Litoral TV

Pentru Rodica Liahu, fiecare dimineață începe cu dureroasa întrebare (video)

Calvarul Rodicăi Liahu a început din momentul în care a spus Da la Casa Căsătoriilor. În loc să aibă parte de un soţ care să-i fie alături, care să o susţină şi o iubească, Rodica a rămas singură cu trei copii de crescut, imediat după ce a suferit un accident care i-a creat un handicap sever. Soţul a decis că viaţa alături de familia din Năvodari nu este pentru el şi a plecat fără nicio remuşcare. S-a stabilit în Austria unde are şi acolo trei copii cu o altă femeie. Pentru Rodica, plecarea bărbatului a fost un şoc. S-a văzut în situaţia de a lupta pentru fiecare bucăţică de pâine în condiţiile în care munca nu mai era o opţiune pentru ea. Ajutorul de handicap, pensia alimentă a copiilor și alocația școlară sunt singurele surse de venit. De 4 ani, familia trăieşte fără electricitate, după ce Rodica nu a mai putut să plătească facturile.

Copii s-au obişnuit să işi facă lecţiile la lumina lumânărilor, s-au obişnuit şi cu lipsa condiţiilor bune de trai şi câteodată şi cu cea a hranei, dar nu se pot obişnui cu plecarea tatălui, iar Rodica le ştie suferinţa. Indiferenţa de care dă dovadă bărbatul le frânge inima şi de multe ori le aduce lacrimi în ochi. Singura dovadă că au un tată este pensia alimentară pe care o încasează mama.

Pentru familia Liahu, cartoful este alimentul de bază. Când mama reuşeşte să facă rost de carne, pentru copii este sărbătoare. Chiar şi schimbarea buteliei reprezintă o mare problemă. Nu puține au fost dățile în care au stat și o săptămână fără să aibă cu ce fierbe un ceai. În timp ce mama înţelege  situația grea în care se află, pentru un copil de 8 ani este imposibil de explicat de ce el nu are haine noi şi jucării la fel ca alţi colegi de la şcoală.

După o iarnă petrecută în frig și fără hrană adecvată, starea de sănătate a copiilor a început să aibă de suferit. Slabi și prost îmbrăcați, aceștia s-au îmbolnăvit pe rând. Din lipsă de bani, mama nu a apelat la medic, iar răcelile repetate şi netratate o fac pe femeie să se întrebe cât va mai dura până când vreunul din ei va cădea la pat. În apropierea paştelui, cei trei fraţi i-au scris iepuraşului.  Cer o cameră luminată în care să își poată face lecțiile fără ajutorul lumânării și un televizor la care să se uite la desene animate.

Dorinţele aceştor copii pot deveni realitate. Cu ajutorul dumneavoastră, Litoral TV învie speranţa. Pentru orice donaţie vă aşteptăm la sediul Litoral TV.

Reporter: Camer Negip ; Imagine: Victor Nita

Sursa:  tvlitoral.ro


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Prof. Ortansa Andronic, primul director CSS1 Constanţa, în peisajul sportiv din 1958. Conducătorii şi denumirile instituţiei, de-a lungul anilor (galerie foto)

07 Mar 2019 785

Decese Constanţa 5 martie 2019

05 Mar 2019 801

Bilanţ al Spitalului Judeţean Constanţa. Mai mulţi pacienţi au venit la Urgenţe şi medicii au efectuat intervenţii în premieră

05 Mar 2019 229

Interviu cu agent-şef principal Florin Alexandru „Dacă nu aş fi avut această meserie, nu aş fi putut scrie romane poliţiste“

13 Feb 2019 1348

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 11 februarie 2019

12 Feb 2019 658

#citeşteDobrogea „Doamna“ lingvisticii româneşti, o dobrogeancă născută acum 87 de ani

04 Feb 2019 674

Firma Tomis Protect - Pază şi Protecţie SRL, înfiinţată de fostul decan al Facultăţii de Farmacie, a fost radiată

25 Jan 2019 412

Declaraţie de avere - Rodica Magdalena Căciulă, consilier superior la Casa de Asigurări de Sănătate Constanţa (document)

24 Jan 2019 548

Seară Camerală la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța

10 Dec 2018 444

Serviciul de Ambulanță Județean Constanța în doliu. Asistenta șefă Rodica Florea s-a stins din viață

10 Dec 2018 2723

Învăţământul constănţean, în doliu! S-a stins din viaţă o cunoscută profesoară

28 Nov 2018 1440

Poarta Mare a Cetăţii Tomis Investitorul Black Waters SRL şi proprietarul terenului, Ana Rodica Stăiculescu, scrisoare deschisă către primarul Făgădău (document)

21 Nov 2018 2078

Decrete noi, semnate de preşedintele Klaus Iohannis

16 Nov 2018 489

Robert Turcescu (PMP), declaraţie politică „Ruşinea din Anul Centenar - întoarcerea în epoca Rodica Stănoiu!“

15 Nov 2018 1351

Decizie istorică la Constanța „Se recomandă întregirea terenului aferent monumentului istoric prin expropriere (...) și punerea în valoare a Porții Mari a Cetății Tomis“! (documente)

12 Nov 2018 4334