Alegeri parlamentare

Magda Bistriceanu - „Băsescu nu va fi doar cel mai bun preşedinte, ci şi cel mai bun premier, iar Iohannis trebuie să accepte această realitate!”

Magdalena Bistriceanu candidează la Camera Deputaţilor pe lista Partidului Mişcarea Populară, filiala Constanţa. Bistriceanu, care este şi purtător de cuvânt al PMP, a vorbit într-un interviu acordat cotidianului ZIUA de Constanţa despre Parlamentul României, despre cum a motivat-o Traian Băsescu să se implice în activitatea partidului şi despre lucrurile pe care vrea să le schimbe, astfel încât şi viaţa constănţenilor să se îmbunătăţească.
 
Subvenţii de 100% pentru construcţia de dispensare şi creşe în toate comunele din judeţul Constanţa; subvenţii de 100% pentru lucrările de irigaţii din judeţul Constanţa; anularea impozitului pe salariile lucrătorilor sezonieri sau realizarea obiectivului „Şoseaua de coastă” pentru descongestionarea traficului auto pe litoral, implicit noi locuri de muncă, sunt o parte din aceste obiective ale echipei Partidului Mişcarea Populară, care îşi doreşte să „pună în mişcare judeţul Constanţa”.

Sunteţi un om politic nou în viaţa politică din Constanţa. Vă rugăm să vă prezentaţi şi să ne spuneţi de ce aţi ales să candidaţi în judeţul nostru!

Magdalena Bistriceanu: Am 44 de ani, sunt căsătorită şi am doi copii: o fată de 17 ani, elevă la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” din Bucureşti, şi un băiat de 19 ani, student la ASE. Am absolvit Facultatea de Relaţii financiar-bancare, în prezent sunt directoarea unei societăţi. Sunt în politică din anul 2007 şi pot spune cu mâna pe inima că niciodată n-am trăit din activitatea politică, n-am avut afaceri cu statul, n-am ocupat nicio funcţie publică.
 
Dacă aţi pomenit de faptul că sunt un om politic nou în viata politică din Constanţa, pot spune că şi fostul preşedinte Traian Băsescu a fost un om nou în viaţa politică din Bucureşti, apoi a devenit ministru, primar al capitalei şi preşedinte. Încrederea pe care mi-a acordat-o domnul preşedinte m-a făcut să cred că-i pot reprezenta pe constănţeni în Parlamentul României. Problemele lor trebuie să ajungă în Parlament şi pe masa Guvernului, iar eu cred că am experienţa şi cunoştinţele necesare pentru a face cu succes acest lucru. Nu am ales, mi s-a propus şi am acceptat, pentru că mi s-a părut a fi o provocare!

Ce reprezintă pentru dumneavoastră Parlamentul României?

Magdalena Bistriceanu: Este locul în care poate fi schimbată cu adevărat în bine viaţa românilor prin iniţiative legislative corecte, care să aibă efecte pe termen lung. Din păcate, în ultima vreme, un grup de interese a blocat aproape orice iniţiativă serioasă care i-ar fi ajutat pe cei mulţi. Au fost doar iniţiative care au servit unui grup restrâns de oameni, care oricum aveau o viaţă de huzur. Mă refer aici la modul în care au fost aprobate măririle salariale pentru demnitari sau pensiile speciale pentru parlamentari, în timp ce pentru profesori, medici, pensionari şi alte categorii defavorizate nu au fost găsite soluţii. Aceste lucruri trebuie să se schimbe.

Cum caracterizaţi campaniile electorale din România?

Magdalena Bistriceanu: Prea mult orientate spre scandaluri şi prea puţin spre soluţii care pot fi aplicate la modul real. Poate că a venit timpul ca oamenilor să li se spună ce se poate face într-adevăr pentru ei şi în cât timp. Probabil s-au săturat şi oamenii de promisiunile care n-au fost niciodată îndeplinite.

„Am încercat mereu să le spun oamenilor adevărul…”

Pentru cetăţenii judeţului Constanţa care nu vă cunosc: vorbiţi-ne despre activitatea politică pe care aţi desfăşurat-o până în prezent! Cum v-aţi manifestat faţă de electorat?

