Alegeri parlamentare

Robert Boroianu - „Tinerii trebuie încurajaţi să pornească afaceri fără teama că statul român le va lua şi pielea de pe ei”

Robert Boroianu este candidatul Filialei Constanţa a Partidului Naţional Liberal pentru Camera Deputaţilor.
 
La alegerile locale din această vară, aţi decis să faceţi parte dintr-o echipă şi un proiect politic pentru Consiliul Judeţean. Au trecut mai puţin de şase luni de atunci. De ce nu aţi rămas măcar un mandat consilier judeţean, pentru a contribui la transformarea Constanţei într-un judeţ european?
 
Robert Boroianu: Filiala Constanţa a Partidului Naţional Liberal a venit în această vară, în faţa constănţenilor, cu un proiect politic credibil, construit în jurul unei echipe tinere şi profesioniste. Am surprins pe toată lumea când PNL Constanţa a scos un scor egal cu cel al PSD, într-un judeţ cunoscut în toată ţara ca fiind republica lui Mazăre şi Constantinescu, patria pesediştilor penali. Constănţenii au găsit în noi un partener credibil şi serios şi au votat o echipă liberală tânără şi fără schelete în dulap. Pentru noi a fost un motiv de mândrie, dar şi de o responsabilizare şi mai mare, motiv pentru care am hotărât să mergem mai departe pe acest drum al reîntoarcerii Constanţei cu faţa spre civilizaţie şi normalitate.
 
Tocmai de aceea consider că, în acest context, candidatura mea este un pas firesc şi necesar pentru a transforma Constanţa într-un judeţ european. Lăsăm în CJC şi Consiliul Local o echipă bine sudată, ancorată în problemele Constanţei, care ştie ce are de făcut, dar mai ales incomodă pentru administraţia hibridoidă PSD-PMP. Este de datoria mea şi a colegilor mei să ducem lucrurile mai departe şi să începem integrarea Constanţei în secolul XXI, să ducem judeţul nostru în rândul principiilor şi valorilor europene. Sunt convins că de la Bucureşti vom putea face acest lucru mai repede şi mai uşor.
 
De ce Camera Deputaţilor?
 
Robert Boroianu: Trebuie să lămurim încă din capul locului că Partidul Naţional Liberal nu este partidul în care fiecare vine şi bate cu pumnul în masă că vrea să fie senator sau deputat. Au trecut acele vremuri. La PNL Constanţa vorbim de o ECHIPĂ. Ca în orice echipă, deciziile se iau împreună, după discuţii, analize, consultări. Conducerea partidului şi forurile statutare au decis că această formulă, cu mine la Camera Deputaţilor, este varianta câştigătoare. Şi am 100% încredere că aşa va fi.
 
Cum merge campania electorală? Este destul de complicat de explicat oamenilor activitatea parlamentară.
 
Robert Boroianu: În această perioadă, ca şi în campania electorală de la locale, am cunoscut foarte mulţi oameni, am avut ocazia să stăm de vorbă şi să ne ascultăm unul pe altul. Ca şi în vară, constănţenii înţeleg foarte bine momentul crucial în care se află judeţul Constanţa şi ţara, precum şi importanţa votului lor. Oamenii au priceput că infractorii şi penalii nu mai au ce căuta în politică, nu mai au ce căuta în administraţie. Ce ţară şi-ar dori să fie condusă de un condamnat la închisoare? Constănţenii s-au săturat ca PSD şi ALDE să calce în picioare legea şi Justiţia pentru a-şi apăra hoţii şi corupţii. Cetăţenii nu mai vor să fie conduşi de puşcăriaşi şi puşcăriabili. Iar şansa acestei schimbări stă într-un Parlament de oameni curaţi, morali şi oneşti. Oamenii ştiu că lucrurile nu se pot schimba peste noapte, dar au înţeles că acum trebuie făcut primul pas. E uşor să stai în faţa porţilor sau uşilor şi să turui despre atribuţiile Parlamentului şi prevederile constituţionale, însă nu asta vor să audă cetăţenii. Ei vor să ştie cum le vei schimba viaţa, cum vor trăi mai bine, cum vom curăţa această ţară de corupţie, minciună şi hoţie. Poate şi de aceea am fost primiţi atât de bine peste tot: oamenii au văzut în faţa lor politicieni noi, curaţi şi oneşti.
 
Veniţi din businessul privat, aţi construit afaceri; în ce comisie vă doriţi să activaţi la nivelul Camerei Deputaţilor şi care sunt proiectele pe care vreţi să le susţineţi pentru îmbunătăţirea legislaţiei ce priveşte mediul de afaceri?
 
