Victor Manea s-a lansat cu sloganuri anti-Mazare

In week-end, Partidul National Liberal si-a lansat, cu surle si trambite, candidatul aspirant la Primaria Constanta

Pretendentul liberal la fotoliul de primar, si-a facut debutul in campania electorala intr-o maniera asemanatoare festivitatilor americane. N-au lipsit majoretele, fanfara sau mascota campaniei, un elefant african, in toata splendoarea lui. Candidatul liberal impreuna cu echipa pe care o va avea alaturi, daca va ajunge sa ocupe functia cea mare, a defilat din capatul bulevardului Tomis, pana in Piata Ovidiu, insotit de simpatizanti. Coloana de manifestanti in frunte cu Manea a starnit ropote de aplauze de la cei aflati pe bulevard de-a lungul traseului, simpatizanti ai liberalilor, insa, a intins la maxim nervii soferilor aflati in trafic la acea ora, transportul in comun fiind paralizat, incepand cu zona Dacia, pana la capatul traseului. Impunator, precum aspirantul s-a dorit a fi perceput, elefantul a devenit atractia celor mici, dar si a celor mari, care s-au inghesuit sa filmeze simbolul campaniei liberale de la malul marii. Chiar daca gigantul plimbat pe strazile orasului a starnit admiratia, in randurile majoritatii aflate pe margine se puteau auzi strigate prin care organizatorii show-ului erau blamati. "Va bateti joc de saracu' animal, il chinuiti", riposta multimea. Sub escorta fortelor de ordine speciale si a politiei, "trupa de soc" a impartit de-a lungul traseului zambete, pupaturi si imbratisari. Micile rautati, inerente de altfel, l-au etichetat pe cel ce aspira sa ocupe scaunul de la primarie drept "Manea elefantul". "Nu beton, vrem gazon", se auzea razlet cand "echipa elefantului" ajungea prin dreptul fiecarui spatiu verde. La finele traseului, coloana de manifestanti s-a oprit dupa aproape o ora si jumatate in Piata Ovidiu, unde "oficialii", entuziasti la vederea multimii care-i aclama, au impartit in stanga si in dreapta pupaturi. In ciuda vremii nefavorabile, pe o ploaie menita a-i retine pe cei mai multi in case, organizatorii abia au reusit timp de doua ore sa tina in frau multimea. Meritul a apartinut tarafului de lautari si formatiilor Iris, Timpuri Noi, Mircea Baniciu si Vladi Cnejici.

Hasotti:"Prin statornicia lor, la izbanda noastra"

De la manifestarea de zile mari nu puteau lipsi oficialii de la Bucuresti, presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, si presedintele organizatiei, Puiu Hasotti. Startul show-ului electoral a fost dat de insusi candidatul pentru sefia Consiliului Judetean Constanta din partea PNL, Gheorghe Dragomir. Acesta a prezentat, in ordine alfabetica, candidatii liberali la Primariile din judet si echipa consilierilor judeteni. "Aceasta este echipa primarilor mei din 1 iunie", s-a laudat, increzator, Dragomir. Demn de invidia celor multi, adeptii doctrinei liberale s-au intrecut unul pe altul in discursuri dinainte pregatite. Primul a fost Puiu Hasotti care si-a axat intregul speech pe sloganuri anti-Mazare. "Uitati-va cat de multi suntem! Daca era soare eram de zece ori mai multi", si-a inceput alocutiunea Hasotti. PNL-istul a expus motivele pentru care pretendentul liberal este cel care va fi preocupat pentru urba si pentru bunastarea cetatenilor. "Ne-am saturat de un primar care sta mai mult de jumatate de an in concediu, care are probleme cu justitia. Vrem un om cinstit, precum Victor Manea, care sa fie in mijlocul cetatenilor", a aclamat acesta. Nici Nicusor Constantinescu nu a "scapat" de atacurile PNL-iste: "Ne-am saturat de un presedinte al CJC care doarme in intersectii si care este pus acolo doar pentru primarii PSD-isti din judet. Il vrem pe Gheorghe Dragomir, prieten cu toti", s-a manifestat presedintele. Fara modestie, Hasotti a pus eticheta echipei liberale drept statornica la locul de munca, in familie si pentru partid. "Prin statornicia lor, la izbanda noastra", a conchis, in ropote de aplauze. Senatorul Bogdan Olteanu si-a prezentat discursul iesind de sub copertina sub care "mai marii" erau "instalati". Presedintele a declarat simpatizantilor ca "atunci cand a ajuns la Constanta, s-a simtit ca acasa: drumuri proaste, gunoi pe strazi si caini vagabonzi". "Voua va place ce aveti?", a aclamat Olteanu. Crezand in echipa liberala de la malul marii, acesta a precizat "ca nu a venit la Constanta sa ii planga pe constanteni, ci pentru ca are o solutie in care crede. "Vreau sa ne vedem pe 1 iunie, seara si sa strigam ", a conchis liberalul.

