Alegeri parlamentare

Lucia Varga - „PNL este singurul partid care a înţeles să se reformeze şi are un program de guvernare realist”

Candidatul PNL Constanţa pentru Senatul României Lucia Ana Varga s-a născut în judeţul Bihor şi a absolvit Facultatea de Inginerie Mecanică a Universităţii Politehnice din Timişoara. A fost secretar de stat în Ministerul Mediului, iar între anii 2013 şi 2014 a ocupat funcţia de ministru delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură. În prezent este vicepreşedinte al Comisiei de Mediu şi Echilibru Ecologic din Camera Deputaţilor. A militat împotriva tăierilor ilegale de păduri şi a contribuit la protejarea resurselor naturale.

Aţi fost aleasă în două mandate deputat al judeţului Bihor. La aceste alegeri parlamentare, candidaţi pentru Senatul României din partea PNL Constanţa. Cum v-au primit colegii constănţeni? 

Lucia Varga: PNL Constanţa este o filială pe care am cunoscut-o încă din perioada în care am fost secretar de stat şi ministru delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură. De asemenea, ca preşedinte al Organizaţiei Femeilor Liberale, am participat la numeroase acţiuni organizate de femeile liberale constănţene şi îmi aduc aminte cu drag de şcolile de vară. Mereu colegii liberali constănţeni m-au primit cu căldură, iar acum m-am integrat foarte repede şi bine în echipa liberală de aici.

Care ar fi priorităţile legislative ale judeţului în ceea ce priveşte protecţia mediului? 

Lucia Varga: Obiectivul prioritar al mandatului de senator va fi demararea proiectului de redimensionare economică şi ecologică a Luncii Dunării. Acest proiect de lege prevede amenajarea Luncii Dunării   pentru a face faţă inundaţiilor şi secetelor, în contextul schimbărilor climatice, dar va contribui şi la dezvoltarea activităţilor economice din comunităţile locale riverane Dunării. De asemenea, voi lupta în Parlament pentru protejarea şi extinderea spaţiilor verzi. Voi propune înăsprirea sancţiunilor pentru administraţiile locale care nu au grijă de spaţiile verzi sau chiar le distrug. În fiecare an, în Constanţa dispar suprafeţe întregi de spaţii verzi, autorităţile locale distrugându-le în avantajul construcţiilor, iar multe dintre cele care au scăpat sunt acum neîngrijite. Promovarea legislaţiei pentru realizarea de perdele forestiere de protecţie de-a lungul căilor de comunicaţii şi pe terenurile agricole, precum şi împădurirea terenurilor supuse deşertificării reprezintă încă o prioritate a viitorului mandat.
 

Care vor fi problemele majore de mediu ale judeţului nostru pe care veţi încerca să le reglementaţi în viitorul mandat? 

Lucia Varga: Prima problemă de mediu identificată este lipsa unei dezvoltări durabile în zona costieră. Voi susţine modificarea legii zonei costiere astfel încât să fie delimitată zona de strictă protecţie a Mării Negre, o zonă de protecţie ca zonă-tampon şi o zonă de dezvoltare economică a Mării Negre. Proiectul poate să conţină inclusiv construirea unei şosele de coastă ca axă a dezvoltării economice, a turismului, a acvaculturii, fără a afecta plajele şi mediul marin. O altă problemă cu care se confruntă Constanţa este cea a spaţiilor verzi, pe cale de dispariţie azi. De aceea, voi reglementa posibilitatea finanţării parcurilor cu fonduri provenite din vânzarea certificatelor de emisii. La ora actuală, există în fondul extrabugetar peste 500 de milioane de euro nefolosiţi, sumă provenită din vânzarea certificatelor de emisii. Constanţa deţine ariile de protecţie specială avifaunistică (SPA) şi siturile de importanţă comunitară (SCI) ce aparţin reţelei ecologice Natura 2000 în România. Proprietarii de terenuri pe care se găsesc acestea au restricţii privind utilizarea acestor terenuri, restricţii prevăzute prin legi ce transpun directive europene. Aceste legi prevăd şi obligaţia statului de a acorda compensaţii proprietarilor pentru restricţiile impuse, însă nu au făcut-o în ultimii ani, legislaţia fiind necorelată cu alte acte normative în vigoare. Voi iniţia modificări legislative astfel încât să corelez Legea ariilor protejate cu celelalte reglementări în vigoare, pentru a putea să acordăm compensaţii proprietarilor ce deţin terenuri în Natura 2000, indiferent că vorbim de persoane fizice sau unităţi administrativ-teritoriale. Dreptul de proprietate este garantat de Constituţie, iar aceasta este o prioritate a noastră, a liberalilor.

