Magda Bistriceanu - „Băsescu nu va fi doar cel mai bun preşedinte, ci şi cel mai bun premier, iar Iohannis trebuie să accepte această realitate!”

Magdalena Bistriceanu candidează la Camera Deputaţilor pe lista Partidului Mişcarea Populară, filiala Constanţa. Bistriceanu, care este şi purtător de cuvânt al PMP, a vorbit într-un interviu acordat cotidianului ZIUA de Constanţa despre Parlamentul României, despre cum a motivat-o Traian Băsescu să se implice în activitatea partidului şi despre lucrurile pe care vrea să le schimbe, astfel încât şi viaţa constănţenilor să se îmbunătăţească.
 
Subvenţii de 100% pentru construcţia de dispensare şi creşe în toate comunele din judeţul Constanţa; subvenţii de 100% pentru lucrările de irigaţii din judeţul Constanţa; anularea impozitului pe salariile lucrătorilor sezonieri sau realizarea obiectivului „Şoseaua de coastă” pentru descongestionarea traficului auto pe litoral, implicit noi locuri de muncă, sunt o parte din aceste obiective ale echipei Partidului Mişcarea Populară, care îşi doreşte să „pună în mişcare judeţul Constanţa”.

Sunteţi un om politic nou în viaţa politică din Constanţa. Vă rugăm să vă prezentaţi şi să ne spuneţi de ce aţi ales să candidaţi în judeţul nostru!

Magdalena Bistriceanu: Am 44 de ani, sunt căsătorită şi am doi copii: o fată de 17 ani, elevă la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” din Bucureşti, şi un băiat de 19 ani, student la ASE. Am absolvit Facultatea de Relaţii financiar-bancare, în prezent sunt directoarea unei societăţi. Sunt în politică din anul 2007 şi pot spune cu mâna pe inima că niciodată n-am trăit din activitatea politică, n-am avut afaceri cu statul, n-am ocupat nicio funcţie publică.
 
Dacă aţi pomenit de faptul că sunt un om politic nou în viata politică din Constanţa, pot spune că şi fostul preşedinte Traian Băsescu a fost un om nou în viaţa politică din Bucureşti, apoi a devenit ministru, primar al capitalei şi preşedinte. Încrederea pe care mi-a acordat-o domnul preşedinte m-a făcut să cred că-i pot reprezenta pe constănţeni în Parlamentul României. Problemele lor trebuie să ajungă în Parlament şi pe masa Guvernului, iar eu cred că am experienţa şi cunoştinţele necesare pentru a face cu succes acest lucru. Nu am ales, mi s-a propus şi am acceptat, pentru că mi s-a părut a fi o provocare!

Ce reprezintă pentru dumneavoastră Parlamentul României?

Magdalena Bistriceanu: Este locul în care poate fi schimbată cu adevărat în bine viaţa românilor prin iniţiative legislative corecte, care să aibă efecte pe termen lung. Din păcate, în ultima vreme, un grup de interese a blocat aproape orice iniţiativă serioasă care i-ar fi ajutat pe cei mulţi. Au fost doar iniţiative care au servit unui grup restrâns de oameni, care oricum aveau o viaţă de huzur. Mă refer aici la modul în care au fost aprobate măririle salariale pentru demnitari sau pensiile speciale pentru parlamentari, în timp ce pentru profesori, medici, pensionari şi alte categorii defavorizate nu au fost găsite soluţii. Aceste lucruri trebuie să se schimbe.

Cum caracterizaţi campaniile electorale din România?

Magdalena Bistriceanu: Prea mult orientate spre scandaluri şi prea puţin spre soluţii care pot fi aplicate la modul real. Poate că a venit timpul ca oamenilor să li se spună ce se poate face într-adevăr pentru ei şi în cât timp. Probabil s-au săturat şi oamenii de promisiunile care n-au fost niciodată îndeplinite.

„Am încercat mereu să le spun oamenilor adevărul…”

Pentru cetăţenii judeţului Constanţa care nu vă cunosc: vorbiţi-ne despre activitatea politică pe care aţi desfăşurat-o până în prezent! Cum v-aţi manifestat faţă de electorat?

Magdalena Bistriceanu: Cred că am dovedit că pentru mine au contat în primul rând principiile şi reperele morale, cărora le-am rămas credincioasă. În 2012 eram în PSD, un partid aflat pe val, cum se spune, şi pregătit la acel moment să preia guvernarea ţării, dar în momentul în care am văzut că acest partid a organizat o adevărată lovitură de stat, încercând să dea jos preşedintele printr-o serie de ilegalităţi, am luat public poziţie faţă de acest lucru. După ieşirea mea publică, următorul pas a fost să plec din PSD, chiar dacă era destul de clar că USL va câştiga alegerile. Am preferat să las deoparte orice avantaje aş fi avut, pentru că nu mi s-a părut legal ce se întâmpla, lucru confirmat ulterior şi de Curtea Constituţională. Am încercat mereu să le spun oamenilor adevărul şi să demasc orice tentativă a unor acte ilegale.

