Nemulțumiri față de ANI

Primarii sunt tot mai nemulţumiţi de legea Agenţiei Naţionale de Integritate. Cristian Cîrjaliu, primarul comunei Agigea, consideră că aceasta este aplicată abuziv și selectiv. De asemenea, edilul a declarat că mai nou, acești inspectori de integritate au început să atace viceprimarii care se află în consiliile de administraţie ale şcolilor. Potrivit edilului comunei Agigea, Cristian Cîrjaliu, toți viceprimarii din țară sunt în pericolul de a fi declarați incompatibili din cauză că sunt membri în consiliile de administraţie ale şcolilor.
 
„A început prigoana împotriva viceprimarilor, care sunt în consiliile de administrație din școli și viceprimari [...] sunt astfel declarați incompatibili. Este o aberație și un abuz a legii. Din punctul meu de vedere cineva trebuie să plătească și mi se pare normal să plătească cei care au elaborat aceste legi. Nu să plătească viceprimarul sau consilierul local.”, a declarat primarul comunei Agigea, Cristian Cîrjaliu.
 
În urmă cu o lună, un viceprimar din localitatea Fundulea a fost declarat incompatibil pe motiv că face parte și din consiliul de administrație al unei școli. Acesta fusese repartizat conform legii 1/2011 art. 96 alin.2b, care prevede că ”din consiliul de administrație, obligatoriu vor face parte unu, doi sau trei consilieri locali în funcție de mărimea consiliului de administrație”.
 
„Ceea ce se întâmplă astăzi este o aberație legislativă și cei care ar trebui să plece din acest sistem sunt cei de la Ministerul de Justiție, pentru că ei emit avizul de legalitate a oricărei legi. De exemplu, dacă tu, cel care dai avizul de legalitate, greșești, așa cum a spus domnul Ministru << au greșit primarii, trebuie să plece>>, așa pot să-i transmit și eu un singur lucru << a greșit domnul Ministru, trebuie să plece sau a greșit funcționarul public din cadrul Ministerul atunci când au promovat legea, trebuie să plece.”, a mai precizat primarul comunei Agigea, Cristian Cîrjaliu.
 
Drept urmare, dacă edilii nu ar fi realizat aceste repartizări, ar fi comis abuz în serviciu.
 
“Funcțiile unde suntem noi declarați incompatibili, de la această dată, sunt funcții neplătite și noi am fost repartizați în interesul și în folosul comunității, atât eu, atât viceprimarul cât și alți consilieri local. Și din acest punct de vedere noi avem un temei legislativ care se contrazice. Pe o parte există o lege care declară că suntem incompatibili, iar pe de altă parte există legea administrației locale care trebuie să mergem în aceste consilii de administrație, cum există și legea învățământului care spune că trebuie să facem parte.”, a spus primarul comunei Agigea, Cristian Cîrjaliu.
 
 
De asemenea, Cristian Cîrjaliu consideră că tot ceea ce se întâmplă are un substrat politic.
 
„Legea ANI este foarte bună pentru cei care au contracte economice în care acolo conflictul de interese este vădit, dar nu pentru cei care reprezintă fără bani, de unde nu se câștigă bani, ci doar reprezintă interesele cetățeanului. Dacă pe mine mă deleagă cetățeanul să fac parte din consiliul de administrație și eu nu câștig nici un ban, unde este conflictul.”, a mai declarat primarul comunei Agigea, Cristian Cîrjaliu.

 
Edilul consideră că la momentul de față, legea este aplicată abuziv și selectiv și speră ca cineva să ia cât mai curând atitudine.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Paul Foleanu, candidatul la Primăria Mangalia din partea PSD

07 Apr 2024 647

Directorul Neptun Olimp SA este candidatul PSD la primăria Eforie

06 Apr 2024 1048

Primarii și secretarii UAT-urilor din județul Constanța, instruiți pentru organizarea alegerilor din 9 iunie (FOTO)

03 Apr 2024 625

Știri Constanța Iată unde pot depune constănțenii deșeurile voluminoase, săptămâna aceasta

27 Mar 2024 563

Președintele PSD Constanța, Felix Stroe afirmă că nu a contactat primarii liberali, nici direct, nici prin emisari!

17 Mar 2024 1039

PUSL și-a desemnat candidații pentru primăriile Capitalei

17 Mar 2024 618

UPDATE Trei primari PNL din județul Constanța, vizați de intoxicări din partea PSD Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 6869

Istoria Dobrogei Un primar rămas în patrimoniul spiritual al orașului Constanța - Mihail Coiciu (Koiciu)

15 Mar 2024 5439

Nu se modifică indemnizațiile pentru medicii specialiști și primari care efectuează gărzi

14 Mar 2024 526

Cine sunt social-democrații măsurați în sondaje? PSD Constanța nu a luat încă nicio decizie în privința candidaților pentru Primăria și Consiliul Județean Constanța!

13 Mar 2024 1315

Șase primari din județul Constanța vor candida din partea PSD la alegerile din 9 iunie!

03 Mar 2024 2242

Mai mulți oameni de afaceri și angajați din primării, păcăliți de un fals jurnalist cu bonuri de combustibil

01 Mar 2024 606

Președintele PNL Constanța Bogdan Huțucă despre primarii care au trecut la PSD „Oare de ce ar alege o navă precum Titanicul să primească la bord pasageri în plus?“

29 Feb 2024 965

ZIUA LIVE Senatorul Septimiu Bourceanu (PNL) - „Într-un calendar destul de scurt, vom anunța candidatul la CJ Constanța”!

29 Feb 2024 991

ZIUA LIVE Septimiu Bourceanu (PNL Constanța) despre despre comasarea alegerilor europarlamentare cu localele (VIDEO)

29 Feb 2024 674