În campania electorală aţi avut întâlniri cu cetăţenii în aproape toate localităţile judeţului. Care sunt aşteptările electoratului de la viitorii parlamentari? V-aţi gândit, veţi colabora cu reprezentanţii celorlalte partide pentru a vă promova proiectele în Parlament?
 
Lucia Varga: Concluzia desprinsă în urma întâlnirilor avute cu locuitorii judeţului Constanţa este că oamenii sunt dezamăgiţi, nu mai au încredere în politică şi politicieni, duc o viaţă grea şi parcă nu mai au nicio speranţă. Cât despre şansa pe care o dau românii politicienilor, vom vedea pe 11 decembrie, la alegerile parlamentare. Oamenii trebuie să ştie că într-o democraţie nu se poate fără partide politice. Cetăţenii au arătat la alegerile prezidenţiale din 2014 şi după nefericitul eveniment din clubul Colectiv că vor o altfel de politică, o politică responsabilă, a lucrului bine făcut, fără corupţi şi fără promisiuni mincinoase. Politica altfel se poate face doar cu partide cu altfel de oameni, cu partide care se reformează. Partidul Naţional Liberal a înţeles acest lucru şi este singura formaţiune politică ce vine în faţa cetăţenilor cu oameni fără probleme de integritate, cu profesionişti, care pot să schimbe radical modul de a face politică în Parlament: o politică pentru oameni!
 
În privinţa formaţiunilor politice, personal, cred că nu se va pune problema unor colaborări cu PSD, ALDE şi PMP, ultimele două fiind doar nişte partide-satelit ale PSD. Această alianţă a PSD cu ALDE şi PMP se poate observa lejer şi la nivelul judeţului Constanţa, în Consiliul Judeţean Constanţa. 

Ce mesaj aveţi pentru constănţeni? 

Lucia Varga: Alegerile din 11 decembrie sunt cruciale pentru România! Îi îndemn  pe constănţeni să  meargă la vot şi să aleagă candidaţii Partidului Naţional Liberal, singurul partid care a înţeles să se reformeze şi care are un program de guvernare realist. PNL este singurul partid de dreapta care poate duce România înainte!  

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Interviu online cu Anca Constantin și Irina Sodoleanu, fiica, respectiv nepoata istoricului Adrian V. Rădulescu „Precum Pitagora, considera că dușmanii sunt de fapt prieteni rătăciți“

17 Aug 2018 1758

Interviu cu arhitectul Radu Cornescu „Deși ne batem cu Clujul, Iașiul sau Timișoara, la capitolul cultură stăm cu puțin peste zero“

16 Aug 2018 1518

Concurs amânat la Spitalul Municipal Mangalia. Iată când va avea loc!

