Un elefant la cutia de Mazare

De ceva vreme incoace este cineva care se tine de tot felul de sotii. Acesta are drept tinta o anume leguma care, din intamplare, poarta numele primarului in exercitiu al municipiului Constanta.

Cutia sau borcanul de Mazare despre care vorbim aici sunt insotite peste tot de poza unui elefant. Care sugereaza ideea ca locul lui Radu Stefan Mazare la Primarie va fi luat, in iunie, de un mamifer de talie mare, cu nasul modificat intr-o trompa lunga, mobila, si cu colti lungi de fildes. Elefantul se uita destul de ciudat la un trabuc inmuiat, nu in coniac sau whisky, ci in zeama legumei despre care vorbeste nastrusnicul glumet. Totodata, uriasul pahiderm se resemneaza parca, probabil dupa ce a umblat toate tinuturile calde si nu a gasit nimic de mancare, si se multumeste cu un borcan cu legume, in care predomina mazarea. Cineva de la PNL, despre care lumea zice ca ar fi autorul glumelor cu elefantul, spune chiar ca din iunie se va apuca sa exporte mazare, probabil autohtona si cultivata ecologic. Dar nu va exporta oriunde, ci undeva, la Rio. Cred ca la Rio de Janeiro, pentru ca niciodata nu l-am auzit exact unde anume, precis. Nenorocirea este alta, insa. Este foarte posibil ca elefantul sa ramana si fara coltii de fildes, dar si sa nu prinda aprobarile pentru exportul de mazare. Si tare ca ma tem ca se va opune acestuia, chiar cel care se numeste Radu Stefan Mazare, care in ciuda eforturilor disperate al unora de a-l da jos din scaunul de primar, pare a fi instalat acolo atata timp cat va vrea chiar el. Aceasta pentru ca autorul glumelor cu elefantul nu a luat in calcul si altceva. A lasat neanalizata suficient poezia pentru copii cu pahidermul care statea pe o panza de paianjen. Despre care nu s-ar fi gandit niciodata cat este de rezistenta. Tocmai de aceea si in acest caz devin tot mai reale versurile in care "un elefant se legana pe o panza de paianjen". Tocmai in acest scop, au venit unul cate unul, zece elefanti, care cu greu au razbit. In cazul nostru, timp prea mult nu este. Iar elefantul, asa mare cum este poate fi incalecat. De cele mai multe ori chiar de niste pitici. Ce facem, daca in ciuda povestilor pe care le arunca acum pe piata, probabil un candidat la fotoliul de primar, Mazare va ramane pe post? Si nu va fi urnit nici de cine stie cati elefanti din cei mai slabi si nehraniti din cultura electorala? Atunci chiar ca ne vom gandi ca a mai incercat cineva sa ne pacaleasca si ca si acesta, are exact ca elefantul, pielea groasa si aspra.

Scris de: {autor}Emilian ANDREI{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Angajări Constanța Post vacant la Școala Gimnazială Nr. 22 „I. C. Brătianu” Constanța

28 Mar 2024 720

Angajări Constanța Termoficare Constanța SRL angajează. Detalii

27 Mar 2024 544

Primăria Orașului Techirghiol, județul Constanța angajează. Ce post este scos la concurs

26 Mar 2024 2319

Ședință CLM Constanța Aleșii locali vor aproba programul de acțiune destinat combaterii riscului de excluziune socială pentru 2024 (DOCUMENT)

25 Mar 2024 332

Centrul Militar Zonal Constanța angajează. Ce post este scos la concurs și cine poate participa

23 Mar 2024 823

Prefectul Silviu Coșa- „Viitorul energetic al Constanței este promițător“

22 Mar 2024 556

Locuri de muncă Constanța Școala Gimnazială nr. 1 Cuza-Vodă angajează îngrijitor

21 Mar 2024 499

Ce sărbătoare este în calendarul ortodox, la data de 21 martie 2024?

21 Mar 2024 1112

Huțucă (PNL) „NATO construiește cea mai mare baza militară din Europa în județul Constanța!"

19 Mar 2024 680

Locuri de muncă Constanța Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” scoate la concurs posturi vacante. Detalii

18 Mar 2024 847

Școala Gimnazială Nr. 29 ,,Mihai Viteazul’’ Constanța angajează. Ce post este scos la concurs

18 Mar 2024 772

Grădinița cu Program Prelungit „Mugurel” Constanța angajeză. Iată postul vacant

18 Mar 2024 842

Postul Paştelui 2024 începe astăzi, 18 martie. Tradiții și obiceiuri românești

18 Mar 2024 1431

Locuri de muncă Constanța Biblioteca Județeană „Ioan N Roman” Constanța face angajări

18 Mar 2024 1044

ANPC anunță că va controla produsele de post, în perioada următoare

17 Mar 2024 567