Alegeri parlamentare

Lucia Varga - „PNL este singurul partid care a înţeles să se reformeze şi are un program de guvernare realist”

Candidatul PNL Constanţa pentru Senatul României Lucia Ana Varga s-a născut în judeţul Bihor şi a absolvit Facultatea de Inginerie Mecanică a Universităţii Politehnice din Timişoara. A fost secretar de stat în Ministerul Mediului, iar între anii 2013 şi 2014 a ocupat funcţia de ministru delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură. În prezent este vicepreşedinte al Comisiei de Mediu şi Echilibru Ecologic din Camera Deputaţilor. A militat împotriva tăierilor ilegale de păduri şi a contribuit la protejarea resurselor naturale.

Aţi fost aleasă în două mandate deputat al judeţului Bihor. La aceste alegeri parlamentare, candidaţi pentru Senatul României din partea PNL Constanţa. Cum v-au primit colegii constănţeni? 

Lucia Varga: PNL Constanţa este o filială pe care am cunoscut-o încă din perioada în care am fost secretar de stat şi ministru delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură. De asemenea, ca preşedinte al Organizaţiei Femeilor Liberale, am participat la numeroase acţiuni organizate de femeile liberale constănţene şi îmi aduc aminte cu drag de şcolile de vară. Mereu colegii liberali constănţeni m-au primit cu căldură, iar acum m-am integrat foarte repede şi bine în echipa liberală de aici.

Care ar fi priorităţile legislative ale judeţului în ceea ce priveşte protecţia mediului? 

Lucia Varga: Obiectivul prioritar al mandatului de senator va fi demararea proiectului de redimensionare economică şi ecologică a Luncii Dunării. Acest proiect de lege prevede amenajarea Luncii Dunării   pentru a face faţă inundaţiilor şi secetelor, în contextul schimbărilor climatice, dar va contribui şi la dezvoltarea activităţilor economice din comunităţile locale riverane Dunării. De asemenea, voi lupta în Parlament pentru protejarea şi extinderea spaţiilor verzi. Voi propune înăsprirea sancţiunilor pentru administraţiile locale care nu au grijă de spaţiile verzi sau chiar le distrug. În fiecare an, în Constanţa dispar suprafeţe întregi de spaţii verzi, autorităţile locale distrugându-le în avantajul construcţiilor, iar multe dintre cele care au scăpat sunt acum neîngrijite. Promovarea legislaţiei pentru realizarea de perdele forestiere de protecţie de-a lungul căilor de comunicaţii şi pe terenurile agricole, precum şi împădurirea terenurilor supuse deşertificării reprezintă încă o prioritate a viitorului mandat.
 

Care vor fi problemele majore de mediu ale judeţului nostru pe care veţi încerca să le reglementaţi în viitorul mandat? 

Lucia Varga: Prima problemă de mediu identificată este lipsa unei dezvoltări durabile în zona costieră. Voi susţine modificarea legii zonei costiere astfel încât să fie delimitată zona de strictă protecţie a Mării Negre, o zonă de protecţie ca zonă-tampon şi o zonă de dezvoltare economică a Mării Negre. Proiectul poate să conţină inclusiv construirea unei şosele de coastă ca axă a dezvoltării economice, a turismului, a acvaculturii, fără a afecta plajele şi mediul marin. O altă problemă cu care se confruntă Constanţa este cea a spaţiilor verzi, pe cale de dispariţie azi. De aceea, voi reglementa posibilitatea finanţării parcurilor cu fonduri provenite din vânzarea certificatelor de emisii. La ora actuală, există în fondul extrabugetar peste 500 de milioane de euro nefolosiţi, sumă provenită din vânzarea certificatelor de emisii. Constanţa deţine ariile de protecţie specială avifaunistică (SPA) şi siturile de importanţă comunitară (SCI) ce aparţin reţelei ecologice Natura 2000 în România. Proprietarii de terenuri pe care se găsesc acestea au restricţii privind utilizarea acestor terenuri, restricţii prevăzute prin legi ce transpun directive europene. Aceste legi prevăd şi obligaţia statului de a acorda compensaţii proprietarilor pentru restricţiile impuse, însă nu au făcut-o în ultimii ani, legislaţia fiind necorelată cu alte acte normative în vigoare. Voi iniţia modificări legislative astfel încât să corelez Legea ariilor protejate cu celelalte reglementări în vigoare, pentru a putea să acordăm compensaţii proprietarilor ce deţin terenuri în Natura 2000, indiferent că vorbim de persoane fizice sau unităţi administrativ-teritoriale. Dreptul de proprietate este garantat de Constituţie, iar aceasta este o prioritate a noastră, a liberalilor.

