Alegeri parlamentare

Candidaţii PMP Dorel Onaca, Robert Turcescu şi Magda Bistriceanu au început pre-campania electorală în judeţul Constanţa Robert Turcescu - „Constănţenii sunt oameni foarte hotărâţi!” (galerie foto)

Partidul Mişcarea Populară a început perioada de pre-campanie electorală pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie. Pentru Senat, va candida Dorel Constantin Onaca, care a mai fost deputat din partea PDSR în perioada 1996 - 2000 şi senator din partea PRM între 2000 şi 2004. În ultimii ani ai mandatului preşedintelui Traian Băsescu, Onaca a fost consilier al şefului statului. În momentul de faţă, este secretar general al PMP.

La târgul din localitatea General Scărişoreanu, comuna Amzacea, judeţul Constanţa, au fost prezenţi, sâmbătă dimineaţă, Robert Turcescu şi Magdalena Bistriceanu, candidaţi din partea PMP la Camera Deputaţilor pentru Constanţa.
 
Populaţia pestriţă din cel mai mare târg al judeţului Constanţa i-a primit cu braţele deschise pe candidaţi, care nu s-au lăsat înfrânţi de temperaturile aproape de zero grade sau de vântul tăios şi au împărţit materiale electorale oamenilor, vorbind cu ei despre problemele pe care le presupune meseria de „mic fermier”, după cum se autodenumesc aceştia.
 
Fostul candidat la Primăria capitalei Robert Turcescu a mărturisit că ştie ce înseamnă să lucrezi pământul în zilele noastre, deoarece şi socrii săi sunt mici fermieri: „Ceea ce se întâmplă astăzi la acest târg este o încercare a comercianţilor din zonă de a evada de birurile impuse de stat. Am întâlnit mici fermieri în acest târg care se plâng de ceea ce înseamnă lipsa de reglementare. Şi socrii mei sunt mici fermieri şi mă întreb cum e posibil ca aceşti oameni care muncesc pământul să-şi vândă produsele în continuare la preţuri de nimic, în vreme ce intermediarii au adaosuri de 300-400%. Asta este o dramă pentru toţi cei care muncesc în momentul de faţă în România”.
 
Candidaţii şi-au prezentat programul de campanie, care cuprinde mai multe puncte, printre care se numără anularea impozitului pe profit pentru familiile de producători agricoli, subvenţii de 100% pentru lucrările de irigaţii din judeţul Constanţa şi subvenţii prin atragerea de fonduri europene pentru construcţia de nave maritime şi fluviale, implicit noi locuri de muncă, dar şi realizarea unei „şosele de coastă” pentru descongestionarea traficului auto pe litoral.

„Judeţul Constanţa este un pământ dăruit de Dumnezeu”

După ce au terminat de discutat cu oamenii prezenţi la târgul din localitatea General Scărişoreanu, Robert Turcescu şi Magda Bistriceanu s-au alăturat negustorilor de la tarabe şi au servit un mic dejun târziu, cu produse tradiţionale româneşti şi pâine proaspătă făcută pe vatră.

Turcescu a glumit că locuitorii judeţului Constanţa sunt mai serioşi decât ardelenii. „Aş spune chiar că (n.r. judeţul Constanţa) este un pământ dăruit de Dumnezeu, care are un capital extraordinar de important: oamenii. Constănţenii, aşa cum îi cunosc eu, vizitând adesea judeţul Constanţa, cum o fac şi astăzi, având şi prieteni constănţeni, sunt oameni aparte. Sunt oameni care, trăind cu marea lângă ei, au un foc lăuntric pe care îi arde. Vor să schimbe lucruri, sunt oameni foarte hotărâţi, sunt oameni cu care, dacă te înţelegi, poate chiar sunt mai serioşi decât ardelenii, dar, în acelaşi timp, au un spirit ca orice trăitor în apropiere de mare, şi anume comerţul în sânge”, a spus candidatul la Camera Deputaţilor Robert Turcescu.

„Comunităţile de aici trăiesc într-o bună înţelegere, ceea ce reprezintă un model pentru întreaga Europă“

Multiculturalitatea Dobrogei a încântat-o pe Magda Bistriceanu, care a lăudat buna înţelegere a diferitelor etnii din judeţul Constanţa şi a susţinut că acestea reprezintă un punct de atracţie al regiunii: „Sunt multe alte lucruri importante care pot ridica economic această regiune. Aici, pe lângă români, sunt şi comunităţi importante de turci, tătari, macedoromâni şi lipoveni care trăiesc într-o bună înţelegere, ceea ce reprezintă un model pentru întreaga Europă. Tocmai acest amestec de culturi poate fi şi cel mai important punct de atracţie al regiunii, pentru că fiecare vine cu ceva deosebit şi original. Aceste lucruri au fost neglijate până acum”.
 
