Spitalul Clinic Căi Ferate din Constanța va deveni o nouă secţie exterioară a Spitalul Județean

La începutul anului, mai multe Spitale Clinice Căi Ferate din țară au trecut de la Transporturi la Sănătate. Acum, administrarea Spitalul CF din Constanța ar putea suferi noi modificări. Unitatea urmează să fie preluată de Consiliul Județean Constanța. Nicușor Constantinescu vrea ca una dintre cele două clădiri ale Spitalul CF să devină Spital materno-infantil. Vizată este unitatea situată pe bulevardul 1 Mai. Preluarea Spitalului CF de Consiliul Județean Constanța înseamnă, practic, transformarea acestuia în secție exterioară a Spitalului Clinic Județean de Urgență. Iar acest lucru ar putea duce la disponibilizări.
 
”Nu știu de ce puneți dumneavoastră întotdeauna problema disponibilizărilor.” a spus Nicușor Constantinescu, președinte CJ Constanța.
 
Președintele CJC intenționează să renoveze clădirea Spitalului de pe bulevardul 1 Mai din bani europeni.
 
”Acolo este cel mai nou, făcut în 1984. Are și o suprafață care poate fi folosită în continuare, pentru tot ce înseamnă lucruri importante pentru spitalul pediatric. (...) Accesăm proiecte europene, să îl modernizăm, să îl dotăm și să-l dăm îm folosința comunității și părinților și bunicilor și copiilor, un spital materno-infantil la standardele Uniunii Europene ale anului 2013.” a afirmat Nicușor Constantinescu, președinte CJ Constanța.
 
Singura condiție impusă de Consiliul Județean Constanța pentru preluarea acestui spital este să intre în administrarea CJC, fără datorii. Însă unitatea are restanţe de peste 6 milioane de lei.
 
”La această dată nu am primit nici un răspuns la memoriul pe care noi l-am transmis în atenția Ministrului Sănătății în data de 8.07.2013, iacătă mâine, poimâine, se fac 30 de zile, nu am primit nici un răspuns. Memoriul în care erau cuprinse datoriile către spital și rugămintea de a ne sprijini în vederea menținerii unul plan de eșalonare.” a declarat Dorel Oprea, manager Spitalul CF Constanța.
 
”Mi se pare aberant faptul că noi salariații, membrii de sindicat al acestei unități sanitare, am ajuns să plătim niște penalități vizavi de dările către stat. (...) Nu mi se pare normal, stat contra stat taxat de 5 ori.” a mai spus Ali Enise, lider de sindicat FNSP Constanța
 
Așadar datoriile au rămas. Iar angajații nu știu ce se va întâmpla cu ei...
 

”Atât în Uniunea Europeană cât și în lume, unitățile portuare au cu statut juridic separat, unități sanitare. (...) Dar eu cred că trebuie să existe această unitate sanitară cu statut juridic personal.” a adăugat Ali Enise, lider de sindicat FNSP Constanța
 
Odată cu preluarea Spitalelor Clinice Căi Ferate din România în subordinea Ministerului Sănătății, au fost mutate și Casele de Asigurări ale Ministerului Transporturilor către CNAS.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATEAccident în dreptul Hanului Morilor, județul Constanța. O mașină a părăsit carosabilul

19 Apr 2024 452

O femeie angajată în Armată, arestată preventiv! Și-a bătut crunt fetiţa de două luni

18 Apr 2024 441

A fost a înfiinţat Registrul Naţional Unic al Pacienţilor Arşi

16 Apr 2024 306

Sorin Ciutureanu, revocat din Consiliile de Administrație ale spitalelor aflate în subordinea CJ Constanța (DOCUMENT)

16 Apr 2024 737

IGPR InfotraficTrafic alternativ pe DN 1H

15 Apr 2024 241

UPDATE Accident rutier în municipiul Constanța. Trei victime sunt implicate

14 Apr 2024 1197

UPDATE Incendiu violent într-un apartament de pe Bulevardul Gara Obor din București! Mai multe persoane, transportate la spital (GALERIE FOTO)

14 Apr 2024 1053

Accident rutier noaptea trecută în Stațiunea Mamaia! O mașină a intrat într-un gard de beton

14 Apr 2024 713

UPDATE Accident rutier în sensul Kaufland Palazu spre Ovidiu, județul Constanța (FOTO)

13 Apr 2024 852

Anchetă la Spitalul Clinic de Urgență Sf. Pantelimon București! Mai mulți pacienți ar fi decedat după administrarea incorectă a unui medicament

11 Apr 2024 540

UPDATE. Accident rutier, la intrarea în Neptun, județul Constanța. Pompierii intervin (Galerie FOTO)

11 Apr 2024 1272

Spitalul Orășenesc Hârșova, obligat să achite peste 15.000 de euro pentru medicamente! Dosarul, în rercurs la Curtea de Apel Constanța

11 Apr 2024 356

Doliu în lumea fotbalului. Un jucător important s-a stins din viață

10 Apr 2024 1426

UPDATE Unui bărbat i s-a făcut rău pe stradă, în Constanța. A fost transportat la spital

10 Apr 2024 895

Expert Chim Consum SRL, cu mai multe contracte publice, cere să intre în insolvență!

09 Apr 2024 609