Alegeri parlamentare

Lucia Varga - „PNL este singurul partid care a înţeles să se reformeze şi are un program de guvernare realist”

Candidatul PNL Constanţa pentru Senatul României Lucia Ana Varga s-a născut în judeţul Bihor şi a absolvit Facultatea de Inginerie Mecanică a Universităţii Politehnice din Timişoara. A fost secretar de stat în Ministerul Mediului, iar între anii 2013 şi 2014 a ocupat funcţia de ministru delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură. În prezent este vicepreşedinte al Comisiei de Mediu şi Echilibru Ecologic din Camera Deputaţilor. A militat împotriva tăierilor ilegale de păduri şi a contribuit la protejarea resurselor naturale.

Aţi fost aleasă în două mandate deputat al judeţului Bihor. La aceste alegeri parlamentare, candidaţi pentru Senatul României din partea PNL Constanţa. Cum v-au primit colegii constănţeni? 

Lucia Varga: PNL Constanţa este o filială pe care am cunoscut-o încă din perioada în care am fost secretar de stat şi ministru delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură. De asemenea, ca preşedinte al Organizaţiei Femeilor Liberale, am participat la numeroase acţiuni organizate de femeile liberale constănţene şi îmi aduc aminte cu drag de şcolile de vară. Mereu colegii liberali constănţeni m-au primit cu căldură, iar acum m-am integrat foarte repede şi bine în echipa liberală de aici.

Care ar fi priorităţile legislative ale judeţului în ceea ce priveşte protecţia mediului? 

Lucia Varga: Obiectivul prioritar al mandatului de senator va fi demararea proiectului de redimensionare economică şi ecologică a Luncii Dunării. Acest proiect de lege prevede amenajarea Luncii Dunării   pentru a face faţă inundaţiilor şi secetelor, în contextul schimbărilor climatice, dar va contribui şi la dezvoltarea activităţilor economice din comunităţile locale riverane Dunării. De asemenea, voi lupta în Parlament pentru protejarea şi extinderea spaţiilor verzi. Voi propune înăsprirea sancţiunilor pentru administraţiile locale care nu au grijă de spaţiile verzi sau chiar le distrug. În fiecare an, în Constanţa dispar suprafeţe întregi de spaţii verzi, autorităţile locale distrugându-le în avantajul construcţiilor, iar multe dintre cele care au scăpat sunt acum neîngrijite. Promovarea legislaţiei pentru realizarea de perdele forestiere de protecţie de-a lungul căilor de comunicaţii şi pe terenurile agricole, precum şi împădurirea terenurilor supuse deşertificării reprezintă încă o prioritate a viitorului mandat.
 

Care vor fi problemele majore de mediu ale judeţului nostru pe care veţi încerca să le reglementaţi în viitorul mandat? 

Lucia Varga: Prima problemă de mediu identificată este lipsa unei dezvoltări durabile în zona costieră. Voi susţine modificarea legii zonei costiere astfel încât să fie delimitată zona de strictă protecţie a Mării Negre, o zonă de protecţie ca zonă-tampon şi o zonă de dezvoltare economică a Mării Negre. Proiectul poate să conţină inclusiv construirea unei şosele de coastă ca axă a dezvoltării economice, a turismului, a acvaculturii, fără a afecta plajele şi mediul marin. O altă problemă cu care se confruntă Constanţa este cea a spaţiilor verzi, pe cale de dispariţie azi. De aceea, voi reglementa posibilitatea finanţării parcurilor cu fonduri provenite din vânzarea certificatelor de emisii. La ora actuală, există în fondul extrabugetar peste 500 de milioane de euro nefolosiţi, sumă provenită din vânzarea certificatelor de emisii. Constanţa deţine ariile de protecţie specială avifaunistică (SPA) şi siturile de importanţă comunitară (SCI) ce aparţin reţelei ecologice Natura 2000 în România. Proprietarii de terenuri pe care se găsesc acestea au restricţii privind utilizarea acestor terenuri, restricţii prevăzute prin legi ce transpun directive europene. Aceste legi prevăd şi obligaţia statului de a acorda compensaţii proprietarilor pentru restricţiile impuse, însă nu au făcut-o în ultimii ani, legislaţia fiind necorelată cu alte acte normative în vigoare. Voi iniţia modificări legislative astfel încât să corelez Legea ariilor protejate cu celelalte reglementări în vigoare, pentru a putea să acordăm compensaţii proprietarilor ce deţin terenuri în Natura 2000, indiferent că vorbim de persoane fizice sau unităţi administrativ-teritoriale. Dreptul de proprietate este garantat de Constituţie, iar aceasta este o prioritate a noastră, a liberalilor.

