiziunii a apărut ca simbol al recunoașterii „impactului în continuă creștere pe care televiziunea îl are asupra luării de decizii prin direcționarea atenției, la nivel mondial, asupra conflictelor și a amenințărilor la adresa păcii și a securității".

În 1928, în România, au avut loc primele experiențe de laborator în domeniul transmiterii imaginii, însă prima emisiune TV datează din 1928. Întrerupte de izbucnirea celui de-Al II-lea Război Mondial, emisiunile au fost reluate  în anul 1955 când începe să funcționeze pentru prima dată stația experimentală de televiziune. La 31 decembrie 1956 a fost inaugurată prima televiziune de stat, numită Televiziunea Română, creată după modelul celei franceze și după BBC. Dezvoltându-se de-a lungul timpului, această instituție a căpătat rolul de a fi în serviciul public, de a educa și de a informa cetățenii.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ştiaţi că...? Ziua Internaţională a Cărţii şi a Drepturilor de Autor este sărbătorită pe 23 aprilie

23 Apr 2015 3892