În campania electorală aţi avut întâlniri cu cetăţenii în aproape toate localităţile judeţului. Care sunt aşteptările electoratului de la viitorii parlamentari? V-aţi gândit, veţi colabora cu reprezentanţii celorlalte partide pentru a vă promova proiectele în Parlament?
 
Lucia Varga: Concluzia desprinsă în urma întâlnirilor avute cu locuitorii judeţului Constanţa este că oamenii sunt dezamăgiţi, nu mai au încredere în politică şi politicieni, duc o viaţă grea şi parcă nu mai au nicio speranţă. Cât despre şansa pe care o dau românii politicienilor, vom vedea pe 11 decembrie, la alegerile parlamentare. Oamenii trebuie să ştie că într-o democraţie nu se poate fără partide politice. Cetăţenii au arătat la alegerile prezidenţiale din 2014 şi după nefericitul eveniment din clubul Colectiv că vor o altfel de politică, o politică responsabilă, a lucrului bine făcut, fără corupţi şi fără promisiuni mincinoase. Politica altfel se poate face doar cu partide cu altfel de oameni, cu partide care se reformează. Partidul Naţional Liberal a înţeles acest lucru şi este singura formaţiune politică ce vine în faţa cetăţenilor cu oameni fără probleme de integritate, cu profesionişti, care pot să schimbe radical modul de a face politică în Parlament: o politică pentru oameni!
 
În privinţa formaţiunilor politice, personal, cred că nu se va pune problema unor colaborări cu PSD, ALDE şi PMP, ultimele două fiind doar nişte partide-satelit ale PSD. Această alianţă a PSD cu ALDE şi PMP se poate observa lejer şi la nivelul judeţului Constanţa, în Consiliul Judeţean Constanţa. 

Ce mesaj aveţi pentru constănţeni? 

Lucia Varga: Alegerile din 11 decembrie sunt cruciale pentru România! Îi îndemn  pe constănţeni să  meargă la vot şi să aleagă candidaţii Partidului Naţional Liberal, singurul partid care a înţeles să se reformeze şi care are un program de guvernare realist. PNL este singurul partid de dreapta care poate duce România înainte!  

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Interviu live Exerciţiu de sinceritate despre activitatea Poliţiei Locale Constanţa, cu directorul structurii, comisar şef Tudorel Dogaru

13 Dec 2018 2931

Premierul Viorica Dăncilă Șeful CNAIR „pleacă acasă" dacă până pe 31 decembrie nu sunt finalizaţi 100 de kilometri de autostradă

08 Dec 2018 574

Interviu live Cătălin Filişan, „Constanţa Restart” - „Sloganul nostru este „Fapte, nu vorbe”. Faptele noastre se văd. S-a creat o energie pozitivă extraordinară”!

07 Dec 2018 1101

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța organizează concurs pentru ocuparea următoarelor posturi vacante

06 Dec 2018 977

Interviu online cu Radu Doicescu, avocat în Baroul Constanţa „Radiografia“ unui proces penal. Efectele camerei preliminare

06 Dec 2018 1481

Interviu cu părintele Marius Moşteanu „În om sunt aşezate de Dumnezeu lucrurile foarte bune. Numai că omul le-a cam stricat ordinea” (galerie foto)

06 Dec 2018 2324

Interviu live „Trees need people. Constanţa Restart“. În anul Centenar, au doborât record după record. Au plantat 240 de copaci şi au montat 882 de tutori pentru protecţia arborilor tineri (galerie foto)

