O scrisoare pierduta de Teodosie

Arhiepiscopia Tomisului se face ca a pierdut raspunsul de la Sfantul Sinod

Preotul Marius Mustata, cel dintai care a avut curajul sa se ridice impotriva dictaturii lui IPS Teodosie, incepe sa aiba castig de cauza in lupta pe care o duce impotriva Arhiepiscopiei Tomisului. Sfantul Sinod a anulat decizia de caterisire si a dispus o noua judecata, care va fi tinuta de Sinodul Mitropolitan. Pe data 7 martie, Sfantul Sinod a hotarat, se pare, ca decizia de caterisire a preotului Marius Mustata, luata de IPS Teodosie, prezinta oarece nereguli si a dispus anularea acesteia, urmand ca Sinodul Mitropolitan, condus de Patriarhul Daniel, sa procedeze la o noua judecata. La cinci zile dupa tinerea Sfantului Sinod, Patriarhia Ortodoxa Romana a trimis Arhiepiscopiei Tomisului documentul din care reiese ca decizia luata in privinta preotului Mustata a devenit nula. Desi au trecut de atunci opt zile, Arhiepiscopia refuza sa comunice documentul respectiv parintelui Marius Mustata, pretextand ca acesta nu a sosit inca. Ionela Mustata, sotia preotului caterisit, continua sa acuze Arhiepiscopia, care, dupa ce s-a folosit de preotul Mustata, l-a caterisit in momentul in care a devenit nefolositor si a indraznit sa ridice glasul. "Patriarhia Ortodoxa ne-a comunicat, telefonic, ca, la momentul de fata, sotul meu se afla in situatia de a fi suspendat din functia de preot al Parohiei Corbu, deci deja nu mai vorbim de caterisire. Insa nu am primit nimic oficial, desi consilierul administrativ al Patriarhiei a afirmat, chiar in cursul zilei de ieri, ca raspunsul Sfantului Sinod a fost trimis acum mai bine de o saptamana", declara Ionela Mustata.

Ajutor de... 6 milioane

Documentul pare, deci, sa se fi ratacit, ca o scrisoare pierduta, neintentionat desigur, intre Patriarhie si Arhiepiscopie. Reamintim ca acel consistoriu, prin care sotul sau a fost caterisit, a avut loc in luna noiembrie. Imediat dupa aceea, Arhiepiscopia si-a amintit ca preotul are de luat un concediu cam pana prin decembrie. Din ianuarie, Marius Mustata nu si-a mai primit salariul, familia sa, care include si doi copii mici, fiind lipsita de orice venit. In marinimia sa, IPS Teodosie le-a oferit un ajutor in valoare de... 6 milioane de lei vechi pe luna, in conditiile in care, dupa ce a contribuit la ridicarea Manastirii Dorna Arini, familia preotului a ajuns inglodata in datorii si fara un acoperis deasupra capului. "Am refuzat acest ajutor, precizand ca il vom accepta numai daca el vine de la bugetul de stat", a declarat Ionela Mustata. Sotia preotului caterisit afirma ca refuzul Arhiepiscopiei de a elibera documentul respectiv ii impiedica sa se adreseze unei instante civile, in fata careia ar putea sa-si ceara dreptatea. "Nu este prima oara cand Arhiepiscopia refuza sa ne elibereze un act. Se fereste sa ne comunice in scris orice fel de decizie", afirma Ionela Mustata. Luni, 24 martie, Patriarhul Daniel va sosi la Mangalia, unde va participa la procesiunea ce va avea loc la Capela Militara, prilej cu care preotul Marius Mustata intentioneaza sa ceara o noua audienta. Cu ocazia noii judecati, care se va tine de catre Sinodul Mitropolitan, vor fi avute in vedere capetele de acuzare formulate de ambele parti si probele aduse de fiecare. Nu este exclus sa se ajunga chiar la reaudierea localnicilor din Baneasa si zonele invecinate, care au cladit, cu mainile lor, Manastirea Dorna Arini.

Scris de: {autor}Olimpia CEARA{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Accident rutier în parcarea Kaufland, municipiul Constanța. Ambulanța a intervenit

16 Mar 2024 1199

Licitații publice O firmă înființată anul trecut va executa pentru Primăria Constanța, documentația de reabilitare urbană a terenului din zona ICIL din Constanța (DOCUMENT)

12 Mar 2024 735

Știri Constanța azi Trafic îngreunat în zona ICIL, direcția Casa de Cultură spre gară (FOTO+VIDEO)

12 Mar 2024 1448

Știri Constanța Camere de supraveghere în zonele școlare. Poliția Locală monitorizează zonele. Atenție unde parcați! (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 731

Sondaj de opinie Majoritatea respondenților ar fi de acord cu o trecere de pietoni între intersecția de la ICIL și strada București din Constanța

25 Feb 2024 800

Sondaj de opinie Ar fi utilă o trecere de pietoni între intersecția de la ICIL și strada București din Constanța?

18 Feb 2024 855

Colindătorii au luat la pas străzile din municipiul Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Dec 2023 2474

Primăria Constanța Încep lucrările de reabilitare în zona Dacia și Trocadero

20 Dec 2023 978

Pe străzile din Constanța şi-au făcut apariţia primii vestitori ai Crăciunului! (GALERIE FOTO+VIDEO)

09 Dec 2023 3674

Constanța Atenție șoferi! Circulație restricționată în intersecția de la ICIL pentru desfășurarea lucrărilor de asfaltare

16 Nov 2023 824

Știri Constanța Lucrările de modernizare și reabilitare a bulevardului 1 Decembrie 1918 continuă în zona ICIL! Restricții de trafic

15 Nov 2023 1676

Știri Constanța Se lucrează zilele acestea în zona ICIL

10 Nov 2023 708

Incendiu parcare LIDL Constanța Inspirând prin acțiune. Patricia, voluntara de 17 ani, impresionează în prima ei intervenție (FOTO+VIDEO)

01 Nov 2023 2274

Incendiu parcare LIDL Constanța Căruciorul unui bebeluș scos de pompieri dintr-o mașină în flăcări (FOTO+VIDEO)

29 Oct 2023 2594

Știri Constanța azi UPDATE. Incendiu auto în parcarea Lidl din zona ICIL! (FOTO+VIDEO)

29 Oct 2023 3054