"Constanta are azi deschidere la Marea Galbena"

Prezentat drept "cel mai bun constantean de la CJC", pretendentul la sefia CJC, Gheorghe Dragomir, si-a scos la rampa echipa consilierilor judeteni. Dragomir s-a laudat ca "stie ce inseamna banul public si ca stie sa-l administreze bine, pentru constanteni". Punand in balanta, modalitatea in care actuala administratie trateaza preferential Primariile PSD-iste din judet, candidatul a promis in fata multimii ca "CJC-ul condus de el nu va avea culoare politica si toti primarii se vor bucura de aceleasi drepturi". "Dupa cum se vede Constanta are azi deschidere la Marea Galbena, nu la Marea Neagra", a incheiat sarcastic Dragomir. Focurile de artificii au culminat discursul candidatului liberal pe acordurile piesei semnate de Queen, "We are the champions", chiar daca pretendentul aclamat de multime toata seara, Victor Manea, nu-si facuse inca aparitia.

Manea spune ca "Meriti mai mult!"

Suspansul aparitiei candidatului a fost alimentat de prezentarea echipei celor 11 consilieri municipali. Candidatul la Primarie a stat la treptele scenei si i-a instruit, pe rand, pe candidatii consilieri sa arate cu degetul atunci cand urca. A urmat un film de prezentare a cozilor la care stateau batranii pentru pachete, apoi infatisarea unor imagini cu crocodili si elefanti. In ropotele de aplauzele ale putinilor sustinatori ramasi in ploaie, si-a facut aparitia, dupa pupaturile de rigoare cu oficialii, candidatul liberal, "omul de cinci stele". Parafrazand discursul celorlalti candidati, bazat pe sloganuri anti-Mazare, Manea, cu foaia de discurs dupa el, a invocat statutul actual al batranilor, al copiilor si a lipsei spatiilor verzi. "Ne-am saturat ca batranii nostri sa fie umiliti la cozi. Constanta merita mai mult. Pune punct!", a apreciat aspirantul, fara prea mare convingere. De asemenea, atragerea investitorilor straini a fost declarat drept unul din obiectivele principale inca de la startul mandatului sau. Apreciind la modul general, discursurile celorlalti candidati, care s-au bazat pe ridicarea in slavi a celui desemnat sa-i reprezinte la Primarie, au fost cu mult mai convingatoare decat cel indreptatit sa-si atraga electoratul.

Scris de: {autor}Claudia CANDET{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Angajări Constanța Spitalul Orășenesc Cernavodă scoate la concurs un pot vacant. Iată ce trebuie să faci

17 Apr 2024 333

Locuri de muncă Constanța Serviciul Public de Gospodărie Comunală Techirghiol angajează. Detalii

17 Apr 2024 345

Preotul Petrică Leașcu a intrat „în post și rugăciune la Curtea de Apel Constanța“! (FOTO+VIDEO)

16 Apr 2024 714

Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” Constanța scoate la concurs un post vacant. Iată ce trebuie să faci

15 Apr 2024 705

​Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” Constanța angajează paznic. Detalii

15 Apr 2024 465

Muzeul de Artă Populară Constanța angajează. Ce post este scos la concurs

15 Apr 2024 598

Angajări Constanța Cauți un loc de muncă? Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa angajează

15 Apr 2024 702

Vineri, ziua pronunțării Preotul Petrică Leașcu, personaj cheie în investigația Recorder.ro, „Corupție în numele Domnului“, intră „în post și rugăciune la Curtea de Apel Constanța“

15 Apr 2024 627

Ce sărbătoare este în Calendarul ortodox pe 15 aprilie 2024?

15 Apr 2024 1298

Mesajul Israelului la atac „Vom răspunde Iranului prin acţiune, nu prin cuvinte"

14 Apr 2024 413

Locuri de muncă Constanța Unitatea Militară 02311 Constanța angajează. Detalii

12 Apr 2024 771

Judecătorul Marius Cătălin Croitoru rămâne vicepreședinte al Tribunalului Constanța

11 Apr 2024 410

Vrei să lucrezi la Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Mangalia? Mai multe posturi, scoase la concurs

11 Apr 2024 797

ANI Măsuri de prevenție și conștientizare în contextul alegerilor din luna iunie 2024

11 Apr 2024 417

Oficial al IPJ Constanța despre cazul scandalului de noaptea trecută (VIDEO)

11 Apr 2024 644