Alegeri parlamentare

Magda Bistriceanu - „Băsescu nu va fi doar cel mai bun preşedinte, ci şi cel mai bun premier, iar Iohannis trebuie să accepte această realitate!”

Magdalena Bistriceanu candidează la Camera Deputaţilor pe lista Partidului Mişcarea Populară, filiala Constanţa. Bistriceanu, care este şi purtător de cuvânt al PMP, a vorbit într-un interviu acordat cotidianului ZIUA de Constanţa despre Parlamentul României, despre cum a motivat-o Traian Băsescu să se implice în activitatea partidului şi despre lucrurile pe care vrea să le schimbe, astfel încât şi viaţa constănţenilor să se îmbunătăţească.
 
Subvenţii de 100% pentru construcţia de dispensare şi creşe în toate comunele din judeţul Constanţa; subvenţii de 100% pentru lucrările de irigaţii din judeţul Constanţa; anularea impozitului pe salariile lucrătorilor sezonieri sau realizarea obiectivului „Şoseaua de coastă” pentru descongestionarea traficului auto pe litoral, implicit noi locuri de muncă, sunt o parte din aceste obiective ale echipei Partidului Mişcarea Populară, care îşi doreşte să „pună în mişcare judeţul Constanţa”.

Sunteţi un om politic nou în viaţa politică din Constanţa. Vă rugăm să vă prezentaţi şi să ne spuneţi de ce aţi ales să candidaţi în judeţul nostru!

Magdalena Bistriceanu: Am 44 de ani, sunt căsătorită şi am doi copii: o fată de 17 ani, elevă la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” din Bucureşti, şi un băiat de 19 ani, student la ASE. Am absolvit Facultatea de Relaţii financiar-bancare, în prezent sunt directoarea unei societăţi. Sunt în politică din anul 2007 şi pot spune cu mâna pe inima că niciodată n-am trăit din activitatea politică, n-am avut afaceri cu statul, n-am ocupat nicio funcţie publică.
 
Dacă aţi pomenit de faptul că sunt un om politic nou în viata politică din Constanţa, pot spune că şi fostul preşedinte Traian Băsescu a fost un om nou în viaţa politică din Bucureşti, apoi a devenit ministru, primar al capitalei şi preşedinte. Încrederea pe care mi-a acordat-o domnul preşedinte m-a făcut să cred că-i pot reprezenta pe constănţeni în Parlamentul României. Problemele lor trebuie să ajungă în Parlament şi pe masa Guvernului, iar eu cred că am experienţa şi cunoştinţele necesare pentru a face cu succes acest lucru. Nu am ales, mi s-a propus şi am acceptat, pentru că mi s-a părut a fi o provocare!

Ce reprezintă pentru dumneavoastră Parlamentul României?

Magdalena Bistriceanu: Este locul în care poate fi schimbată cu adevărat în bine viaţa românilor prin iniţiative legislative corecte, care să aibă efecte pe termen lung. Din păcate, în ultima vreme, un grup de interese a blocat aproape orice iniţiativă serioasă care i-ar fi ajutat pe cei mulţi. Au fost doar iniţiative care au servit unui grup restrâns de oameni, care oricum aveau o viaţă de huzur. Mă refer aici la modul în care au fost aprobate măririle salariale pentru demnitari sau pensiile speciale pentru parlamentari, în timp ce pentru profesori, medici, pensionari şi alte categorii defavorizate nu au fost găsite soluţii. Aceste lucruri trebuie să se schimbe.

Cum caracterizaţi campaniile electorale din România?

Magdalena Bistriceanu: Prea mult orientate spre scandaluri şi prea puţin spre soluţii care pot fi aplicate la modul real. Poate că a venit timpul ca oamenilor să li se spună ce se poate face într-adevăr pentru ei şi în cât timp. Probabil s-au săturat şi oamenii de promisiunile care n-au fost niciodată îndeplinite.

„Am încercat mereu să le spun oamenilor adevărul…”

Pentru cetăţenii judeţului Constanţa care nu vă cunosc: vorbiţi-ne despre activitatea politică pe care aţi desfăşurat-o până în prezent! Cum v-aţi manifestat faţă de electorat?

Magdalena Bistriceanu: Cred că am dovedit că pentru mine au contat în primul rând principiile şi reperele morale, cărora le-am rămas credincioasă. În 2012 eram în PSD, un partid aflat pe val, cum se spune, şi pregătit la acel moment să preia guvernarea ţării, dar în momentul în care am văzut că acest partid a organizat o adevărată lovitură de stat, încercând să dea jos preşedintele printr-o serie de ilegalităţi, am luat public poziţie faţă de acest lucru. După ieşirea mea publică, următorul pas a fost să plec din PSD, chiar dacă era destul de clar că USL va câştiga alegerile. Am preferat să las deoparte orice avantaje aş fi avut, pentru că nu mi s-a părut legal ce se întâmpla, lucru confirmat ulterior şi de Curtea Constituţională. Am încercat mereu să le spun oamenilor adevărul şi să demasc orice tentativă a unor acte ilegale.