Magdalena Bistriceanu: Cred că am dovedit că pentru mine au contat în primul rând principiile şi reperele morale, cărora le-am rămas credincioasă. În 2012 eram în PSD, un partid aflat pe val, cum se spune, şi pregătit la acel moment să preia guvernarea ţării, dar în momentul în care am văzut că acest partid a organizat o adevărată lovitură de stat, încercând să dea jos preşedintele printr-o serie de ilegalităţi, am luat public poziţie faţă de acest lucru. După ieşirea mea publică, următorul pas a fost să plec din PSD, chiar dacă era destul de clar că USL va câştiga alegerile. Am preferat să las deoparte orice avantaje aş fi avut, pentru că nu mi s-a părut legal ce se întâmpla, lucru confirmat ulterior şi de Curtea Constituţională. Am încercat mereu să le spun oamenilor adevărul şi să demasc orice tentativă a unor acte ilegale.

Cât de bine cunoaşteţi realităţile Constanţei şi ce consideraţi că puteţi îmbunătăţi în mandatul dvs. de parlamentar? Ce proiecte cu impact local aţi susţine în viitorul Parlament?

Magdalena Bistriceanu: Am foarte multe cunoştinţe şi prieteni aici, iar Constanţa nu e chiar departe de Bucureşti. Soţul surorii mele şi familia lui locuiesc în Constanţa. De ceva timp am început să merg prin localităţile judeţului tocmai pentru a vedea şi a afla direct de la oameni ce-i doare. Ştiu foarte bine că această zonă nu înseamnă doar Mamaia sau minunatele staţiuni de pe litoral. Am întâlnit întreprinzători de succes, cu iniţiativă, dar şi mulţi oameni care au avut neşansa să fie abandonaţi de autorităţi în zone defavorizate. Voi continua să merg să-i cunosc direct pe constănţeni şi în perioada următoare, pentru că eu cred că politica se face doar printre oameni.
 
Trebuie spus: consumul nu îţi creşte economia! Singurul tip de creştere ce reduce decalajele este creşterea bazată pe investiţii şi pe producţie! Principalul nostru obiectiv este să propunem românilor politici care să fie bazate pe creştere economică generată de investiţii, pentru că este singura soluţie să reducem decalajele! Care ar fi priorităţile noastre? Pentru că lista e lungă, v-aş enumera cea mai importantă prioritate: utilizarea banilor europeni pentru dezvoltarea infrastructurii.

Concret, voi susţine următoarele proiecte:

- Subvenţii de 100% pentru construcţia de dispensare şi creşe în toate comunele din judeţul Constanţa.
- Subvenţii de 100% pentru lucrările de irigaţii din judeţul Constanţa.
- Anularea impozitului pe profit pentru familiile de producători agricoli.
- Anularea impozitului pe salariile lucrătorilor sezonieri.
- Reducerea la 5% a impozitului pe profit la activităţile turistice din judeţul Constanţa.
- Subvenţii prin atragerea de fonduri europene pentru construcţia de nave maritime şi fluviale, implicit noi locuri de muncă.
- Realizarea obiectivului „Şoseaua de coastă” pentru descongestionarea traficului auto pe litoral, implicit noi locuri de muncă.

Constănţenii îşi doresc să trăiască mai bine, să aibă locuri de muncă bine plătite, instituţiile să realizeze cu simţ de răspundere combaterea corupţiei, eliminarea birocraţiei. Cu toţii merităm şansa la un sistem de sănătate corect şi neprivatizat aproape în totalitate. La ce domeniu dintre cele enumerate puteţi contribui în calitate de parlamentar?

Magdalena Bistriceanu: Cred că am demonstrat de-a lungul timpului, prin acţiunile mele, că sprijin necondiţionat lupta împotriva corupţiei, pentru că astfel vom putea creşte şi nivelul de trai. Ca parlamentar, este de datoria mea să iniţiez acte normative care să asigure tuturor românilor accesul necondiţionat la un sistem de sănătate performant, dar şi locuri de muncă bine plătite. Am spus deja care sunt proiectele în care mă voi implica. De asemenea, voi sprijini orice iniţiativă care va schimba în bine oricare dintre domeniile menţionate de dumneavoastră.

„A venit timpul ca şi constănţenii să fie reprezentaţi de oameni cinstiţi”

Vă cunoaşteţi contracandidaţii? Care ar fi atuurile dumneavoastră în faţa acestora?

