Reținerea rectorului Tiberius Dănuț Epure a stârnit șoc în Universitate

Acuzaţiile asupra rectorului Tiberius Dănuţ Epure şi a prorectorului Gabriela Stanciu i-au lăsat fără cuvinte pe profesorii de la Universitatea Ovidius. Prorectorul Ion Bordeianu, responsabil de imaginea Universităţii, este de părere că acest eveniment pune în umbră rezultatele academice. “Nu ştiu absolut nimic, decât ce am aflat din presă în legătură cu ce s-a întâmplat, nu am informaţii, nu ştiu ce să vă spun. Dacă lucrurile stau aşa într-adevăr este o surpriză dar deocamdată nu ştiu ce să spun. În orice caz e o situaţie neplăcută pentru Universitate oricum.” a declarat profesorul universitar doctor Ion Bordeaianu, prorector Imagine, Comunicare şi Probleme Sociale.
 
Prorectorul Florin Gheorghe, responsabil de managementul calităţii Universităţii, nu a dorit să comenteze în niciun fel situaţia actuală. „Avem un purtător de cuvânt al Universităţii şi vă poate oferi toate informaţiile necesare.” a spus conferențiarul universitar doctor Florin Gheorghe, prorector Strategie, Dezvoltare Instituţională şi Managementul Calităţii.
 
Se pare că reţinerea rectorului i-a speriat pe profesorii de la universitate. „ Nu vreau să declar nimic şi m-aţi prins acum în plină comisie tehnică şi mi-e imposibil să vorbesc.” a declarat lectorul universitar doctor Emanuel Plopeanu, Facultatea de Istorie şi Ştiinţe Politice.
 
Aceeași reacția a avut-o și conferențiarul universitar doctor George Ştefan, decanul Facultății de Drept: „Ne-a interzis pe toţi, nu avem comentarii de făcut.”
 
Conferenţiarul Aurelia Lăpuşan este de părere că această situaţie apărută la numai o zi de la comunicarea rezultatelor este o strategie a concurenţei.
„Eu pot să vă spun că această Universitate a avut un succes deosebit în această sesiune de admitere. Eu cred că Universitatea, în întregul ei şi-a clădit o imagine atât de solidă încât noi acum am avut un număr record de înscrişi. Nu ştiu ce părinte sau cine ar mai da bani dacă a intrat, dar sunt organe competente care să analizeze.” a afirmat conferențiarul universitar doctor Aurelia Lăpuşan, profesor în cadrul Facultății de Litere.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

lapusan

31 Jul, 2013 18:30

A scapat Florin Anghel un pipilic in chilotel?

Articole asemanatoare

Servicii de consultanţă în domeniul digitalizării S-a semnat protocolul încheiat între Consorțiul CiTyInnoHub și Instituția Prefectului - Județul Constanța (FOTO)

12 Apr 2024 406

Justiție Constanța Cererea de preschimbare a termenului de judecată, formulată de fostul rector Dănuț Epure, respinsă de magistrați

19 Mar 2024 700

Rezultate referendum Viitorul rector al Universității „Ovidius” din Constanţa va fi ales prin votul tuturor cadrelor didactice titulare și al cercetătorilor

07 Mar 2024 887

Azi, referendum la Universitatea Ovidius din Constanța pentru modalitatea de alegere a rectorului

06 Mar 2024 576

Universitatea „Ovidius” din Constanța, dată în judecată de fostul rector Tiberius Dănuț Epure

05 Mar 2024 1666

Pregătiri pentru alegeri la Universitatea Ovidius din Constanța Referendumul pentru modalitatea de alegere a rectorului, pe 6 martie

04 Mar 2024 792

Remus Zăgan, ales președinte al Senatului Universității Maritime din Constanța. Averea și interesele (DOCUMENTE)

19 Feb 2024 1323

LIVE VIDEO+TEXT Spitalul Modular din curtea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, inaugurat. Mai multe oficialități, prezente la eveniment (GALERIE FOTO+VIDEO)

19 Feb 2024 1478

Averea și interesele lui Gabriel Raicu, noul rector ales al Universității Maritime din Constanța (DOCUMENTE)

08 Feb 2024 1431

Gabriel Raicu, ales noul rector al Universității Maritime din Constanța

07 Feb 2024 1679

Profesorul Cornel Panait s-a retras din cursa pentru funcția de rector al Universității Maritime din Constanța

07 Feb 2024 1203

Dosarul lui Tiberius Dănuţ Epure, fostul rector al Universităţii „Ovidius“ din Constanţa, nu se va rejudeca

17 Nov 2023 1117

Tribunalul Ilfov a rămas în pronunțare în dosarul lui Tiberius Dănuţ Epure, fostul rector al Universităţii „Ovidius“ din Constanţa

15 Nov 2023 843

#Dobrogea145 Conf. univ. dr. Dan-Marcel Iliescu, rectorul Universității Ovidius din Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei

15 Nov 2023 1012

Rectorul Universității Ovidius din Constanța și ministrul Educației au semnat contractul de finanțare pentru Campusul profesional integrat „Ovidius Engineering Hub” (FOTO)

02 Nov 2023 1110