Scrisoarea unui constantean catre primarul Radu Mazare

Cititorul: "Va trimit alaturat textul scrisorii originale a primarului Mazare, gasit intr-un tomberon din incinta hotelului din Rio de Janeiro"

De aici, primarul a condus vasta operatiune de inzapezire a orasului Constanta, pe care va rog s-o aduceti la cunostinta constantenilor, acum cat este"calda": Draga Constanteanule, Incep prin a-ti multumi pentru increderea acordata ,pentru ca te-ai lasat aburit inca un an, si prin a-ti ura sanatate si La multi ani de abureala, caci daca eu nu sunt sanatos, nici tu sa nu fii prea vigilent ca sa le poti suporta si inghiti pe toate cate ti le mai pregatesc. Stiu ca te-ai saturat de mine si de politica pesedista, sunt convins ca ti-e lehamite de scandalurile iscate de Primarie si de Consiliul Local in frunte cu Nicusor Constantinescu, scandaluri care nu au decat un final: batjocorirea ta ca si cetatean al urbei parintilor tai, exilarea ta pe propria mosie, pe care mi-ai dat-o mie s-o administrez dupa pofta mea. In ultimii 17 ani, ai votat tot mereu aiurea, din ce in ce mai prost, ai schimbat primarii ca pe camasi, profesori, doctori si alti oameni de bine care nu au facut nimic pentru tine, fie ca nu stiau ce sa faca, fie ca nu erau lasati sa faca ceva bun pentru orasul nostru. Apoi, mintile ti-au fost intunecate si m-ai ales pe mine in fruntea urbei, asa cum ai facut si acum 100 de ani, cand ti-ai adus un rege german sa te conduca, deoarece ai nostri guvernanti, in frunte cu A I Cuza, prea uitasera de interesele mai marilor lumii... Vorba aceea, "in tara orbilor, chiorul este imparat"... Si mie, imi este greu sa conduc, sa dezvolt orasul, imi este greu sa te fac sa te simti la tine acasa, aici, in Constanta, iubesc balamucul politic si nu las nici o zi sa treaca faraa a-mi spori averea si a te batjocori smechereste, pe tine si pe parintii tai. "Asta-i pohta ce-am pohtit" si nu ma dau batut in fata celor care vor sa-ti lumineze mintile! Si anul trecut ti-am promis multe, cate in luna si-n stele si tu m-ai crezut si ai sperat ca ma voi tine de promisiuni; n-a fost decat o noua amagire, pentru ca sa am un nou ragaz sa-mi fac de cap, sa-mi sporesc averea si sa incep s-o transport in America cea mai de Sud, fiindca aici, pentru mine este din ce in ce mai greu sa vietuiesc... Dar, ce s-o mai lungim si sa ti-o spun verde in fata, pe sleau, sa pricepi si tu o data pentru intotdeauna cum am reusit sa te prostesc la minte, ce te asteapta de acum inainte si CE VOI FACE EU CU BANII TAI in anul care a inceput si de ce nu, si in viitorii 4 ani, in situatia in care reusesc sa te aburesc din nou la alegerile locale:

PROGRAMUL DE ASISTENTA SOCIALA PENTRU BATRANI :

Voi continua distribuirea pomenilor electorale, batjocorirea celor de varsta a 3, de cateva ori pe an, derularea acestei activitati facandu-se prin firmele fratelui meu (vezi Brickul...), adausul comercial aferent, insusindu-mi-l cu nerusinare. Voi continua strangerea batranilor in"tarcurile de vara", unde, in schimbul unui surogat de cafea sau al unui ceai chior, ii voi indoctrina si-i voi face sa behaie cum le voi canta eu. Sub nici o forma nu ii voi ajuta pe bolnavii incurabili, pe batranii cu boli grave, cronice, pe batranii hoinari, care mor iarna prin canale, deoarece acestia oricum nu se prezinta la vot. Voi gasi toate tertipurile si ingineriile financiare stiute si nestiute, astfel incat, orice cheltuire a banilor tai sa se deruleze prin firmele prietenilor din clanul meu sau ale acolitilor mei. Sa fie clar si sa nu ma mai intrebi, ce si cum! Una peste alta, din cohorta umilirii celor de varsta a 3-a, pe banii tai si smecheriile mele, voi acumula cateva zeci de mii de voturi, plus comisioane, adausuri comerciale, rambursari de T.V.A., etc...