Magdalena Bistriceanu: Cap de listă la PSD este un cercetat penal, Iulian Iancu, iar la PNL, Bogdan Huţucă, fost şef al Finanţelor Publice în Constanţa. Principalul meu avantaj este că nu am fost şi nici nu voi fi vreodată implicată în vreo afacere penală şi nici eu, nici familia mea n-am trăit şi nu ne-am propus să trăim din afaceri cu statul. Cred că a venit timpul ca şi constănţenii să fie reprezentaţi de oameni cinstiţi.

Populaţia din mediul rural constănţean este foarte săracă, aflându-se uneori la limita subzistenţei, fapt care o face dependentă de autorităţile locale. Într-un fel sau altul, categoria despre care vorbim devine controlabilă, mai ales în pragul alegerilor. Cum vedeţi dumneavoastră, în calitate de aspirant la un mandat de parlamentar, ieşirea din această situaţie ingrată?

Magdalena Bistriceanu: Am constatat şi eu ce spuneţi dumneavoastră. Noi suntem reprezentanţii unui partid nou, cu o altă concepţie. Nu ne-am propus să cumpărăm sub nicio formă vreun vot. Acesta este apanajul partidelor vechi, cu baroni obişnuiţi să se folosească de sărăcia oamenilor. Pentru mine a fost destul de trist să văd că în 2016 mai sunt oameni care te întreabă: „Ce ne daţi să vă votăm?” Această mentalitate trebuie să dispară! Noi vrem să ridicăm prin proiecte reale nivelul de trai al oamenilor, astfel încât să nu mai fie dependenţi de nimeni şi de nimic.

Ce tip de campanie veţi duce? Ce mesaj aveţi pentru constănţeni?

Magdalena Bistriceanu: Noi, cei de la PMP, vom avea o campanie constructivă. Le vom explica mai mult oamenilor ce putem face pentru ei, nu ne interesează să intrăm în conflict cu ceilalţi candidaţi. Noi le vom spune cinstit ce se poate face şi toate etapele pe care le vom parcurge. Nu vom face promisiuni pe care să nu le putem onora. Noi venim cu proiecte concrete care pot schimba într-un timp scurt viaţa constănţenilor.

PMP a făcut public numele premierului pe care îl propune românilor. Dincolo de voturile obţinute în alegeri, cum l-aţi convinge pe preşedintele Iohannis să-l nominalizeze prim-ministru pe Traian Băsescu?

Magdalena Bistriceanu: Experienţa pe care o are Traian Băsescu atât în domeniul economic, ca fost ministru al Transporturilor, cât şi ca primar, dar şi experienţa şi relaţiile pe care le are pe plan extern nu pot fi refuzate de un preşedinte responsabil care vrea cu adevărat să construiască ceva în această ţară. Apoi, vorbim şi de alţi membri ai PMP, specialişti recunoscuţi în domeniile lor, care pot deveni miniştri într-un nou Executiv. De asemenea, cred că vom avea procente importante în Parlament, aşa că vom avea mai multe argumente pentru negociere. Am convingerea că Traian Băsescu nu va fi doar cel mai bun preşedinte din istoria României, ci şi cel mai bun premier, iar Iohannis ar trebui să accepte această realitate!
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Interviu live Exerciţiu de sinceritate despre activitatea Poliţiei Locale Constanţa, cu directorul structurii, comisar şef Tudorel Dogaru

13 Dec 2018 2911

Premierul Viorica Dăncilă Șeful CNAIR „pleacă acasă" dacă până pe 31 decembrie nu sunt finalizaţi 100 de kilometri de autostradă

08 Dec 2018 574

Interviu live Cătălin Filişan, „Constanţa Restart” - „Sloganul nostru este „Fapte, nu vorbe”. Faptele noastre se văd. S-a creat o energie pozitivă extraordinară”!