Bistriceanu a mai remarcat că multe dintre problemele cu care se confruntă oamenii de aici pot fi rezolvate nu doar în Parlament, ci şi prin accesarea fondurilor europene. „Multe dintre problemele constănţenilor se pot rezolva aici, pe plan local, dar cele mai importante, cele care ţin de sănătate şi educaţie, de siguranţa zilei de mâine, de bunăstare, trebuie aduse în Parlament sau puse pe masa Guvernului.

Pentru asta sunt dispusă să mă lupt cu oricine şi cu orice. Ştiu că voi fi sprijinită, că vom fi sprijiniţi de cea mai bună echipă, condusă de cel mai important om politic de după 1989, de preşedintele Traian Băsescu. Sunt multe probleme cu fondurile europene, dar acestea pot fi accesate în continuare şi pot rezolva multe dintre probleme locuitorilor judeţului Constanţa. Pentru asta am acceptat propunerea venită din partea preşedintelui organizaţiei PMP Constanta, Claudiu Palaz, sunt aici şi vă stau la dispoziţie. Sper să rezolvăm împreună toate problemele. Ştiu că este greu, dar nu imposibil!,” a declarat Magda Bistriceanu.
 
Înainte să plece de la târg, membrii PMP au susţinut că nu fac promisiuni deşarte, precizând că se vor ţine de cuvânt, ajutându-i pe constănţeni. „Cred şi promit, în calitate de viitor deputat, că mă voi lupta pentru constănţeni, pentru a încerca să schimbăm împreună aceste lucruri. Vin dintr-o generaţie în care mi se pare că trebuie pus în continuare foarte mare accent pe muncă. Şmecheriile, furtul, micile sau mai marile tunuri date de tot felul de indivizi trebuie să înceteze. Altfel, nu mai e nimic de făcut în ţara asta dacă nu punem foarte rapid lucrurile la punct. Iar eu, personal, şi PMP spunem răspicat: vom schimba toată această stare de fapt!”, a încheiat Turcescu.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Gabriela Crețu Senatul României, lăudat de Comisia Europeană pentru activitatea de legiferare europeană

29 Oct 2018 299

USR organizează dezbateri cu cetăţenii pentru desemnarea candidaţilor la alegerile parlamentare

26 Oct 2018 689

Dan Neculăescu a primit delegația Grupului de prietenie cu România, din Parlamentul Turkmenistanului

24 Oct 2018 232

Parlamentarii constănţeni îi aşteaptă pe cetăţeni la cabinetele parlamentare. Iată ce program au senatorii şi deputaţii! (galerie foto)

24 Oct 2018 856

Bogdan Huţucă (PNL) - „Vom iniţia o propunere legislativă de transpunere a recomandărilor finale ale Comisiei de la Veneţia“

22 Oct 2018 327

Klaus Iohannis cheamă partidele la consultări după ce Comisia de la Veneţia a criticat legile justiţiei

19 Oct 2018 242

Delegația Senatului României prezentă la Conferința interparlamentară pentru Politica Externă și de Securitate Comună

15 Oct 2018 277

Viorica Dăncilă, față în față cu președintele Adunării Parlamentare a Republicii Coreea, Moon Hee-sang

11 Oct 2018 288

Titus Corlățean, prezent la reuniunea interparlamentară „Stadiul dezbaterii privind Viitorul Europei”, la Bruxelles

11 Oct 2018 279

Monica Gheorghiță, întrevedere cu delegația Comisiei pentru Apărare și Relații Externe din Parlamentul Republicii Kenya

03 Oct 2018 237

Cine face parte din Biroul Electoral Judeţean Constanţa la referendumul pentru familie?

03 Oct 2018 1813

Şedinţa Comitetului Executiv Naţional al Partidului Social Democrat a început la Palatul Parlamentului

21 Sep 2018 250

Ce a declarat ministrul Mihai Fifor legat de pensiile militarilor, azi, la Constanţa

10 Sep 2018 2007

Decizia a fost anunţată la Saturn. Obiectivul sesiunii parlamentare pentru PNL este demiterea Guvernului prin moţiune de cenzură

10 Sep 2018 800

Liberalii s-au reunit la Palatul Parlamentului. Vorbesc despre priorităţile sesiunii parlamentare de toamnă

02 Sep 2018 388

Dragnea a spus când va fi următorul referendum, în România, şi pentru ce

01 Sep 2018 885

UPDATE Liderii PSD se reunesc în şedinţa Comitetului Executiv Naţional, la Neptun. Se cere demisia ministrului Carmen Dan

01 Sep 2018 941

În fiecare an pe 31 august în România se sărbătorește Ziua Limbii Române

31 Aug 2018 2265

USR va depune moţiune împotriva lui Tudorel Toader în prima zi a sesiunii parlamentare. Deputatul Stelian Ion explică de ce s-a ajuns aici!