PROGRAMUL DE LOCUINTE PENTRU TINERI

Pai ce credeau cei care ma hulesc, ca nu am observat ca tinerii sunt pasivi, nu se prezinta la vot atat din comoditate, cat mai ales datorita faptului ca pana acum nu am reusit sa-i vrajesc si pe ei ca pe batrani?! AM GASIT SOLUTIA: subventionarea a jumatate din dobanda creditelor ipotecare ale celor pana in 35 de ani si construirea de case ieftine, bineinteles tot cu firmele clanului meu. Pana se dumiresc prostutii astia tineri cum este cu subventia asta, de unde vin banii si ce case de "doi lei" le fac, mai iau cateva zeci de mii de voturi si de la ei!!De platit vor plati ei si ulterior subventiile, ca doar nu voi ramane eu primar 20 de ani... Si uite asa, se vor trezi cu o casa din carton, la pret de vila de lux.

PROGRAMUL DE MODERNIZARE A TRANSPORTULUI URBAN:

In timp ce in capitala se finalizeaza un adevarat metrou de suprafata, pe infrastructura liniilor de tramvai, eu sunt mai smecher, scot liniile de tramvai, ca prea zdroncane si prea ieftin este transportul cu tramvaiul, asfaltez cu firmele agreate, contra comision substantial, cativa zeci de kilometrii, in mai multe etape, aduc vreo 70 de autobuze noi, de peste mari si tari, mai trag un comision substantial si de aici si ma pregatesc pentru etapa viitoare, cand, dupa ce centrala nucleara de la Cernavoda va lucra la intreaga capacitate, ma apuc iar de rascolit orasul, de montat sine si de revitalizat tramvaiul atomic. Alte lucrari, alte comisioane, important sa rezist eu pana atunci... Si voi sa ma votati! Va multumesc! Bineinteles ca, tot pe banii tai, voi mai strange ceva voturi de la cei carora le voi acorda gratuitate la transport.

PROGRAMUL DE CRESTERE A TRANSPARENTEI IN ADMINISTRATIA LOCALA.

Toate birourile de la Primarie unde se vor incheia contracte cu firmele care presteaza diverse servicii in folosul comunitatii, nu vor fi prevazute cu jaluzele, incheierea contractelor facandu-se la lumina zilei, fara divulgarea cifrelor, sumelor alocate din banii tai, draga constanteanule, precum si a clauzelor contractuale. In definitiv, ce te intereseaza pe tine cate milioane de euro incaseaza firma Polaris pentru inzapezirea Constantei, pentru gunoaiele care colcaie prin cartiere sau pentru taxa de habitat pe care o platesc pana si sugarii (ce, ei nu-si schimba scutecele? ), asta este problema mea, ca nu impart comisioanele cu tine! Cu iluminatul public, cu preturile corecte din piete, cu alungarea adevaratilor producatori particulari pe Varianta Ovidiu, cu urbanismul care va sufoca, cu umilirea platitorilor de taxe de catre oamenii Primariei, aflati in spatele ghiseelor, aceeasi problema : TACI ! plateste si lasa-ne pe noi sa spaguim, ca doar de aia ne-ai ales! Draga Constanteanule, sa nu te astepti nici anul acesta sa te primesc in audienta ca sunt un om foarte ocupat si nu am timp de mizeriile tale. Sunt sensibil la critici si alergic la opozitie!

PROGRAMUL"IEPURASUL, MOSUL SI NICUSOR AVEA O TOBA"

Gata cu locurile de joaca faraonice! Prea si-au luat-o in cap astia mici si nici macar n-au dreptul la vot! Pana vom cobori varsta celor care voteaza la 3-4 ani, nici o favoare pentru ei, cu exceptiile de rigoare de Pasti (pe asta-l prind sigur...), de Mos Nicusor care bate toba sa auda parintii scandalagiilor astia mici si sa mai ne dea vreo cateva mii de voturi. Si sa fie clar, nu din banii mei sau ai lui Nicusor, ci tot din taxele tale draga constanteanule, ca tu ai nevoie de primar si nu eu de tine.