Cât de bine cunoaşteţi realităţile Constanţei şi ce consideraţi că puteţi îmbunătăţi în mandatul dvs. de parlamentar? Ce proiecte cu impact local aţi susţine în viitorul Parlament?

Magdalena Bistriceanu: Am foarte multe cunoştinţe şi prieteni aici, iar Constanţa nu e chiar departe de Bucureşti. Soţul surorii mele şi familia lui locuiesc în Constanţa. De ceva timp am început să merg prin localităţile judeţului tocmai pentru a vedea şi a afla direct de la oameni ce-i doare. Ştiu foarte bine că această zonă nu înseamnă doar Mamaia sau minunatele staţiuni de pe litoral. Am întâlnit întreprinzători de succes, cu iniţiativă, dar şi mulţi oameni care au avut neşansa să fie abandonaţi de autorităţi în zone defavorizate. Voi continua să merg să-i cunosc direct pe constănţeni şi în perioada următoare, pentru că eu cred că politica se face doar printre oameni.
 
Trebuie spus: consumul nu îţi creşte economia! Singurul tip de creştere ce reduce decalajele este creşterea bazată pe investiţii şi pe producţie! Principalul nostru obiectiv este să propunem românilor politici care să fie bazate pe creştere economică generată de investiţii, pentru că este singura soluţie să reducem decalajele! Care ar fi priorităţile noastre? Pentru că lista e lungă, v-aş enumera cea mai importantă prioritate: utilizarea banilor europeni pentru dezvoltarea infrastructurii.

Concret, voi susţine următoarele proiecte:

- Subvenţii de 100% pentru construcţia de dispensare şi creşe în toate comunele din judeţul Constanţa.
- Subvenţii de 100% pentru lucrările de irigaţii din judeţul Constanţa.
- Anularea impozitului pe profit pentru familiile de producători agricoli.
- Anularea impozitului pe salariile lucrătorilor sezonieri.
- Reducerea la 5% a impozitului pe profit la activităţile turistice din judeţul Constanţa.
- Subvenţii prin atragerea de fonduri europene pentru construcţia de nave maritime şi fluviale, implicit noi locuri de muncă.
- Realizarea obiectivului „Şoseaua de coastă” pentru descongestionarea traficului auto pe litoral, implicit noi locuri de muncă.

Constănţenii îşi doresc să trăiască mai bine, să aibă locuri de muncă bine plătite, instituţiile să realizeze cu simţ de răspundere combaterea corupţiei, eliminarea birocraţiei. Cu toţii merităm şansa la un sistem de sănătate corect şi neprivatizat aproape în totalitate. La ce domeniu dintre cele enumerate puteţi contribui în calitate de parlamentar?

Magdalena Bistriceanu: Cred că am demonstrat de-a lungul timpului, prin acţiunile mele, că sprijin necondiţionat lupta împotriva corupţiei, pentru că astfel vom putea creşte şi nivelul de trai. Ca parlamentar, este de datoria mea să iniţiez acte normative care să asigure tuturor românilor accesul necondiţionat la un sistem de sănătate performant, dar şi locuri de muncă bine plătite. Am spus deja care sunt proiectele în care mă voi implica. De asemenea, voi sprijini orice iniţiativă care va schimba în bine oricare dintre domeniile menţionate de dumneavoastră.

„A venit timpul ca şi constănţenii să fie reprezentaţi de oameni cinstiţi”

Vă cunoaşteţi contracandidaţii? Care ar fi atuurile dumneavoastră în faţa acestora?

Magdalena Bistriceanu: Cap de listă la PSD este un cercetat penal, Iulian Iancu, iar la PNL, Bogdan Huţucă, fost şef al Finanţelor Publice în Constanţa. Principalul meu avantaj este că nu am fost şi nici nu voi fi vreodată implicată în vreo afacere penală şi nici eu, nici familia mea n-am trăit şi nu ne-am propus să trăim din afaceri cu statul. Cred că a venit timpul ca şi constănţenii să fie reprezentaţi de oameni cinstiţi.

Populaţia din mediul rural constănţean este foarte săracă, aflându-se uneori la limita subzistenţei, fapt care o face dependentă de autorităţile locale. Într-un fel sau altul, categoria despre care vorbim devine controlabilă, mai ales în pragul alegerilor. Cum vedeţi dumneavoastră, în calitate de aspirant la un mandat de parlamentar, ieşirea din această situaţie ingrată?

