Cartierul "Zelca"

Patronul hotelurilor Oxford si Malibu investeste in imobiliare, pe terenuri retrocedate de primarul Radu Mazare

Afaceristul Costica Zelca se mai imbogateste cu inca patru blocuri. Se pare ca averea pe care a strans-o de-a lungul anilor, constand, printre altele, in doua hoteluri, club si benzinarie, nu i-a ajuns. Asa ca s-a hotarat sa investeasca in imobiliare. Mai precis, firma afaceristului constantean, SC Stop SRL, construieste patru imobile de locuinte in zona de nord a statiunii Mamaia. Primele doua blocuri se vor inalta pe lotul 9 din careul C1, pe nu mai putin de 1032,50 de metri patrati. Terenul are numar cadastral 14035 si a avut ca proprietar binecunoscuta si controversata societate SC Holland Development Group SRL, cu sediul in Bucuresti, str. Stefan Furtuna 173. Firma, care se identifica cu numele primarului Radu Mazare, a pus mana pe teren in urma dispozitiei 3332 din 9 decembrie 2003, a edilului constantean. Mai precis, terenul a fost acordat societatii printre celebrele de acum retrocedari instrumentate de Mazare, pentru care este anchetat de DNA. SC Stop SRL, firma lui Zelca si a sotiei sale, Silvia, a cumparat terenul in 2007, prin contractul de vanzare-cumparare 9185. Potrivit documentatiei depuse la Agentia pentru Protectia Mediului (APM) Constanta, Costica Zelca intentioneaza sa ridice pe lotul 9 doua vile turistice cu cate sapte etaje. Valoarea estimativa a investitiei este de 12.799.920 de lei. Vilele vor avea apartamente cu doua sau trei camere. Acelasi plan se va aplica si pentru lotul 10, din acelasi careu C1. Cumparat, evident, tot de la SC Holland Development Group SRL. Numai ca, de data aceasta, vorbim de 1232,83 de metri patrati. Valoarea investitiei fiind aceeasi si pentru cele doua blocuri de pe lotul 10, ne dam seama ca Zelca va investi aproape 26 de milioane de lei. Trebuie mentionat faptul ca seful de la SC Stop SRL mai are in plan construirea unui bloc, in aceeasi zona, pe lotul 7. Imobilul va avea opt etaje, iar investitia se va ridica la aproape opt milioane doua sute de mii de lei. In documentele pentru obtinerea avizelor de mediu, cladirea cu opt etaje este denumita "vila turistica", cu apartamente cu doua sau trei camere. Viitorul imobil va lua nastere pe un teren de 1125,22 metri patrati, cu o deschidere de circa 21,59 metri patrati. Cu alte cuvinte, putem vorbi deja de un cartier "Zelca" in zona de nord a statiunii Mamaia.

Sorina, pionul principal

Patron al hotelului Oxford, Costica Zelca este un influent om de afaceri local. Societatea Stop SRL, cu sediul pe strada Dezrobirii nr. 92 si cu obiect principal de activitate "comert cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule", ii are ca actionari, cu 50%, pe Costica si Silvia Zelca. Restul afacerii apartine firmei Millenium Global Trade Development SA, in spatele careia se afla Sorina Hortolomei Moscu. Millenium Global Development si Hortolomei apar in aproape 90% din afacerile desfasurate de gruparea Mazare. La Millenium, actionar majoritar este Valentin Gheorghe Ionescu, fost coleg cu Mazare la Institutul de Marina Mircea cel Batran. Firma Stop SRL este si proprietara hotelului Oxford, aflat la intrarea in Mamaia, care a fost inaugurat chiar de primarul Mazare si unde, seara de seara, apropiati ai primarului pot fi vazuti intrand si iesind. De altfel, hotelul Oxford este simplu numit de constanteni "hotelul lui Mazare". De asemenea, afaceristul Zelca mai are o firma, de data aceasta fara aportul sotiei, SC Petrol Primo Company SRL. Societatea are sediul pe bulevardul IC Bratianu nr. 218-220. Hortolomei Moscu se pare ca este pionul principal in afacerea imobiliara a prietenului Costica, ea fiind administratorul vanzatorului din povestea noastra, SC Holland Development Group SA. Societatea ii are ca asociati pe Bogdan Gabriel Sandu, Crina Simona Sandu si societatile Flash Trading House, Flash Enterprises si Millenium Global Development, actionar majoritar, cu 80% din firma. De fiecare data cand s-a vorbit despre firma Holland Development Grup, a fost introdus in discutie si numele primarului Radu Mazare. Sorina Hortolomei Moscu este om de baza al edilului constantean. In zona in care construieste acum Zelca, Holland Development a fost improprietarita, prin decizia din 2003 a lui Radu Mazare, cu nu mai putin de 32 de loturi, ce insumeaza 46081,64 de metri patrati.

Scris de: {autor}Corina SAMOILA{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Firme Constanța Nicolae Bucovală își deschide o firmă nouă!

20 Mar 2024 463

LIVE CCINA, Paralela45 și Aeroportul Mihail Kogălniceanu Constanța, despre vacanțele de vară 2024 (FOTO+VIDEO)

19 Mar 2024 838

Firme Constanța Adunarea Generală a Hoteluri Restaurante Sud SA a decis numirea Gabrielei Alexe ca administrator unic

16 Mar 2024 496

Firme Constanța Se închid mai multe puncte de lucru ale THR Marea Neagră SA

08 Mar 2024 506

Firme Constanța Noi puncte de lucru deschise de Hoteluri Restaurante Sud SA, pe litoral

01 Mar 2024 563

#DunăreaTuristică Sulina în anii 1930 - „Se găsesc în Sulina hoteluri, câteva restaurante, băcănii, cofetării, ceainării“

14 Feb 2024 4418

Metoda Loverboy, face victime! Tinere recrutare și obligate să se prostitueze în hoteluri din Constanța (GALERIE FOTO)

10 Feb 2024 987

Firme Constanța Schimbări semnificative anunțate de administratorul Hoteluri Restaurante Sud SA

05 Feb 2024 705

Acționarii THR Marea Neagră, convocați în adunare generală și extraordinară

23 Jan 2024 703

Firme Constanța Steaua de Mare H&R SRL a fost preluată de Complex Hotelier Steaua de Mare SRL

12 Jan 2024 1111

OMD Mamaia Constanța Noaptea dintre ani pe litoralul românesc – alternativa Revelionului la munte. Anumite hoteluri din stațiunea Mamaia, ocupate în proporție de 90% (FOTO)

18 Dec 2023 706

Mai multe hoteluri, restaurante și vile de la intrare din stațiunea Mamaia, fără energie electrică, astăzi

16 Dec 2023 705

Firme Constanța Schimbări în conducerea Complex Excelsior SA. Cine e noul președinte al Consiliului de Administrație

01 Dec 2023 819

THR Marea Neagră aprobă proiectul de divizare. Se înființează Hoteluri Restaurante Sud S.A.

16 Nov 2023 1679

Mexic Aproape 100 de morţi şi dispăruţi în urma uraganului Otis!

30 Oct 2023 727