În campania electorală aţi avut întâlniri cu cetăţenii în aproape toate localităţile judeţului. Care sunt aşteptările electoratului de la viitorii parlamentari? V-aţi gândit, veţi colabora cu reprezentanţii celorlalte partide pentru a vă promova proiectele în Parlament?
 
Lucia Varga: Concluzia desprinsă în urma întâlnirilor avute cu locuitorii judeţului Constanţa este că oamenii sunt dezamăgiţi, nu mai au încredere în politică şi politicieni, duc o viaţă grea şi parcă nu mai au nicio speranţă. Cât despre şansa pe care o dau românii politicienilor, vom vedea pe 11 decembrie, la alegerile parlamentare. Oamenii trebuie să ştie că într-o democraţie nu se poate fără partide politice. Cetăţenii au arătat la alegerile prezidenţiale din 2014 şi după nefericitul eveniment din clubul Colectiv că vor o altfel de politică, o politică responsabilă, a lucrului bine făcut, fără corupţi şi fără promisiuni mincinoase. Politica altfel se poate face doar cu partide cu altfel de oameni, cu partide care se reformează. Partidul Naţional Liberal a înţeles acest lucru şi este singura formaţiune politică ce vine în faţa cetăţenilor cu oameni fără probleme de integritate, cu profesionişti, care pot să schimbe radical modul de a face politică în Parlament: o politică pentru oameni!
 
În privinţa formaţiunilor politice, personal, cred că nu se va pune problema unor colaborări cu PSD, ALDE şi PMP, ultimele două fiind doar nişte partide-satelit ale PSD. Această alianţă a PSD cu ALDE şi PMP se poate observa lejer şi la nivelul judeţului Constanţa, în Consiliul Judeţean Constanţa. 

Ce mesaj aveţi pentru constănţeni? 

Lucia Varga: Alegerile din 11 decembrie sunt cruciale pentru România! Îi îndemn  pe constănţeni să  meargă la vot şi să aleagă candidaţii Partidului Naţional Liberal, singurul partid care a înţeles să se reformeze şi care are un program de guvernare realist. PNL este singurul partid de dreapta care poate duce România înainte!  

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Interviu online cu Dan Cojocaru, coordonatorul Centrului „Jean Constantin“ „Tinerii trebuie să fie provocați, să fie smulși din lumea virtuală“

20 Oct 2018 985

Interviu cu prof. Semra Curtomer, directorul Liceului Tehnologic „Miron Costin“ „Mentalitatea generației de astăzi o reprezintă banul“ (galerie foto)

18 Oct 2018 2198

Interviu live Florin Mitroi - „În perioada 1966-1967, Valea Seacă a devenit Valu lui Traian. Bătrânii își amintesc. Este familia mea, este localitatea pe care sunt mândru că o administrez!“ (video)

17 Oct 2018 1951

Interviu live. Pe fondul problemelor financiare existente în TNOB Horaţiu Cherecheş - „Cu siguranţă, maestrul Danovski ar fi readus teatrul la Primărie sau la Consiliul Judeţean!“

16 Oct 2018 785

Admitere în magistratură Un singur constănţean declarat admis. Cine este şi ce notă a obţinut

15 Oct 2018 1944

Interviu Live Balerinul Horaţiu Cherecheş vorbeşte despre situaţia Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” Constanţa

