Radu Babuş - „Programul «Garanţia pentru tineret» al PSD prevede acordarea de alocaţii pentru finalizarea studiilor în valoare de 350 de euro de persoană”

Radu Babuş, candidat din partea Partidului Social Democrat pentru încă un mandat de deputat în Parlamentul României, a vorbit, în cadrul unui interviu, despre programul pe care partidul din care face parte îl propune românilor la capitolul educaţie şi despre soluţiile pentru prevenirea abandonului şcolar.
 
Care este importanţa educaţiei în programul pe care Partidul Social Democrat îl propune românilor?
 
Radu Babuş: Numai prin educaţie putem să ne ridicăm şi să mergem înainte ca indivizi, comunitate şi naţiune. Programul „Garanţia pentru tineret” al Partidului Social Democrat prevede acordarea de alocaţii pentru finalizarea studiilor în valoare de 350 de euro de persoană, alocaţii pentru terminarea gimnaziului în valoare de 400 de euro de persoană, burse de 400 de lei pe lună ca sprijin pentru elevii din şcolile profesionale şi 250 de lei pe lună pentru continuarea studiilor de către tinerii din familiile sărace.
 
Comisia Europeană atrage din nou atenţia României asupra ratei mari de părăsire timpurie a sistemelor de educaţie şi formare. Care sunt măsurile ce ar putea să îi încurajeze pe tineri să rămână în şcoală? 
 
Radu Babuş: Cifrele din raportul Comisiei Europene privind abandonul şcolar sunt îngrijorătoare. Trebuie să spunem adevărul. Creşterea salariilor şi creşterea nivelului de trai, mai ales în mediul rural şi urban mic, reprezintă singura modalitate de a preveni abandonul şcolar. De aceea, trebuie să folosim creşterea economică pentru a creşte salariile. Din păcate, guvernul Zero şi Partidul Naţional Liberal blochează legea prin care angajaţii din educaţie ar primi o creştere de 15%. Dacă Guvernul Zero continuă să guverneze, atunci creşterile salariale vor fi Zero. Partidul Social Democrat va pune în aplicare creşterea salariilor cu 15% dacă românii ne acordă încrederea lor.
 
Din păcate, una dintre problemele la care România nu a găsit o soluţie până acum este birocraţia, un exemplu în acest sens fiind sutele de persoane care stau la cozi interminabile pentru obţinerea unui permis de conducere sau pentru înmatricularea unui autovehicul. Ce soluţii are Partidul Social Democrat pentru aceşti oameni? 
 
Radu Babuş: PSD va pune în aplicare legea de eliminare a 102 taxe nefiscale şi vom grăbi procesul de debirocratizare. Printre cele 102 taxe, cele care nu vor mai fi plătite de şoferi sunt: timbrul de mediu, taxa pentru cartea de identitate a autoturismului, taxa de examinare la obţinerea permisului de conducere pentru autovehicule din mai multe categorii şi subcategorii, taxa de examinare a persoanelor cărora le-a fost anulat permisul de conducere şi taxa de înmatriculare permanentă sau temporară pentru autovehicule şi remorci.
 
Care consideraţi că sunt principalele atuuri ale Partidului Social Democrat în competiţia electorală din 11 decembrie?
 

Radu Babuş: Partidul Social Democrat a mai reuşit să ridice România. Guvernarea noastră a pregătit accesul României în Uniunea Europeană, iar mai târziu, în 2012-2015, am reuşit să readucem ţara pe creştere economică şi să creştem nivelul de trai al românilor. Salariile şi pensiile au crescut, iar România a ieşit din criza economică. Cu lideri adevăraţi şi cu experienţă putem să readucem România pe creştere, pentru a fi mai puternică în arena internaţională şi pentru ca tinerii şi generaţiile care vin din urmă să rămână acasă şi să îşi construiască viitorul aici.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fostul deputat PSD, Radu Babuș, vinde un teren din Constanța cu aproape 700.000 de euro (DOCUMENTE)

19 Jun 2023 3326

Plenul Parlamentului l-a numit pe constănțeanul Radu Babuș în Colegiul Director al CNCD

22 Jun 2022 1329

Fostul deputat PSD, Radu Babuș a primit aviz pozitiv pentru Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării

09 Jun 2022 1334

Primăria Constanța dorește să regenereze spațiile verzi din proximitatea Spitalului Județean, inclusiv pe terenul unde intenționa Radu Babuș să ridice o construcție

29 Mar 2022 2121

UPDATE Certificat de urbanism pentru firma lui Radu Babuș. Va ridica un spațiu comercial pe bulevardul Tomis, în zona Spitalului Județean

29 Mar 2022 3102

Cum a intrat în insolvență Heracris Investment SRL. Printre foștii asociați, un fost deputat PSD de Constanța și un fost primar din județ (document)

22 Oct 2021 1662

Oficial! Heracris Investment SRL a intrat în insolvență. Printre foștii asociați, Radu Babuș, fost deputat PSD, și Valentin Saghiu, fost primar din Murfatlar

16 Aug 2021 2211

Decizii de ultimă oră! Fostul deputat PSD, Radu Babuș, și-a cooptat părinții în afacerile pe care le gestionează

12 Jun 2021 2193

Ce se construiește Stadiul lucrărilor la hotelul ridicat de Radu Babuș între două terase din Mamaia

06 Apr 2021 3480

Radu Babuș nu a primit Certificatul de Urbanism de la Primăria Constanța pentru o investiție pe bulevardul Tomis

18 Mar 2021 2882

Primăria Constanța a eliberat autorizația de construire pentru hotelul lui Radu Babuș din stațiunea Mamaia

27 Oct 2020 5747

Parlamentarii PSD de Constanţa nu vor participa la învestirea cabinetului Orban

02 Nov 2019 2314

Parlamentarii PSD au anunţat că partidul se va întări în opoziţie - „Ce nu ne omoară ne întăreşte!“

12 Oct 2019 2097

Consilierii locali municipali votează PUD-ul investiţiei imobiliare realizate de un deputat PSD în Mamaia

30 Sep 2019 2280

Cine i-a luat locul lui Dragnea în sediul PSD Constanţa? Dăncilă, pact cu românii!

27 Sep 2019 2447