14 Aug 2018 289

Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa organizează concurs de recrutare

14 Aug 2018 562

Interviuri live Dinastia Cotovu şi Cetatea Carsium vs Hîrşova anului 2018 (documente + galerie foto)

13 Aug 2018 3450

Interviuri live George Scupra - „Acum tehnica ne permite, lucrăm în continuare la identitatea orașului nostru și la dezvoltarea lui pentru generațiile viitoare“ (video)

09 Aug 2018 1617

Despre meleagurile pe care l-ar fi purtat pașii pe poetul latin exilat în Tomis Interviuri Live. Ovidiu în anul Centenarului (galerie foto + video + documente)

07 Aug 2018 2375

Concurs la IPJ Constanța. Se caută un șef

05 Aug 2018 1261

Concurs de angajare la IPJ Constanţa Se caută un şef birou la Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă

03 Aug 2018 319

Interviu online cu Maria Tomescu, specialist al Centrului Meteorologic Dobrogea „Vara îşi reintră în drepturi, vremea va fi însorită, iar temperaturile, numai bune pentru plajă“

03 Aug 2018 1542

Primăria municipiului Medgidia organizează concurs de recrutare. Ce funcţie este disponibilă

01 Aug 2018 1556

Cum explică prezenţa americanilor la Mihail Kogălniceanu Ambasadorul României în SUA suţine găzduirea de forţe americane în România

01 Aug 2018 2042

Interviuri Live Iulian Soceanu - „Balneologia și dezvoltarea infrastructurii turistice sunt pariul orașului Techirghiol și pentru următorul secol!“ (video)

01 Aug 2018 921

Starea de bine de acasă prinde contur la Constanța! Interviu cu Daniela Pătrașcu, administratorul Maurer Residence Constanța

01 Aug 2018 1432

Istoric, personalități, proiecte, identitate, dezvoltare Interviuri Live. Techirghiol în anul Centenarului (galerie foto + documente)

30 Jul 2018 2535

Cine şi cum ne mai interceptează Detalii din sistemul „băieţilor cu ochi albaştri“. Realitate versus mituri

28 Jul 2018 2083

Cum a obținut Simona Halep permisul de conducere. Ce a declarat liderul mondial despre examenul de permis

27 Jul 2018 778

Misiune dificilă în Grecia. Comandantul aeronavei C-27 J Spartan a Forțelor Aeriene Române, surprins de amploarea evenimentelor din vecinătatea Atenei,

26 Jul 2018 285

Interviu online cu directorul Serviciului Creşe Constanţa Alimente bio, mai multe locuri pentru copii şi reguli noi la înscriere

26 Jul 2018 2737

Interviul online cu inspectorul-şef teritorial din cadrul ISCTR, George Emil Costea, nu a avut loc. Motivul şi cine nu a fost de acord (documente)

21 Jul 2018 1412

Primăria Comunei Lumina, județul Constanța, angajează șofer. Iată condițiile!

16 Jul 2018 689

Interviu online cu Leonard Manta, campion la gimnastică aerobică „Sunt mândru să îmi reprezint ţara în întrecerile internaţionale!“

07 Jul 2018 2155

Post vacant la Liceul Tehnologic C.A. Rosetti din Constanța

05 Jul 2018 639

Primăria Orașului Murfatlar recrutează. Iată posturile vacante!

03 Jul 2018 2830

Sanatoriul Balnear și de Recuperare Mangalia organizează concurs de angajare. Nu este necesară vechimea în muncă

03 Jul 2018 5414

Interviu online cu Adrian Mihălcioiu, liderul SLN, inspector ITF România Despre viaţa marinarului, problemele navigatorului român şi pregătirea acestuia. Mai este meseria de navigator atractivă?

30 Jun 2018 1608

Post vacant la UAT Poarta Albă. Ce condiții trebuie îndeplinite și când va avea loc concursul

23 Jun 2018 939

Interviu online cu prof. Irinela Nicolae, inspector şcolar Despre înscrierea copiilor la grădiniţe, locuri rămase libere şi noul curriculum naţional pentru educaţie timpurie (document)

23 Jun 2018 1734

Interviu cu Dana Dumitrescu, directorul Teatrului de Stat Constanţa Consacraţii scenei româneşti, la Festivalul „Miturile Cetăţii“ - Marcel Iureş, George Mihăiţă, Ion Caramitru, Marius Manole, Medeea Marinescu

