"Doi si-un sfert" a tinut de sase lui Emil Oprea?

Identitatea politistului care l-a pus in garda nu a fost descoperita nici pana azi

Emil Oprea, poate cel mai mare evazionist pe care l-a cunoscut Constanta, ramane una din enigmele politiei locale. In mod straniu, se pare ca nimeni nu doreste arestarea lui. Cu doar cateva ore inainte de a fi retinut, Emil Oprea a fost sunat de un politist si avertizat ca este mai bine sa plece din tara. Desi operatiunea ar fi fost extrem de simpla, nimeni nu a parut interesat sa afle cine a fost acel om al legii. S-a zvonit numai ca ar fi fost ori de la SIF, ori de la renumita "doi si-un sfert". La momentul de fata, toata lumea pare la fel de dezinteresata de arestarea lui Emil Oprea, desi se cunoaste cu exactitate ca acesta se afla in apropiere de New York si locuieste la fratele sau. Mai mult, de aproximativ un an, Romania a semnat un acord de extradare cu SUA, dar nicio autoritate nu binevoieste sa solicite politiei new yorkeze localizarea si retinerea lui Emil Oprea. La toate acestea se adauga faptul ca cel mai mare evazionist pe care l-a cunoscut Constanta a reusit sa scape, in mod miraculos, cu doar cateva ore inainte ca politistii sa descinda in locuinta sa. La momentul respectiv, dosarul privind rambursarile ilegale de TVA se afla la Serviciul de Investigare a Fraudelor. In conferinta de presa ce a urmat ulterior, cineva din conducerea IPJ a recunoscut ca, se pare ca, Emil Oprea fusese avertizat de un politist si ca plecase cu primul avion spre Franta. S-a vehiculat ideea ca acel politist ar fi fost fie de la SIF, fie de la renumita unitate "doi si-un sfert", dar nimeni nu s-a preocupat sa afle cine a fost turnatorul. Cert este ca Emil Oprea duce o viata extrem de linistita in SUA si cheltuieste multumit cele 165 de miliarde de lei de care a facut rost prin rambursari ilegale de TVA in calitate de administrator al firmei SC Price Steel SRL Constanta. E drept, din cele 165 de miliarde a pierdut unul, pe care o banca din SUA a refuzat sa-i primeasca, mirosind ca la mijloc este ceva ilegal. Din informatiile de ultima ora pe care le detin anchetatorii reiese ca, o data la cateva luni, Emil Oprea se intalneste cu membrii familiei sale la Chisinau. Stiind ca nu trebuie sa puna piciorul in Europa, fostul administrator al firmei Price Steel ia avionul din SUA, coboara in capitala Moldovei si isi vede sotia, care bate drumul Constanta - Chisinau. Intre timp, Emil Oprea este trimis in judecata in lipsa pentru punere in circulatie, fara drept, a unor documente tipizate utilizate in domeniul fiscal, cu regim special, fals in inscrisuri sub semnatura privata, fals in declaratii, spalare de bani si asociere in vederea savarsirii de infractiuni.

Scris de: {autor}Olimpia CEARA{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

73 de ani de la nașterea actorului, regizorului și scriitorului constănțean Vasile Cojocaru

17 Jan 2023 2684

#DobrogeaDigitală „Pentru Tafrali, Dobrogea a fost o datorie”

09 Nov 2021 3208

Jurnalist cunoscut, audiat la DIICOT într-un dosar de trafic de droguri. Cine sunt celelate persoane audiate în dosar

16 Jul 2018 3401

Traian Băsescu speră la o redefinire a abuzului în serviciu de către judecătorii CCR

30 May 2016 3441

MAE Atenționare de călătorie Danemarca

03 May 2016 3781

Interviu online cu Robert Boroianu, candidatul PNL pentru Consiliul Judeţean „După 16 ani de administraţie a echipei PSD Constanţa, avem o situaţie dezastruoasă atât la nivel local, cât şi la nivel judeţean!”

30 Apr 2016 6185

Angola – Epidemie de febră galbenă

18 Mar 2016 2662

Plaja Modern, scapă de imaginea dezolantă Se anunţă amenzi pentru cei care nu fac curat

15 Mar 2016 5208

Comisia Europeana lansează Raportul de țară 2016

09 Mar 2016 2985

Comunicat PNL Constanta

08 Feb 2016 3013

Atenţionare de călătorie SUA - Condiții meteorologice severe pentru zonele de Nord - Est și Est, Washinhton DC și metropola New York

22 Jan 2016 3001

Atenţionare de călătorie Turcia – Anulare zboruri de pe aeroporturile din Istanbul

19 Jan 2016 2659

Atenţionare de călătorie Bulgaria – coduri de vreme rece, ninsori și polei

06 Jan 2016 2762

Atenţionare de călătorie Belgia – grevă în sistemul feroviar din capitala Bruxelles și din sudul țării

04 Jan 2016 2758

Ungaria – reglementări privind circulaţia camioanelor în perioada Crăciunului

21 Dec 2015 2753