Cât de bine cunoaşteţi realităţile Constanţei şi ce consideraţi că puteţi îmbunătăţi în mandatul dvs. de parlamentar? Ce proiecte cu impact local aţi susţine în viitorul Parlament?

Magdalena Bistriceanu: Am foarte multe cunoştinţe şi prieteni aici, iar Constanţa nu e chiar departe de Bucureşti. Soţul surorii mele şi familia lui locuiesc în Constanţa. De ceva timp am început să merg prin localităţile judeţului tocmai pentru a vedea şi a afla direct de la oameni ce-i doare. Ştiu foarte bine că această zonă nu înseamnă doar Mamaia sau minunatele staţiuni de pe litoral. Am întâlnit întreprinzători de succes, cu iniţiativă, dar şi mulţi oameni care au avut neşansa să fie abandonaţi de autorităţi în zone defavorizate. Voi continua să merg să-i cunosc direct pe constănţeni şi în perioada următoare, pentru că eu cred că politica se face doar printre oameni.
 
Trebuie spus: consumul nu îţi creşte economia! Singurul tip de creştere ce reduce decalajele este creşterea bazată pe investiţii şi pe producţie! Principalul nostru obiectiv este să propunem românilor politici care să fie bazate pe creştere economică generată de investiţii, pentru că este singura soluţie să reducem decalajele! Care ar fi priorităţile noastre? Pentru că lista e lungă, v-aş enumera cea mai importantă prioritate: utilizarea banilor europeni pentru dezvoltarea infrastructurii.

Concret, voi susţine următoarele proiecte:

- Subvenţii de 100% pentru construcţia de dispensare şi creşe în toate comunele din judeţul Constanţa.
- Subvenţii de 100% pentru lucrările de irigaţii din judeţul Constanţa.
- Anularea impozitului pe profit pentru familiile de producători agricoli.
- Anularea impozitului pe salariile lucrătorilor sezonieri.
- Reducerea la 5% a impozitului pe profit la activităţile turistice din judeţul Constanţa.
- Subvenţii prin atragerea de fonduri europene pentru construcţia de nave maritime şi fluviale, implicit noi locuri de muncă.
- Realizarea obiectivului „Şoseaua de coastă” pentru descongestionarea traficului auto pe litoral, implicit noi locuri de muncă.

Constănţenii îşi doresc să trăiască mai bine, să aibă locuri de muncă bine plătite, instituţiile să realizeze cu simţ de răspundere combaterea corupţiei, eliminarea birocraţiei. Cu toţii merităm şansa la un sistem de sănătate corect şi neprivatizat aproape în totalitate. La ce domeniu dintre cele enumerate puteţi contribui în calitate de parlamentar?

Magdalena Bistriceanu: Cred că am demonstrat de-a lungul timpului, prin acţiunile mele, că sprijin necondiţionat lupta împotriva corupţiei, pentru că astfel vom putea creşte şi nivelul de trai. Ca parlamentar, este de datoria mea să iniţiez acte normative care să asigure tuturor românilor accesul necondiţionat la un sistem de sănătate performant, dar şi locuri de muncă bine plătite. Am spus deja care sunt proiectele în care mă voi implica. De asemenea, voi sprijini orice iniţiativă care va schimba în bine oricare dintre domeniile menţionate de dumneavoastră.

„A venit timpul ca şi constănţenii să fie reprezentaţi de oameni cinstiţi”

Vă cunoaşteţi contracandidaţii? Care ar fi atuurile dumneavoastră în faţa acestora?

Magdalena Bistriceanu: Cap de listă la PSD este un cercetat penal, Iulian Iancu, iar la PNL, Bogdan Huţucă, fost şef al Finanţelor Publice în Constanţa. Principalul meu avantaj este că nu am fost şi nici nu voi fi vreodată implicată în vreo afacere penală şi nici eu, nici familia mea n-am trăit şi nu ne-am propus să trăim din afaceri cu statul. Cred că a venit timpul ca şi constănţenii să fie reprezentaţi de oameni cinstiţi.

Populaţia din mediul rural constănţean este foarte săracă, aflându-se uneori la limita subzistenţei, fapt care o face dependentă de autorităţile locale. Într-un fel sau altul, categoria despre care vorbim devine controlabilă, mai ales în pragul alegerilor. Cum vedeţi dumneavoastră, în calitate de aspirant la un mandat de parlamentar, ieşirea din această situaţie ingrată?

Magdalena Bistriceanu: Am constatat şi eu ce spuneţi dumneavoastră. Noi suntem reprezentanţii unui partid nou, cu o altă concepţie. Nu ne-am propus să cumpărăm sub nicio formă vreun vot. Acesta este apanajul partidelor vechi, cu baroni obişnuiţi să se folosească de sărăcia oamenilor. Pentru mine a fost destul de trist să văd că în 2016 mai sunt oameni care te întreabă: „Ce ne daţi să vă votăm?” Această mentalitate trebuie să dispară! Noi vrem să ridicăm prin proiecte reale nivelul de trai al oamenilor, astfel încât să nu mai fie dependenţi de nimeni şi de nimic.