07 Dec 2018 1096

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța organizează concurs pentru ocuparea următoarelor posturi vacante

06 Dec 2018 977

Interviu online cu Radu Doicescu, avocat în Baroul Constanţa „Radiografia“ unui proces penal. Efectele camerei preliminare

06 Dec 2018 1481

Interviu cu părintele Marius Moşteanu „În om sunt aşezate de Dumnezeu lucrurile foarte bune. Numai că omul le-a cam stricat ordinea” (galerie foto)

06 Dec 2018 2315

Interviu live „Trees need people. Constanţa Restart“. În anul Centenar, au doborât record după record. Au plantat 240 de copaci şi au montat 882 de tutori pentru protecţia arborilor tineri (galerie foto)

05 Dec 2018 1389

Klaus Iohannis, interviu în presa austriacă. Despre ce a vorbit

02 Dec 2018 272

Şcoala Gimnazială nr. 10, „Mihail Koiciu" Constanța recrutează. Ce post este vacant

02 Dec 2018 790

Interviu cu prof. Adrian Ilie, director adjunct al Şcolii „Constantin Brâncuşi“ Medgidia „Deşi timpul rămas este limitat, pasiunea pentru istorie şi pentru scris nu s-a estompat în niciun fel“

30 Nov 2018 753

Statul ne vrea centralizaţi Făgădău - Construirea unui CET nou la Constanţa, misiune imposibilă! Singura soluţie este preluarea celui actual şi retehnologizarea

28 Nov 2018 810

Interviu live cu primarul Decebal Făgădău Constanța merită mai mult decât critici, dar cum întâmpinăm totuși cei 100 de ani de România Mare? (video)

28 Nov 2018 1153

Făgădău - „Parcul Tăbăcărie, ultimul bastion al betoanelor. În mandatul meu spun NU tuturor cererilor de retrocedare sau de cumpărare!“

28 Nov 2018 1819

Interviu live Cum s-a dezvoltat municipiul Constanţa în ultimii 100 de ani? (documente + galerie foto)

26 Nov 2018 1671

Post vacant la Prefectura Constanța

24 Nov 2018 1074

Interviu live Antoneta Prodan - „Îmi doresc să ajungem la momentul în care să se zică (oftează) - «Domnule, iată alt fel de politică!»“ (video)

23 Nov 2018 599

Interviu live Satul Chiostel, actuala comună Castelu din judeţul Constanţa, în Anul Centenar (documente + galerie foto)

20 Nov 2018 2096

Interviu live Pregătește un CD pentru copii împreună cu Alexandru Neș. Ileana Șipoteanu, despre spectacolul de poezie, muzică și dans „Oglinzi“ (video)

17 Nov 2018 849

Interviu online cu arhidiaconul Iulian Dumitru, dirijorul Coralei Ortodoxe „Armonia“ „Consider că între muzică şi credinţă este o simbioză perfectă“ (galerie foto + video)

16 Nov 2018 2832

ZIUA de Constanţa vă prezintă „Imnul Centenar“, compus de Ovidiu Komornyik, pe versurile poetei Carmen Aldea Vlad, interpretat de vocile de aur ale muzicii uşoare

15 Nov 2018 858

Interviu live Ileana Şipoteanu vă invită la un altfel de spectacol. Cu muzică bună, poezie rafinată şi dans copleşitor

15 Nov 2018 1111

Interviu live de Ziua Dobrogei Imnul Dobrogei, festivalurile Constanței îngropate politic și soarta artistului român pe care îl plângem trei zile și apoi îl uităm (video)

15 Nov 2018 686

Interviu cu profesorul Stoica Lascu „Reintegrarea Dobrogei este termenul care acoperă cel mai bine și în chip real procesul istoric“ (document)

14 Nov 2018 1247

Interviu live cu Carmen Aldea Vlad şi Iulian Bratu Cum s-a născut Imnul Dobrogei, o continuare firească a Simfoniei Dobrogene a lui Dragoş Alexandrescu (video)

13 Nov 2018 1713

Se caută şef pentru Poliţia staţiunii Mamaia. Când va avea loc concursul

11 Nov 2018 399

Interviu online cu David Iustin Năstase, vicecampion balcanic Ce l-ar întreba atletul de la CS Farul pe celebrul Michael Johnson, dacă s-ar întâlni

10 Nov 2018 1541

Interviu cu un „vultur“ (galerie foto)

10 Nov 2018 1374

Interviu live Valentin Stanciu - „De Ziua Dobrogei, punem bazele unei asociații intercomunitare din care vor face parte Topalu, Saraiu, Ghindărești, Horia și Gârliciu“ (video)