05 Dec 2018 1391

Klaus Iohannis, interviu în presa austriacă. Despre ce a vorbit

02 Dec 2018 273

Şcoala Gimnazială nr. 10, „Mihail Koiciu" Constanța recrutează. Ce post este vacant

02 Dec 2018 790

Interviu cu prof. Adrian Ilie, director adjunct al Şcolii „Constantin Brâncuşi“ Medgidia „Deşi timpul rămas este limitat, pasiunea pentru istorie şi pentru scris nu s-a estompat în niciun fel“

30 Nov 2018 754

Statul ne vrea centralizaţi Făgădău - Construirea unui CET nou la Constanţa, misiune imposibilă! Singura soluţie este preluarea celui actual şi retehnologizarea

28 Nov 2018 813

Interviu live cu primarul Decebal Făgădău Constanța merită mai mult decât critici, dar cum întâmpinăm totuși cei 100 de ani de România Mare? (video)

28 Nov 2018 1157

Făgădău - „Parcul Tăbăcărie, ultimul bastion al betoanelor. În mandatul meu spun NU tuturor cererilor de retrocedare sau de cumpărare!“

28 Nov 2018 1821

Interviu live Cum s-a dezvoltat municipiul Constanţa în ultimii 100 de ani? (documente + galerie foto)

26 Nov 2018 1672

Post vacant la Prefectura Constanța

24 Nov 2018 1074

Interviu live Antoneta Prodan - „Îmi doresc să ajungem la momentul în care să se zică (oftează) - «Domnule, iată alt fel de politică!»“ (video)

23 Nov 2018 600

Interviu live Satul Chiostel, actuala comună Castelu din judeţul Constanţa, în Anul Centenar (documente + galerie foto)

20 Nov 2018 2097

Interviu live Pregătește un CD pentru copii împreună cu Alexandru Neș. Ileana Șipoteanu, despre spectacolul de poezie, muzică și dans „Oglinzi“ (video)

17 Nov 2018 850

Interviu online cu arhidiaconul Iulian Dumitru, dirijorul Coralei Ortodoxe „Armonia“ „Consider că între muzică şi credinţă este o simbioză perfectă“ (galerie foto + video)

16 Nov 2018 2833

ZIUA de Constanţa vă prezintă „Imnul Centenar“, compus de Ovidiu Komornyik, pe versurile poetei Carmen Aldea Vlad, interpretat de vocile de aur ale muzicii uşoare

15 Nov 2018 859

Interviu live Ileana Şipoteanu vă invită la un altfel de spectacol. Cu muzică bună, poezie rafinată şi dans copleşitor

15 Nov 2018 1111

Interviu live de Ziua Dobrogei Imnul Dobrogei, festivalurile Constanței îngropate politic și soarta artistului român pe care îl plângem trei zile și apoi îl uităm (video)

15 Nov 2018 689

Interviu cu profesorul Stoica Lascu „Reintegrarea Dobrogei este termenul care acoperă cel mai bine și în chip real procesul istoric“ (document)

14 Nov 2018 1247

Interviu live cu Carmen Aldea Vlad şi Iulian Bratu Cum s-a născut Imnul Dobrogei, o continuare firească a Simfoniei Dobrogene a lui Dragoş Alexandrescu (video)

13 Nov 2018 1714

Se caută şef pentru Poliţia staţiunii Mamaia. Când va avea loc concursul

11 Nov 2018 400

Interviu online cu David Iustin Năstase, vicecampion balcanic Ce l-ar întreba atletul de la CS Farul pe celebrul Michael Johnson, dacă s-ar întâlni

10 Nov 2018 1543

Interviu cu un „vultur“ (galerie foto)

10 Nov 2018 1375

Interviu live Valentin Stanciu - „De Ziua Dobrogei, punem bazele unei asociații intercomunitare din care vor face parte Topalu, Saraiu, Ghindărești, Horia și Gârliciu“ (video)

09 Nov 2018 844

Interviu online cu Luminița Scarlat Icoane reproduse pe colivă. Ce minunății se pot face cu doar câteva ingrediente (galerie foto)