Ce tip de campanie veţi duce? Ce mesaj aveţi pentru constănţeni?

Magdalena Bistriceanu: Noi, cei de la PMP, vom avea o campanie constructivă. Le vom explica mai mult oamenilor ce putem face pentru ei, nu ne interesează să intrăm în conflict cu ceilalţi candidaţi. Noi le vom spune cinstit ce se poate face şi toate etapele pe care le vom parcurge. Nu vom face promisiuni pe care să nu le putem onora. Noi venim cu proiecte concrete care pot schimba într-un timp scurt viaţa constănţenilor.

PMP a făcut public numele premierului pe care îl propune românilor. Dincolo de voturile obţinute în alegeri, cum l-aţi convinge pe preşedintele Iohannis să-l nominalizeze prim-ministru pe Traian Băsescu?

Magdalena Bistriceanu: Experienţa pe care o are Traian Băsescu atât în domeniul economic, ca fost ministru al Transporturilor, cât şi ca primar, dar şi experienţa şi relaţiile pe care le are pe plan extern nu pot fi refuzate de un preşedinte responsabil care vrea cu adevărat să construiască ceva în această ţară. Apoi, vorbim şi de alţi membri ai PMP, specialişti recunoscuţi în domeniile lor, care pot deveni miniştri într-un nou Executiv. De asemenea, cred că vom avea procente importante în Parlament, aşa că vom avea mai multe argumente pentru negociere. Am convingerea că Traian Băsescu nu va fi doar cel mai bun preşedinte din istoria României, ci şi cel mai bun premier, iar Iohannis ar trebui să accepte această realitate!
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Interviu online cu Darius Mardaru, olimpic internațional la doar 16 ani. Când era mic, își stresa părinții cu întrebări, iar astăzi are răspunsurile la ele

15 Jul 2019 1241

Interviu acordat cotidianului ZIUA de Constanța Michèle Ramis, ambasadorul Republicii Franceze - „România este o țară prietenă, alături de care sperăm să construim o Europă prosperă“

13 Jul 2019 939

#DobrogeaAcademică Interviu cu conf. univ. dr. ing. Dinu Atodiresei - „Academicianul Marian-Traian Gomoiu, un model de profesor avid de cunoaştere a noului în ştiinţă“ (document)

08 Jul 2019 1146

#DobrogeaAcademică Interviu online cu Raluca Trandafir - „Decernarea titlului de Cetățean de Onoare al municipiului Constanța reclamă o nouă abordare!“ (document)

05 Jul 2019 1289

Interviu acordat cotidianului ZIUA de Constanța de Hans Klemm, ambasadorul SUA - „România se bucură de o mulțime de oportunități și resurse, cea mai importantă fiind chiar oamenii săi“

04 Jul 2019 1048

#DobrogeaAcademică Interviu cu prof. dr. Vasile Nicoară - „Liceul «Mircea cel Bătrân» era declarat, în perioada interbelică, drept universitatea Constanței“

28 Jun 2019 2912

Interviu online cu Nastasia Fotu, câştigătoarea Crosului Ziua Olimpică 2019 „Anumite înfrângeri sunt mult mai importante decât unele victorii“

22 Jun 2019 2109

Interviu online cu Gabriel Enache, poliţist local în cadrul DGPL Constanţa „În ziua de azi, trecerea de la contravenţie la infracţiune este foarte uşoară“

14 Jun 2019 4125

Ciprian Marica, finanţatorul SSC Farul Constanţa „Ne aflăm în faţa unui moment decisiv pentru viitorul clubului“

14 Jun 2019 1595

#sărbătoreşteDobrogea. ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu academicianul Răzvan Theodorescu - „Marea expoziţie a lui Florin Stoiciu vă îndeamnă la visare“

13 Jun 2019 926

#sărbătoreşteDobrogea. ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect în premieră Interviu cu dr. Doina Păuleanu - „Expoziţia «Gestul în desen» va fi un adevărat spectacol plastic“

13 Jun 2019 1453

#sărbătoreşteDobrogea. ZIUA de Constanța, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Mihai Tugearu - „«Gestul în desen» ne oferă ocazia să ne expunem creațiile într-un mod inedit“

12 Jun 2019 846

#sărbătoreşteDobrogea. ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Aurel Vlad - „Florin Stoiciu ne scoate în muzee şi aprinde lumina pe lucrările noastre“ (document)

12 Jun 2019 871

12 iunie - Ziua Naţională a Rusiei Consulul general al Federaţiei Ruse la Constanţa, Vladimir Volkov - „Majoritatea turiştilor români vor să viziteze Sankt Petersburg şi Moscova“

12 Jun 2019 3706

#sărbătoreşteDobrogea. ZIUA de Constanţa, partener într-un proiect în premieră Mini-interviu cu Ion Tiţoiu - „«Gestul în desen» este o provocare pentru mine şi pentru invitaţii lui Florin Stoiciu“ (document)

12 Jun 2019 1158