30 Aug 2018 919

Camera Deputaţilor, convocată în a doua sesiune ordinară a anului

29 Aug 2018 313

PSD a convocat Comitetul Executiv, la Neptun

21 Aug 2018 502

Mihai Fifor, ministrul Apărării Naţionale - „Europarlamentarul Dan Nica, ameninţat cu moartea“. Din ce cauză

19 Aug 2018 1409

Dan Nica, despre declaraţiile lui Klaus Iohannis din seara protestelor - "Consider necesară înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă"

18 Aug 2018 1069

Propunere pentru schimbarea legislaţiei Judecătorii ar putea aplica doar condamnări cu executare. Iată în ce context

16 Aug 2018 738

Doliu în PSD. Un fost deputat s-a stins din viață. Ce mesaj a transmis senatorul Adrian Țuțuianu

03 Aug 2018 753

Prim-ministrul Viorica Dăncilă, în vizită de lucru în Macedonia. A fost primită de către vicepreședintele Adunării Republicii Macedonia, Goran Misovski

27 Jul 2018 418

Surse. Ce a decis Secţia pentru procurori a CSM în cazul procurorului general Augustin Lazăr acuzat că a încălcat Codul Deontologic

26 Jun 2018 357

Alegeri Turcia 2018. Au fost anunţate rezultatele neoficiale ale alegerilor prezidenţiale

25 Jun 2018 2592

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, va rămâne la conducerea PSD şi a Camerei Deputaţilor

22 Jun 2018 670

Ce face senatorul Vergil Chiţac la Tokyo?

22 Jun 2018 864

Coaliția de guvernare formată din PSD și ALDE a pierdut majoritatea în Camera Deputaților. Ce s-a întâmplat

27 May 2018 1815

Senatorul Mihu de la PSD este campionul interpelărilor parlamentare

24 May 2018 765

Consiliul Uniunii Europene a stabilit perioada în care vor avea loc alegerile pentru Parlamentul European

22 May 2018 772

Fostul comentator sportiv Cristian Țopescu s-a stins din viață. Avea 81 de ani

15 May 2018 5065

Atenționare de călătorie în Irak. Se închid frontierele aeriene și terestre

12 May 2018 497

Atenţionare de călătorie pentru Republica Libaneză. Ce spune Ministerul Afacerilor Externe

06 May 2018 450

Cristian Boureanu, cauțiune uriașă către DNA

24 Apr 2018 742

Comisia Națională pentru pregătirea aderării României la Zona Euro, întrunită astăzi

23 Apr 2018 467

Tudorel Toader, invitat să dea explicații în Senat

23 Apr 2018 636

ALDE a făcut sondaje în opt judeţe. La Constanţa le suflă în ceafă liberalilor

21 Apr 2018 868

Deputatul Stelian Ion, despre modificările codurilor „CCR primeşte o putere extraordinară, efectele unor decizii deja pronunţate se vor răsfrânge şi cu privire la condamnările anterioare!“

20 Apr 2018 966

Vicepremierul Paul Stănescu - ”Prefectul şi subprefectul vor fi asimilaţi cu secretarii de stat”

19 Apr 2018 492

Comisia Națională, reunită pentru pregătirea aderării României la Zona Euro

12 Apr 2018 446

Moţiunea simplă depusă de PNL şi PMP împotriva ministrului Rovana Plumb, respinsă

10 Apr 2018 486

Viktor Orban a câștigat alegerile din Ungaria. Este la al treilea mandat consecutiv. Câte voturi a obținut Partidul de guvernământ Fidesz

09 Apr 2018 1046

Premierul ungar în exerciţiu Viktor Orban, favorit în alegerile parlamentare care au loc în Ungaria

07 Apr 2018 871

Claudiu Manda Fostul prim-adjunct al SRI Florian Coldea a dat detalii cu privire la protocoalelor încheiate de serviciu şi alte instituţii

05 Apr 2018 684

Dezvăluiri după audierea lui Florian Coldea. Mai multe persoane au participat la un eveniment în preajma Crăciunului

05 Apr 2018 612

Comisia parlamentară pentru controlul activităţii SRI verifică protocolul de colaborare între SRI și PÎCCJ. Vor fi solicitate documente secrete

04 Apr 2018 390

Ce indemnizații brute primesc președintele și vicepreședinții Senatului. Informațiile publicate pe site-ul Senatului

04 Apr 2018 637