03 Nov 2018 1566

Interviu live Gheorghe Moldovan - „Din punct de vedere etnic, suntem un exemplu, dar, din păcate, nu știm să ne promovăm brandul care se numește Dobrogea“ (video)

02 Nov 2018 1695

Post vacant la Primăria Comunei Lumina, judeţul Constanţa

30 Oct 2018 430

Fostele colonii Sarighiol şi Acbasi, exodul populaţiei din anii '70, cetatea antică şi rezervaţia Hagieni, sub lupa ultimilor 100 de ani! (documente + galerie foto)

30 Oct 2018 2121

Interviu online cu Cristian Crăciun, preşedintele Asociaţiei Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi - Sucursala Constanţa „Reprezentăm interesele a 2.000 de veterani, militari în activitate, rezervă şi retragere“

27 Oct 2018 1692

Interviu cu Viorel Gabriel Teliceanu, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa „Motivele pentru care se propune revocarea procurorului general Augustin Lazăr sunt aproape nelegale“ (video)

27 Oct 2018 1264

Interviu live Cristian Cîrjaliu - „Dintr-un cătun, Agigea a crescut datorită investițiilor. Le mulțumesc tuturor celor care au construit în comuna noastră!“ (video)

26 Oct 2018 1287

Interviu live În turcă, Aciçay, în greacă, Aghikos. În sec. XIX, Agigea se populează cu păstori din părţile Sibiului, Brăilei, Ialomiţei, alături de pescarii greci şi tătarii din Dobrogea (galerie foto + documente)

23 Oct 2018 2665

#citeșteDobrogea 111 ani de la nașterea prețioasei scriitoare dobrogene Cella Serghi, reper al multor generații. Interviu oferit acum 34 de ani postului TVR1 (video)

22 Oct 2018 1650

Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Mangalia scoate la concurs un post vacant

21 Oct 2018 779

Poliţia Română face un anunţ important. Este vizat Postul de Poliție Transporturi Navale Midia

21 Oct 2018 842

Interviu online cu Dan Cojocaru, coordonatorul Centrului „Jean Constantin“ „Tinerii trebuie să fie provocați, să fie smulși din lumea virtuală“

20 Oct 2018 1506

Interviu cu prof. Semra Curtomer, directorul Liceului Tehnologic „Miron Costin“ „Mentalitatea generației de astăzi o reprezintă banul“ (galerie foto)

18 Oct 2018 2569

Interviu live Florin Mitroi - „În perioada 1966-1967, Valea Seacă a devenit Valu lui Traian. Bătrânii își amintesc. Este familia mea, este localitatea pe care sunt mândru că o administrez!“ (video)

17 Oct 2018 2296

Interviu live. Pe fondul problemelor financiare existente în TNOB Horaţiu Cherecheş - „Cu siguranţă, maestrul Danovski ar fi readus teatrul la Primărie sau la Consiliul Judeţean!“

16 Oct 2018 986

Admitere în magistratură Un singur constănţean declarat admis. Cine este şi ce notă a obţinut

15 Oct 2018 2083

Interviu Live Balerinul Horaţiu Cherecheş vorbeşte despre situaţia Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” Constanţa

14 Oct 2018 3809

Interviu online cu Inga Postolache, dirijor al fanfarei „Muzica Apelor“ „Viața este prea scurtă și prea frumoasă ca să stai pe loc“

13 Oct 2018 2496

Interviu live cu primarul comunei Pantelimon, Costel Armășescu „Îmi doresc să ajungem la acea pace socială, fiecare să își găsească locul, să evoluăm. Am fost bulversați de democrație și mulți au pierdut din patriotism“

11 Oct 2018 1004

Simona Halep a confirmat Va participa la turneul de la Moscova (WTA)

09 Oct 2018 717

Ce spune iubitul Elenei Udrea despre reținerea acesteia în Costa Rica. Ce șanse are fostul ministru să scape din arest

09 Oct 2018 658

Deputatul Stelian Ion - „Guvernul ar trebui să ia în considerare toate recomandările făcute de Comisia de la Veneţia!“

09 Oct 2018 599