Robert Boroianu: Expertiza profesională m-ar face, cu siguranţă, mai util într-o comisie ce priveşte mediul economic, de afaceri, industria sau comerţul. Sunt deschis însă şi spre alte domenii. În ceea ce priveşte îmbunătăţirea legislaţiei care priveşte mediul de afaceri, trebuie pornit de la realităţile economiei româneşti. Trebuie să înţelegem cu toţii că mediul de afaceri privat este cel care ţine economia României în viaţă. PSD a ignorat tot timpul acest lucru, punând presiune enormă pe mediul privat pentru a putea extrage banii atât de necesari lor în tunurile pe care le-au dat şi pe care le pregătesc. Acest delir al populismului, al pomenilor electorale îngrozeşte mediul de afaceri care ştie că doar pe spatele lui, din impozitele şi taxele lui, Guvernul pregăteşte acest desfrâu al banilor publici.
 
Este uşor să promiţi salarii dublate, pensii triplate, ajutoare şi indemnizaţii de miliarde de euro. La fel de uşor poţi scoate taxele şi impozitele pentru români. Dar, atunci, de unde vei lua banii pentru a asigura funcţionarea statului român? De unde vei plăti toate acestea? Ai o singură soluţie. Din ceea ce produce mediul privat. Dragnea şi Tăriceanu mint cu o mare neruşinare şi manipulează opinia publică răsturnând căruţa populismului în mijlocul campaniei electorale. Au fost trei ani la guvernare şi nu au făcut nimic din ce promit acum. De ce? Fie că sunt laşi, fie că sunt doar demagogi şi vând gogoşi electorale românilor. Mediul de afaceri are nevoie de legi clare şi sustenabile, de predictibilitate, de eliminarea birocraţiei. Una dintre priorităţile mele parlamentare va fi crearea unui cadru legislativ care să încurajeze şi să protejeze industria şi mediul de afaceri local românesc. Tinerii trebuie încurajaţi şi ajutaţi să pornească afaceri trainice, investitorii trebuie stimulaţi să facă investiţii, fără teama că statul român le va lua şi pielea de pe ei.
 
Care este prima problemă pe care doriţi să o rezolvaţi pentru judeţul Constanţa din postura de deputat?
 
Robert Boroianu: Problema preţului apei. Toţi constănţenii trebuie să beneficieze de apă potabilă ieftină şi de calitate. Este inacceptabil ce se întâmplă acum. De asemenea, voi propune modificarea Constituţiei pentru ca apa să devină un bun de interes public, gratuit pentru toţi românii.
 
Ce doriţi să le transmiteţi alegătorilor dvs., electoratului liberal?
 
Robert Boroianu: În primul rând, îi rog să vină la vot. Este cel mai important pas în implementarea oricărui proces democratic. Doar cu ajutorul votului lor putem schimba ceva în bine. Neimplicarea, refuzul de a merge la vot ne vor apropia şi mai mult de ţara unde infractorii guvernează - la care visează PSD şi ALDE. PNL Constanţa vine în faţa dvs. cu oameni 100% noi, cu oameni competenţi şi dedicaţi, dar mai ales curaţi. Vă cerem să continuăm parteneriatul deschis în alegerile locale, când ne-aţi acordat votul şi încrederea, având în noi aceiaşi parteneri corecţi şi bine intenţionaţi.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Proiectul de lege pentru desființarea taxei de pod la Fetești și Giurgeni, inițiat de deputații PNL de Constanța, susținut de 64 de parlamentari

17 Sep 2018 624

Deputaţii PNL Bogdan Huţucă şi Robert Boroianu propun desfiinţarea taxei de trecere pe podurile de la Feteşti şi Giurgeni

04 Jul 2018 851

Modificări în societatea Gepeto Impex SA, deţinută de deputatul PNL Robert Boroianu. Un acţionar s-a retras, altul a fost cooptat

14 May 2018 1257

Revista presei locale

11 May 2018 601

Preşedintele Curţii de Conturi, interpelat în legătură cu practica neunitară a controalelor întreprinse la nivelul administraţiilor locale din judeţul Constanţa

11 May 2018 1763

Deputaţii PNL, întâlnire cu ONG-urile constănţene

06 Apr 2018 882

Primarul George Scupra, replică edilului Făgădău „Suntem onorați că simte nevoia să compare investițiile din Constanța cu cele din Ovidiu“

16 Feb 2018 2002

Firme Constanţa, rezultate financiare Gepeto Impex, cifră de afaceri și pierdere în scădere față de anul de referință anterior (document)

07 Jan 2018 737

S-a cerut falimentul Gepeto Impex SA. Ce au decis judecătorii

20 Dec 2017 4213

Deputaţii liberali, amendamente la Legea bugetului de stat. Huţucă şi Boroianu au cerut mai mulţi bani pentru Spitalul Judeţean Constanţa

13 Dec 2017 785

Comunicat de presă. Deputatul Robert Boroianu Am un mesaj care începe cu „M” pentru premierul Tudose - mințiți fără rușine!

