Navigatorii pot rămâne fără loc de muncă

Cei 34 de mii de navigatori cât are România la ora actuală pot rămâne fără locuri de muncă peste graniţe începând cu 20 august, dată la care intră în vigoare Convenţia Maritimă pe care ţara noastră nu a ratificat-o încă. Liderul Sindicatului Navigatorilor, Adrian Mihălcioiu a declarat în cadrul emisiunii “Radiografia Zilei” că numărul mare de marinari români este în pericol de a-şi pierde slujbele dacă autorităţile nu iau măsuri.
 
„E substanțial acest număr, 34 de mii [...] noi suntem undeva pe locul 10 în lume și pe doi în Europa. Dacă ne gândim la flota maritimă [...] ce aveam Navrom-ul, avea 12 mii de oameni. Noi avem acum și altă categorie, cei de pe navele de croazieră, care pe vremea comunismului nu exista acest eșantion și sunt foarte mulți și acolo. Cred eu că numărul este destul de mare, și numărul raportat la numărul de zile care au rămas până la 20 august [...] trebuie să facem referire și la Convenția Maritimă care intră în vigoare pe 20 august [...] România încă nu a ratificat-o. Chiar am citit cu surprindere un răspuns de la Ministerul Muncii în care ei sunt destul de pasivi vizând această Convenție, și poate faptul că poate pot rămâne pe afară fără slujbe vreo 30 de mii de oameni, lor li se pare ceva normal [...] Eu mă așteptam să avem Convenția ratificată până acum, mă așteptam să implementăm [...] asta înseamnă până la urmă o grijă față de om și e vorba despre condițiile de muncă la bord, condiții de muncă pe care noi trebuie să le avem implementate în legislația muncii, astfel încât, mergând pe nave sub diferite paviloane, la diferiți armatori, să putem beneficia de locul de muncă, pentru că [...] Convenția aceasta, mai nou, se referă și la ceea ce faci acasă, adică la concediu, la asigurarea socială, asigurarea de sănătate, și nu numai la lucrul pe navă”, a declarat în direct la “Radiografia Zilei”, Adrian Mihălcioiu, liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Steve Trowsdale, șeful Inspectoratului ITF Londra, la Constanța! Discuții despre cursuri privind depresia la navigatori (FOTO)

26 Mar 2024 535

Știri Portul Constanța Sfârșitul grevei. Salariile navigatorilor de pe nava ARNO, plătite la zi

21 Feb 2024 748

Știri Portul Constanța UPDATE. Grevă a navigatorilor de la bordul unui vas sub pavilion Germania! „Muncă fără plată este sclavie, iar sclavia a fost abolită“

21 Feb 2024 638

Echipajul unei nave aflate în Portul Constanța, în grevă! Marinarii, toți din Ucraina, sunt nemulțumiți că nu li se plătesc salariile

20 Feb 2024 767

Reacția liderului SLN, la informațiile Sindicatului Europol, referitor la traficul de droguri din portul Constanța - „Navigatorii nu se ocupă cu trafic de droguri“ (VIDEO)

21 Dec 2023 955

Surprize sub brad, pentru copii, pregătite de Sindicatul Liber al Navigatorilor! Număr record de pachete, în acest an

17 Dec 2022 2453

S-au împlinit 35 de ani de când Nava Fundulea a fost atacată de 10 rachete cu napalm

25 Nov 2022 11038

Liderul SLN, Adrian Mihălcioiu, despre navigatorii români aflați în porturile și șantierele navale din China (VIDEO)

20 Apr 2022 1727

ZIUA-n amiaza mare Liderii SLN - „Navigatorii, uitați de autoritățile române”

18 Dec 2021 2921

Bombardarea navei Fundulea, rememorată la „ZIUA-n amiaza mare“

25 Nov 2021 2713

ZIUA LIVE. Carnetul de marinar ar urma să fie valabil cinci ani. „Îmbunătățiri“ aduse de criza Covid pentru navigatori

22 Apr 2021 2718

Amintiri despre comandantul Traian Băsescu, de pe Biruința. „Era unul dintre comandanții de top ai flotei naționale“

22 Apr 2021 4750

ZIUA LIVE. Adrian Mihălcioiu, lider Sindicatul Liber al Navigatorilor „Ne vom lupta să nu fie obligatorie vaccinarea pentru personalul navigant”

21 Apr 2021 2207

ZIUA LIVE. Navigatorii români și criza Coronavirus. Despre vaccinare și drepturile personalului navigant

20 Apr 2021 3945

Interviu cu inspectorul ITF Adrian Mihălcioiu, liderul SLN, despre criza „Covid“, resimțită de pe mare „Au fost mii de membri ai echipajelor ţinuţi o lună, două sau trei în condiţii aproape mai rău ca la închisoare“

04 Jul 2020 5369