14 Oct 2018 3586

Interviu online cu Inga Postolache, dirijor al fanfarei „Muzica Apelor“ „Viața este prea scurtă și prea frumoasă ca să stai pe loc“

13 Oct 2018 2174

Interviu live cu primarul comunei Pantelimon, Costel Armășescu „Îmi doresc să ajungem la acea pace socială, fiecare să își găsească locul, să evoluăm. Am fost bulversați de democrație și mulți au pierdut din patriotism“

11 Oct 2018 819

Simona Halep a confirmat Va participa la turneul de la Moscova (WTA)

09 Oct 2018 599

Ce spune iubitul Elenei Udrea despre reținerea acesteia în Costa Rica. Ce șanse are fostul ministru să scape din arest

09 Oct 2018 451

Deputatul Stelian Ion - „Guvernul ar trebui să ia în considerare toate recomandările făcute de Comisia de la Veneţia!“

09 Oct 2018 502

Interviuri live Povestea Cetății Ulmetum, scoasă la lumină de Vasile Pârvan. Comuna Pantelimon și „moștenirea“ turcească. Primii coloniști au venit din Transilvania (galerie foto)

08 Oct 2018 1723

Primăria Negru Vodă din judeţul Constanţa caută consilier debutant. Detalii

07 Oct 2018 658

Interviu online cu Ştefan Paloşi, din Constanţa, campion european la tenis „Ţelul meu e să ajung în top 10 ATP“

06 Oct 2018 2744

Simona Halep, interviu în „The New York Times“ „2018, cel mai bun an al carierei mele“

05 Oct 2018 417

Consiliul Județean Constanța are nevoie de inspector. Detalii

02 Oct 2018 705

Comunicat de presă Primăria oraşului Ovidiu, concurs pentru ocuparea funcţiei de şef serviciu din cadrul Compartimentului activităţi artistice

01 Oct 2018 978

Primăria Comunei Crucea angajează inspector. Condiţii de participare

29 Sep 2018 472

Interviu live cu primarul Petre Urziceanu și Gelu Dae, „Omul Centenar“ „Procurorul general al României, Nicolae Popovici, l-a convins pe Ceaușescu de faptul că Negru Vodă trebuie să devină oraș“ (video)

27 Sep 2018 1068

Post vacant la Şcoala Gimnazială "Constantin Brâncoveanu" din Constanţa. Care sunt condiţiile de participare la concurs

26 Sep 2018 770

Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța angajează îngrijitor de animale. Când este programat concursul

25 Sep 2018 377

Interviu online cu Alexandru Nicolcioiu, consilier al directorului general al KMG International „Rafinăria Petromidia este una dintre cele mai moderne din România şi din Europa Centrală şi de Est“

25 Sep 2018 2003

Interviuri live Istoria localităţii Cara-Omer, proiecte, dezvoltare, frumuseţea Pădurii Hagieni şi a siturilor arheologice. Negru Vodă în anul Centenarului! (documente + galerie foto)

24 Sep 2018 3537

Primăria Municipiului Medgidia angajează consilier. Când este programat concursul

22 Sep 2018 434

Interviu online cu Dan Albu, președintele Ligii Militarilor Profesioniști „Legislația privind Corpul SGP s-a îmbunătățit. Am obținut drepturi la care doar visam“

22 Sep 2018 8539

Se caută un şef în Brigada Operaţiuni Speciale Constanţa

21 Sep 2018 577

Interviu live cu primarul localității Poarta Albă, Vasile Delicoti, și Aurelia Oprea, „Omul Centenar” „Părinții noștri au fost împroprietăriți de Carol I, dar colectivizarea a distrus pământul dobrogean. Astăzi, el renaște

19 Sep 2018 949

Interviu online cu Tudorel Dogaru Poliția Locală Constanța va avea un număr de telefon scurt