05 Sep 2017 2058

Deputatul Robert Boroianu, atac la Guvern. Spune despre apropiaţii Executivului că sunt abonaţi la banii publici

23 Feb 2017 914

Zecile de mii de români din stradă l-au trezit din „somn“ şi pe deputatul Boroianu. PNL depune moţiune de cenzură

31 Jan 2017 1016

Constanţa - alegeri parlamentare 2016. Robert Boroianu și Bogdan Huţucă, primele declarații după exit-poll-uri (galerie foto)

11 Dec 2016 3752

Constanţa - alegeri parlamentare 2016. Robert Boroianu a votat pentru o "Românie pe un drum corect" (galerie foto+video)

11 Dec 2016 981

Revista presei locale

30 Nov 2016 1477

Candidatul PNL Robert Boroianu propune „Acces la apă gratuit pentru fiecare român“

30 Nov 2016 947

Un nou consilier judeţean va fi validat astăzi

22 Nov 2016 2225

Robert Boroianu - „Îi rog pe constănţeni să vină la vot. Este cel mai important pas în implementarea oricărui proces democratic”

08 Nov 2016 2682

Liberalii au depus listele cu candidaţi la Biroul Electoral Judeţean

28 Oct 2016 1246

PNL Constanţa susţine Platforma „România 100”, lansată de premierul Cioloş

20 Oct 2016 2556

Robert Boroianu - Claudiu Palaz este un diversionist marca PSD

10 Oct 2016 899

Robert Boroianu despre programul de guvernare lansat astăzi de PNL

08 Oct 2016 1486

Robert Boroianu „Restaurarea Cetății Capidava reprezintă un eșec total“

07 Oct 2016 1948

UPDATE 2. A fost completat BPJ cu opt primari Bogdan Bola, numit preşedinte interimar al PNL Hârşova

30 Sep 2016 1451

UPDATE Propunere Gheorghe Dragomir, niciunul dintre actualii parlamentari să mai candidezeŞedinţă cu uşile închise la PNL Constanţa. Iată ce se discută

09 Sep 2016 2755

Filiala Constanța a PNL a anunţat noi excluderi din partid

23 Jun 2016 2124

Interviu online cu Robert Boroianu, candidatul PNL pentru Consiliul Judeţean „După 16 ani de administraţie a echipei PSD Constanţa, avem o situaţie dezastruoasă atât la nivel local, cât şi la nivel judeţean!”

30 Apr 2016 4268

Lista candidaților PNL la Consiliul Județean Constanța

26 Apr 2016 7440

Ilie Bolojan vine astăzi la Constanţa. Vergil Chițac devine oficial membru PNL!

03 Feb 2016 1892

Confuzii în PNL Constanţa Candidaţi stabiliţi în 23 sau în 50 de localităţi ale judeţului?!

19 Jan 2016 2630

PNL Constanţa, câştig „doi în unu“ la Ovidiu George Scupra a semnat cu stânga pentru o doctrină de dreapta

18 Jan 2016 3343

George Scupra semnează astăzi adeziunea la PNL (galerie foto)

17 Jan 2016 1017

Startul anului electoral în Constanța s-a dat la Ovidiu. Primarul George Scupra lasă PSD și bate palma cu PNL

08 Jan 2016 3576

Revista presei locale

11 Dec 2015 1848

Sondajul pentru Primărie, ţinut la sertar de PNL Constanţa Privire de ansamblu asupra candidaţilor şi concluziile sociologilor

11 Dec 2015 2687

Sondaj PNL Constanţa Vergil Chițac a obţinut cea mai bună performanță pe dimensiunea de imagine

09 Dec 2015 1520

Sondaj de opinie Alegerile locale din 2015, sub zodie liberală. Competiţie strânsă între Robert Boroianu şi Vergil Chiţac

12 Oct 2015 2301

UPDATE. Pleacă sau nu pleacă Sorina Tuşa de la conducerea PNl Constanţa? Discuţii în capitală. Viitorul PNL Constanţa în dezbateri

05 Oct 2015 1644

Sondaj de opinie Luptă strânsă în PNL

21 Sep 2015 1979

M10 cere PNL să iasă din ipocrizie

04 Aug 2015 798

Robert Boroianu „PNL este în Opoziţie la Constanţa şi rămâne în Opoziţie. Nu vrem să fim asociaţi cu PSD“

12 Jun 2015 1495

Boroianu vrea un nou CET „În Primăria Constanţa a fost un dezmăţ în ceea ce priveşte cheltuirea banilor publici“

12 Jun 2015 1663

Liberalul Robert Boroianu propune înjumătăţirea preţului gigacaloriei

11 Jun 2015 1197

Boroianu îi atrage atenţia lui Făgădău cu privire la construcţiile ilegale din Mamaia

11 Jun 2015 1098

Săptămâna viitoare PNL derulează primul sondaj pentru Primăria Constanţa

10 Jun 2015 2068

Robert Boroianu, liberalul preferat de constănţeni pentru Primăria Constanţa

24 May 2015 2484

Robert Boroianu, copreşedintele Organizaţiei Municipale a PNL „Primăria Constanţa nu poate fi condusă de pe holurile DNA“

23 May 2015 4796

Cum comentează politicienii din Constanţa demisia lui Mazăre

22 May 2015 1687

Joie Negru Scrisoarea misterioasă a noului candidat la Primăria Constanța

22 May 2015 1479