16 Jun 2018 1208

Primăria comunei Cumpăna scoate la concurs două posturi vacante în cadrul Serviciului de Poliție Locală

15 Jun 2018 784

Interviu online cu Dana Dumitrescu, directorul Teatrului de Stat Constanţa Tema este - A treia ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru „Miturile Cetăţii“

14 Jun 2018 1190

Două posturi vacante, la Clubul Sportiv „Sparta“ Techirghiol. Iată când are loc concursul

14 Jun 2018 514

Post vacant de personal civil, la Forţele Navale Constanţa! Află când are loc concursul

14 Jun 2018 1032

Liviu Dragnea l-a concediat pe presupusul autor al postărilor denigratoare despre Simona Halep

13 Jun 2018 1045

Posturi vacante la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa. Când are loc concursul

11 Jun 2018 1130

#citeșteDobrogea #memoriateatruluiconstănțean 90 de ani de la nașterea actorului Jean Ionescu, directorul cu cel mai îndelungat mandat la Teatrul de Stat. Interviu acordat în anul 1966

09 Jun 2018 731

Interviu online cu Elena Georgescu, director general al Direcţiei de Proiecte din cadrul CJC „După şase ani sabatici în care nu se mai semnase niciun proiect, banii europeni pot fi şansa judeţului Constanţa!“ (document)

08 Jun 2018 3492

Interviu online cu lect. univ. dr. Liliana Naclad, coordonatorul Stenali Center - Baby Genius & Genius Children’s Academy „La mulţi ani copiilor, dar şi acelui copil pitit în sufletul adulţilor! Doar prin el putem înţelege copilăria"

01 Jun 2018 2675

Interviu online cu Constantin Grosu, preşedintele CNSLR Frăţia - Filiala Constanţa „Avem sindicalişti din toate categoriile socio-profesionale“

24 May 2018 2206

Grădinița cu Program Normal ”Yubeydem Hanim” Constanța scoate la concurs două posturi vacante

20 May 2018 1331

Interviu cu Excelenţa Sa Stella Ronner-Grubačić, Ambasadorul Olandei în România Olanda, interesată de Portul Constanţa, domeniul naval şi licitaţia de corvete pentru Forţele Navale Române

17 May 2018 4178

Antena3. Radu Mazăre primul interviu după condamnare ”Ce reacție să mai am? Nu m-aș mai întoarce în România. Nu mi-e dor de România”

17 May 2018 9731

Aeronavele de luptă britanice, alături de aliații NATO în cadrul exercițiului naval Sea Shield 18

12 May 2018 534

Interviu online cu Adrian Ionescu, avocat în Baroul Constanța Se schimbă legea! Ce trebuie să știi dacă îți cumperi o mașină

12 May 2018 2443

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța organizează concurs pentru ocuparea următoarelor funcţii publice de execuţie vacante

11 May 2018 7129

Interviu online cu atletul Bogdan Ofiţeru. Despre istovitoarele ultramaratoane „Cursa în sine e o aventură. E ca un drog, un rău necesar“

05 May 2018 2169

Bătută, legată şi aproape violată O asistentă medicală a trecut prin clipe de groază în timpul unui „interviu de angajare“

02 May 2018 7508

Interviu online cu Gheorghe Ungureanu, directorul Casei de Cultură a Sindicatelor Constanţa „Fiecare an este bun dacă avem spectacole cu săli pline, dacă putem încă să funcţionăm“

28 Apr 2018 1724

Interviu online cu lt. col. Daniel Ferencz, comandantul Grupării de Jandarmi Mobile „Tomis“ Constanța. Jandarmii vor fi la datorie în minivacanța de 1 Mai

21 Apr 2018 3037

Interviu emoționant cu Ionela Prodan. Ce a declarat artista în ultimul interviu televizat. Mărturisiri emoționante

17 Apr 2018 1000