Magdalena Bistriceanu: Am constatat şi eu ce spuneţi dumneavoastră. Noi suntem reprezentanţii unui partid nou, cu o altă concepţie. Nu ne-am propus să cumpărăm sub nicio formă vreun vot. Acesta este apanajul partidelor vechi, cu baroni obişnuiţi să se folosească de sărăcia oamenilor. Pentru mine a fost destul de trist să văd că în 2016 mai sunt oameni care te întreabă: „Ce ne daţi să vă votăm?” Această mentalitate trebuie să dispară! Noi vrem să ridicăm prin proiecte reale nivelul de trai al oamenilor, astfel încât să nu mai fie dependenţi de nimeni şi de nimic.

Ce tip de campanie veţi duce? Ce mesaj aveţi pentru constănţeni?

Magdalena Bistriceanu: Noi, cei de la PMP, vom avea o campanie constructivă. Le vom explica mai mult oamenilor ce putem face pentru ei, nu ne interesează să intrăm în conflict cu ceilalţi candidaţi. Noi le vom spune cinstit ce se poate face şi toate etapele pe care le vom parcurge. Nu vom face promisiuni pe care să nu le putem onora. Noi venim cu proiecte concrete care pot schimba într-un timp scurt viaţa constănţenilor.

PMP a făcut public numele premierului pe care îl propune românilor. Dincolo de voturile obţinute în alegeri, cum l-aţi convinge pe preşedintele Iohannis să-l nominalizeze prim-ministru pe Traian Băsescu?

Magdalena Bistriceanu: Experienţa pe care o are Traian Băsescu atât în domeniul economic, ca fost ministru al Transporturilor, cât şi ca primar, dar şi experienţa şi relaţiile pe care le are pe plan extern nu pot fi refuzate de un preşedinte responsabil care vrea cu adevărat să construiască ceva în această ţară. Apoi, vorbim şi de alţi membri ai PMP, specialişti recunoscuţi în domeniile lor, care pot deveni miniştri într-un nou Executiv. De asemenea, cred că vom avea procente importante în Parlament, aşa că vom avea mai multe argumente pentru negociere. Am convingerea că Traian Băsescu nu va fi doar cel mai bun preşedinte din istoria României, ci şi cel mai bun premier, iar Iohannis ar trebui să accepte această realitate!
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Pe cine va vota Claudiu Palaz ca primar al Constanței? (VIDEO)

16 Apr 2024 329

Interviu online cu voleibalista Alexandra Spînoche, de la CSM Constanța Tema este - Căpitan, la echipa orașului natal. Sentimente și motivație

16 Apr 2024 469

ZIUA LIVE Perspective și proiecte pentru comunele Bărăganu și Cerchezu

15 Apr 2024 480

Mircea Geoană, a acordat un interviu cotidianului britanic „The Telegraph” - „Alianța transatlantică este vitală“

11 Apr 2024 390

ZIUA LIVE Candidatul USR la Primăria Mangalia, Semiran Abdurefi – „Oamenii din Mangalia trebuie să aibă curaj, să își urmeze visul”

10 Apr 2024 569

ZIUA LIVE În ce direcție se îndreaptă orașul Mangalia? (VIDEO)

09 Apr 2024 620

Interviu online cu avocata Maria Neagu, din cadrul Baroului Constanța - Sistemul judiciar din România, prin ochii unui tânăr avocat stagiar

07 Apr 2024 947

ZIUA LIVE Proiecte candidaților PNL pentru primăriile comunelor Cobadin și Tortoman din județul Constanța (VIDEO)

04 Apr 2024 1091

Interviu online Pictorul și graficianul profesionist Bianca Paraschiv - Sunt sinceră cu mine, creez ceea ce mă reprezintă și mă împlinește spiritual și artistic!

03 Apr 2024 1892

„Prioritatea numărul unu sunt utilitățile“ ZIUA LIVE. Candidatul APA la Primăria Agigea, Gabriel Ciobanu prezintă planurile sale pentru administrația locală (VIDEO)

02 Apr 2024 590

ZIUA LIVE Viziunea și strategia pentru renașterea comunei Agigea. Interviu cu candidatul APA la Primăria Agigea, Gabriel Ciobanu

01 Apr 2024 1084

ZIUA LIVE. Stelian Ion (ADU) „Tandemul pe care îl fac cu Bogdan Bola pentru Primărie înseamnă foarte mult. Și susținerea PMP-ului este importantă”! (VIDEO)

29 Mar 2024 737

Interviu online cu Erik Began, de la CSM Constanța „Atât antrenorii, cât și părinții mi-au spus să perseverez și să am încredere că voi reuși“

25 Mar 2024 1921

Fost director în Primăria Constanța, Emil Mereuță candidează pentru funcția de director executiv la DGASPC (DOCUMENT)

25 Mar 2024 2197

ZIUA LIVE Aurelia Lăpuşan - „Sunt convinsă că cel puțin femeile își vor da seama că au trecut și ele prin situații ca eroina mea“(VIDEO)

20 Mar 2024 865