PROGRAMUL "PAINE MAI PUTINA , CIRC CAT CUPRINDE"

Tragem betoane pe malurile lacurilor, aducem seicii sa se dea in barci la noi, tu te hlizesti la ei, alungam pasaretul in delta Nilului sa nu ne mai umple de gainat, iti aduc trupe de sambagii din Brazilia, poate ti-o veni si tie mintea la cap, draga constanteanule sa renunti la sarbe si manele, sa privesti de pe margine, natang si pofticios la zulufii creolelor. Carnavalul pe care ti l-am promis, il lasam pe alta data, ca s-au speriat sambagii cand au auzit cata zapada este in Constanta dupa deszapezire...totusi, daca ma mai alegi odata... In rest, ce sa-ti mai zic draga constanteanule, sa-ti traiasca batranii, sa-ti tii tineretul acasa, sa nu cumva sa iasa la vot, iar tu, sa ramai vesnic in ceata nu de alta, dar eu mai am multe in cap si sa fii convins ca numai la tine nu ma gandesc eu si sa nu crezi ca ma consum prea tare pentru binele tau... Oricum iinchei prin a-ti multumi inca odata pentru increderea pe care mi-o acorzi la fiecare 4 ani, pentru eroismul pe care il manifesti alegandu-ma primar. Fara tine draga constanteanule, as fi ramas un parlit marinar si nicidecum aproape miliardarul in euro, care sunt astazi. MULTUMESC ! Sper ca nu te-am plictisit, insa cred ca tu, locuitor al Constantei, trebuie sa stii ce-ti va face Primaria anul acesta, fiindca nu conteaza, tu tot pe mine ma vei vota! Vrei sa spui ca nu-i asa ?! Cu indiferenta aristocratica, PRIMAR -PE- VIATA, EU ! Contrasemneaza, al dumneavoastra cititor, Asterix.

PS. Maine, vom publica Scrisoarea a II-a cititorului nostru, in care se fac referiri la ce a primit acesta de la primarul Radu Mazare, odata cu polita de plata a impozitelor locale in valoare de aproape 6 milioane de lei vechi.

_ _

In atentia cititorilor

Pentru o mai larga deschidere redactie-cititor asteptam opiniile dv pe adresa de e-mail tomis@ziua.ro. La aceeasi adresa asteptam si toate problemele care considerati ca pot fi facute publice de catre redactorii nostri. Nu exista ceva care sa nu prezinte interes.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Legendarul actor Robert De Niro deschide două hoteluri pe malul Mării Negre

14 Apr 2024 1231

Doliu în cinematografia mondială Un actor cunoscut pentru rolul său dintr-un serial pe Netflix s-a stins din viață la doar 27 de ani

31 Mar 2024 1809

Actor al Teatrului de Stat Constanța La mulți ani, Mihai Sorin Vasilescu!

29 Mar 2024 604

Teatrul pentru Copii și Tineret Constanța „Căluțul de Mare” Constanța face angajări!

22 Mar 2024 916

„Take, Ianke și Cadîr”, în interpretarea artiștilor de la Teatrul Jean Bart Tulcea

14 Mar 2024 612

Originar din Constanța George Stancu și cele peste două decenii în care s-a dovedit a fi „un actor de echipă” la Teatrul de Stat Constanța

07 Mar 2024 642

In memoriam Toma Caragiu, fostul actor al Teatrului de Stat Constanța, plecat prea repede din această lume

03 Mar 2024 1024

Pentru al patrulea an la rând Actorii Ramona Niculae și Ștefan Mihai, nominalizații Teatrului de Stat Constanța la Gala Premiilor UNITER

28 Feb 2024 855

Spectacol estival pentru copii Firma lui Gabriel Soare bate palma cu Organizația de Management al Destinației Mamaia-Constanța

22 Feb 2024 754

Născut la Tulcea Carol Feldman, actorul cu o reputație construită în Israel

09 Feb 2024 795

Teatrul de Stat Constanța Emilian Oprea, actor de la Teatrul Național București, cooptat în spectacolul „A douăsprezecea noapte”

09 Feb 2024 893

Erwin Șimșensohn, directorul Teatrului de Stat Constanța, desemnat de Senatul UNITER să preia direcția artistică a Galei Tânărului Actor HOP

08 Feb 2024 1671

„Take, Ianke și Cadîr”, fermecătoarea poveste despre toleranță și prietenie se joacă la Teatrul Jean Bart din Tulcea

07 Feb 2024 888

„Un actor cerebral de mare sensibilitate” Lucian Iancu, fost actor și director al Teatrului Dramatic Constanța, la ceas aniversar

02 Feb 2024 3410

Averea și interesele Cosmin Piersic, nepotul lui Florin Piersic, împuternicit șef în IPJ Constanța! Iată ce serviciu va conduce (DOCUMENTE)

26 Jan 2024 8793