09 Nov 2018 843

Interviu online cu Luminița Scarlat Icoane reproduse pe colivă. Ce minunății se pot face cu doar câteva ingrediente (galerie foto)

03 Nov 2018 1566

Interviu live Gheorghe Moldovan - „Din punct de vedere etnic, suntem un exemplu, dar, din păcate, nu știm să ne promovăm brandul care se numește Dobrogea“ (video)

02 Nov 2018 1694

Post vacant la Primăria Comunei Lumina, judeţul Constanţa

30 Oct 2018 430

Fostele colonii Sarighiol şi Acbasi, exodul populaţiei din anii '70, cetatea antică şi rezervaţia Hagieni, sub lupa ultimilor 100 de ani! (documente + galerie foto)

30 Oct 2018 2120

Interviu online cu Cristian Crăciun, preşedintele Asociaţiei Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi - Sucursala Constanţa „Reprezentăm interesele a 2.000 de veterani, militari în activitate, rezervă şi retragere“

27 Oct 2018 1691

Interviu cu Viorel Gabriel Teliceanu, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa „Motivele pentru care se propune revocarea procurorului general Augustin Lazăr sunt aproape nelegale“ (video)

27 Oct 2018 1263

Interviu live Cristian Cîrjaliu - „Dintr-un cătun, Agigea a crescut datorită investițiilor. Le mulțumesc tuturor celor care au construit în comuna noastră!“ (video)

26 Oct 2018 1287

Interviu live În turcă, Aciçay, în greacă, Aghikos. În sec. XIX, Agigea se populează cu păstori din părţile Sibiului, Brăilei, Ialomiţei, alături de pescarii greci şi tătarii din Dobrogea (galerie foto + documente)

23 Oct 2018 2665

#citeșteDobrogea 111 ani de la nașterea prețioasei scriitoare dobrogene Cella Serghi, reper al multor generații. Interviu oferit acum 34 de ani postului TVR1 (video)

22 Oct 2018 1650

Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Mangalia scoate la concurs un post vacant

21 Oct 2018 779

Poliţia Română face un anunţ important. Este vizat Postul de Poliție Transporturi Navale Midia

21 Oct 2018 842

Interviu online cu Dan Cojocaru, coordonatorul Centrului „Jean Constantin“ „Tinerii trebuie să fie provocați, să fie smulși din lumea virtuală“

20 Oct 2018 1506

Interviu cu prof. Semra Curtomer, directorul Liceului Tehnologic „Miron Costin“ „Mentalitatea generației de astăzi o reprezintă banul“ (galerie foto)

18 Oct 2018 2568

Interviu live Florin Mitroi - „În perioada 1966-1967, Valea Seacă a devenit Valu lui Traian. Bătrânii își amintesc. Este familia mea, este localitatea pe care sunt mândru că o administrez!“ (video)

17 Oct 2018 2296

Interviu live. Pe fondul problemelor financiare existente în TNOB Horaţiu Cherecheş - „Cu siguranţă, maestrul Danovski ar fi readus teatrul la Primărie sau la Consiliul Judeţean!“

16 Oct 2018 985

Admitere în magistratură Un singur constănţean declarat admis. Cine este şi ce notă a obţinut

15 Oct 2018 2083

Interviu Live Balerinul Horaţiu Cherecheş vorbeşte despre situaţia Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” Constanţa

14 Oct 2018 3809

Interviu online cu Inga Postolache, dirijor al fanfarei „Muzica Apelor“ „Viața este prea scurtă și prea frumoasă ca să stai pe loc“

13 Oct 2018 2496

Interviu live cu primarul comunei Pantelimon, Costel Armășescu „Îmi doresc să ajungem la acea pace socială, fiecare să își găsească locul, să evoluăm. Am fost bulversați de democrație și mulți au pierdut din patriotism“

11 Oct 2018 1004

Simona Halep a confirmat Va participa la turneul de la Moscova (WTA)

09 Oct 2018 717

Ce spune iubitul Elenei Udrea despre reținerea acesteia în Costa Rica. Ce șanse are fostul ministru să scape din arest

09 Oct 2018 658

Deputatul Stelian Ion - „Guvernul ar trebui să ia în considerare toate recomandările făcute de Comisia de la Veneţia!“

09 Oct 2018 599