Filisan "Atacam abuzurile CL"

Ion Popescu si Catalin Filisan apeleaza la instanta pentru a-si lua in primire mandatele de consilieri si pentru a-l recupera pe cel incredintat ilegal lui Moisoiu

Democrat-liberalii ale caror mandate de consilieri municipali nu au fost validate la constituirea Consiliului Local Constanta, depun, astazi, actiune in instanta, impotriva invalidarii mandatului lui Ion Popescu, a validarii lui Danut Moisoiu si impotriva refuzului de a-l valida ca si consilier pe Catalin Filisan. Democrat-liberalii care nu au fost investiti inca in functiile de consilieri sunt de parere ca ceea ce s-a intamplat la sedinta de constituire a Consiliului Local de pe 18 iunie, a fost un abuz. De precizat ca din grupul consilierilor locali ai PD-L face parte si ex-pedelistul Danut Moisoiu, care, desi a fost exclus recent din partid, a fost votat de majoritatea colegilor sai, drept consilier municipal. Cum s-a ajuns la o astfel de anomalie?! Este greu de priceput, mai ales ca din comisia de validare a mandatelor au facut parte si persoane cu oarece experienta intr-ale Consiliului Local. Mai mult, toate hotararile luate in acest for sunt supervizate din punct de vedere al legii de catre secretarul primariei, care se pare, de aceasta data, a avut o alta "viziune" asupra legii.

Exclusul Moisoiu, strecurat in Consiliu pe locurile PD-L

Reamintim ca in sedinta de miercurea trecuta, democrat-liberalii au demonstrat ca Moisoiu nu mai este membru PD-L prin documente. Ei au inaintat comisiei de validare atat dispozitia presedintelui PD-L, Emil Boc, de excluderea a lui Moisoiu, dar si raspunsul Comisiei pentru Statut, Etica si Litigii din cadrul PD-L la contestatia ex-pedelistului privind excluderea. Desi aceste documente atestau clar faptul ca Moisoiu nu mai face parte din partid, comisia de validare a refuzat sa tina cont de ele pe motiv ca "au fost depuse in timpul lucrarilor comisiei si nu inainte". De precizat ca nicaieri in lege nu se arata ca documentatia trebuie depusa cu x zile, ore sau minute inainte de inceperea lucrarilor comisiei.

Legea bunului plac

Democrat-liberalii considera ca invalidarea mandatului lui Ion Popescu este ilegala. Desi comisia a motivat ca invalidarea s-a facut pe motiv ca Ion Popescu nu anexase la dosar inscrisul privind calitatea sa de membru PD-L, Catalin Filisan a depus in vazul tuturor celor prezenti documentele si nu o data, ci de doua ori. Raspunsul comisiei a fost acelasi: documentatia trebuia depusa inainte de inceperea lucrarilor. Democrat-liberalii Popescu si Filisan, avocati de profesie, sustin ca abuzul s-a comis si prin prisma faptului ca, potrivit art. 31, alin. 4 din Legea nr. 215/2001 privind administratia publica locala, "comisia de validare va propune invalidarea alegerii unui consilier numai in cazul in care se constata incalcarea conditiilor de eligibilitate sau daca alegerea consilierului s-a facut prin frauda electorala, constatata in conditiile Legii privind alegerea autoritatilor administratiei publice locale", ori Ion Popescu nu s-a aflat in niciuna dintre situatiile specificate in lege. La fel si in cazul mandatului democrat-liberalului Catalin Filisan, Comisia de validare a invocat pe langa nedepunerea inscrisului privind calitatea de membru de partid inainte de inceperea lucrarilor si faptul ca acesta nu ar fi adus un act prin care sa demonstreze ca in urma renuntarii lui Dorel Onaca la mandat, cel care va ocupa functia este Catalin Filisan. Intr-o astfel de situatie, legea prevede clar la art. 33 ca "se supune validarii mandatul primului supleant inscris pe lista partidului politic". Prin urmare, ce dovada in plus mai trebuia?! Acelasi articol stipuleaza in legatura cu depunerea documentatiei la dosar, ca se va proceda astfel "daca pana la validarea mandatului partidele si aliantele politice confirma in scris apartenenta la partid", ori democrat-liberalii au depus toate actele necesare pana la validare si nu dupa.

"Se tem de o opozitie calificata"

Democrat-liberalul Catalin Flisan este de parere ca la sedinta de pe 18 iunie, social-democratii care au avut majoritatea in comisia de validare, au procedat astfel "temandu-se de perspectiva de a avea o opozitie calificata". Filisan a precizat ca democrat-liberalii sunt determinati sa-si ia in primire mandatele si sa-si recupereze si mandatul incredintat abuziv unei persoane care nu mai este membru PD-L. Reprezentantii PD-L se gandesc sa promoveze o plangere penala si impotriva secretarei primariei, Marcela Enache, pentru ca a incalcat legea.

Scris de: {autor}Manuela MOLDOVEANU {/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Editorial Explorând drumul independenței. Perspectiva asupra plecării studenților de acasă

24 Apr 2024 174

Tratament pentru cancerul de sân, la cele mai înalte standarde, disponibil la Constanța

18 Apr 2024 630

Fostul senator Gigi Chiru, din Constanța, declarații după achitarea definitivă – „S-a făcut dreptate!“

12 Apr 2024 564

ZIUA LIVE Politica faptelor vs. Constanța proiectelor!

09 Apr 2024 618

#citeșteDobrogea Colonelul Anton Barbieri, un comandant italian pentru flota statului român

19 Mar 2024 2550

Armonia Hospital Constanța Cursul Lamaze, esențial pentru viitoarele mămici

11 Mar 2024 601

Iată de ce a fost delegat Mihai Stanciu procuror șef al DNA Constanța! (DOCUMENT)

08 Mar 2024 3741

Ce oferă experiența la cazinouri online?

28 Feb 2024 440

Descoperă Noul Mitsubishi ASX la Exclusiv Auto Constanța. Discount Minim Garantat de 2.380 € și Ecotichet de 1.000 €

25 Jan 2024 643

Farul Constanța l-a transferat și pe Cristian Ganea (VIDEO)

15 Jan 2024 1119

Prima zi de Crăciun marcată într-un mod inedit la Constanța! Un bărbat a făcut baie în mare (GALERIE FOTO+VIDEO)

25 Dec 2023 2141

In memoriam Aida Abagief, soprana de renume internațional „adoptată” de Constanța

30 Oct 2023 1316

Vina de a fi fericit Din ce motive poate apărea

22 Oct 2023 742

Costinești Imagini unice de la epava navei „Evangelia“! Un vicecampion mondial, Cristian Tranulea, în „expediție“ (GALERIE FOTO)

16 Sep 2023 3659

ISU Dobrogea Constanța „Eduard, o vizită la «eroii lui, pompierii»” (GALERIE FOTO)

02 Aug 2023 1034