15 Sep 2018 4219

Interviuri live Cele mai importante etape în dezvoltarea comunităţii Satişchioi, actuala comună Crucea din judeţul Constanţa, în ultimul secol (galerie foto + documente)

10 Sep 2018 1375

​Interviu online cu Florin Timofte, directorul tehnic al Institutului „Grigore Antipa“ Constanţa „Algele trebuie protejate, chiar dacă turiştii nu sunt încântaţi de prezenţa lor“

08 Sep 2018 1578

Interviu cu Robert Turcescu, deputat PMP de Constanța. Despre perspectiva României în actualul context conflictual din spațiul politic

08 Sep 2018 3340

Muzeul de Artă Constanţa scoate la concurs un post vacant

07 Sep 2018 572

Interviu live Mariana Gâju - „Centenarul la Cumpăna înseamnă credință, înseamnă să fii român, să-ți fie teamă de Dumnezeu, să îți pese de fratele de lângă tine!“ (video)

05 Sep 2018 1038

Unitatea Administrativ Teritorială din oraşul Ovidiu, judeţul Constanţa, face angajări

04 Sep 2018 731

Direcţia Generală de Evidenţă a Persoanelor Constanţa scoate la concurs un post vacant

03 Sep 2018 1263

Interviuri live În 1926, cătunul Hasidülüc devenea comuna Cumpăna. „Patria“ veteranilor Războaielor Mondiale primeşte în anul 2005 statutul de „sat european“! (galerie foto + documente)

03 Sep 2018 2581

Interviu online cu Adrian Gemănaru, preşedintele Centrului Psihologic „Marea Neagră“ „Plaja Terapeutică din staţiunea Mamaia este o plajă senzorială, o zonă adresată simţurilor umane“

30 Aug 2018 1031

Interviuri live Karacoyun, Satul negru sau Năvodari în anul Centenarului. În 1968 se profila perspectiva industrială şi primea statut de oraş. Din 2013 este staţiune balneoclimaterică (galerie foto + documente)

27 Aug 2018 4049

Ce fel de şoferi se află la volanul taximetrelor Lică Neagu, preşedintele Camerei Taximetriştilor din Constanţa, doreşte montarea unei staţii prin care şoferii să ţină legătura permanent cu poliţia

25 Aug 2018 6087

Interviu online cu Anca Constantin și Irina Sodoleanu, fiica, respectiv nepoata istoricului Adrian V. Rădulescu „Precum Pitagora, considera că dușmanii sunt de fapt prieteni rătăciți“

17 Aug 2018 2424

Interviu cu arhitectul Radu Cornescu „Deși ne batem cu Clujul, Iașiul sau Timișoara, la capitolul cultură stăm cu puțin peste zero“

16 Aug 2018 3072

Concurs amânat la Spitalul Municipal Mangalia. Iată când va avea loc!

14 Aug 2018 418

Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa organizează concurs de recrutare

14 Aug 2018 742

Interviuri live Dinastia Cotovu şi Cetatea Carsium vs Hîrşova anului 2018 (documente + galerie foto)

13 Aug 2018 3777

Interviuri live George Scupra - „Acum tehnica ne permite, lucrăm în continuare la identitatea orașului nostru și la dezvoltarea lui pentru generațiile viitoare“ (video)

09 Aug 2018 1964

Despre meleagurile pe care l-ar fi purtat pașii pe poetul latin exilat în Tomis Interviuri Live. Ovidiu în anul Centenarului (galerie foto + video + documente)

07 Aug 2018 2624

Concurs la IPJ Constanța. Se caută un șef

05 Aug 2018 1350

Concurs de angajare la IPJ Constanţa Se caută un şef birou la Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă

03 Aug 2018 384

Interviu online cu Maria Tomescu, specialist al Centrului Meteorologic Dobrogea „Vara îşi reintră în drepturi, vremea va fi însorită, iar temperaturile, numai bune pentru plajă“

03 Aug 2018 1870

Primăria municipiului Medgidia organizează concurs de recrutare. Ce funcţie este disponibilă

01 Aug 2018 1704