Rahau "Presedintele CJC trebuie sa gandeasca, sa vada viitorul"

1213214341.jpg

Candidat din partea Partidului Romania Mare in cursa pentru castigarea sefiei Consiliului Judetean Constanta, Dan Rahau a ajuns presedinte al organizatiei judetene intr-un moment tensionat, in urma excluderii lui Radu Comanici.

Timp de 12 ani adept al doctrinei social-democrate, a parasit PSDR (n.r. actual PSD), devenind membru PRM in 2004. De profesie economist, in prezent este profesor de management la Universitatea "Andrei Saguna" si doctorand in aceeasi specializare.

Uninominalul este un avantaj sau un dezavantaj pentru dumneavoastra?


Cred ca pentru perioada urmatoare, care va insemna pregatirea pentru alegerile generale, va fi un avantaj. Dezavantajul este legat de faptul ca, in ultima perioada, exista o legatura stransa intre numele unui om si partidul din care face parte. Dupa momentul alegerilor locale, multe ape se vor alege in politica constanteana. Ca urmare a faptului ca, in ultimii doi-trei ani, din acest punct de vedere, Partidul Romania Mare a marcat, la Constanta, o scadere, poate sa fie un dezavantaj.

Ce calitati credeti ca ar trebui sa aiba un presedinte de Consiliu Judetean?


In primul rand, trebuie sa fie un bun organizator, trebuie sa stie cum sa comunice si trebuie sa promoveze descentralizarea. Cred ca este persoana care, atunci cand a ajuns pe aceasta pozitie, trebuie "sa uite" ca face parte dintr-un partid. Locuitorii care sunt in marginea judetului sunt dezavantajati, iar cei din resedinta de judet, privilegiati, pentru ca sunt acolo. Dimpotriva, cred ca trebuie sa existe o echilibrare a bugetului si cei care au o zona mai putin dezvoltata este necesar sa fie avantajati, chiar daca au votat sau nu cu cel care va fi presedintele CJC.

Care ar fi principalele probleme ale judetului Constanta?


Trei sunt: lipsa unui procent mai mare de atragere a fondurilor europene, discrepantele legate de infrastructura intre diversele zone ale judetului si faptul ca pana acum nu au fost aduse investitii semnificative in judetul Constanta. Ma refer aici la cei care investesc in activitati productive, nu in comert sau alte activitati care nu creeaza locuri de munca stabile, pe termen lung.

Ce solutii propuneti?


Atragerea de acest gen de investitori seriosi, care sa se indrepte, in principal, catre productie, agricultura, turism si accesarea de fonduri mari pentru programe zonale, regionale, de catre Consiliul Judetean.

Cum veti atrage fonduri europene, avand in vedere ca CJC are debite la Uniunea Europeana?


Trebuie schimbata imaginea Consiliului Judetean. Eu ma ocup si de astfel de activitati, sunt si profesor, predau si managementul, sunt doctorand in management, am relatii personale la Bruxelles, am colaborat pana acum si am ajutat la atragerea de fonduri europene in alte judete din tara. Asta nu inseamna ca, daca nu sunt eu cel care va castiga, voi intoarce automat spatele CJC. In partid sunt presedinte de foarte putin timp, iar principala mea misiunea este aceea de a reconstrui increderea si de a aduce oameni in partid. Sunt multi care s-au indepartat sau care au avut rezerve sa vina in partid. Daca vor fi oameni care sa dea mai multa credibilitate judetului, sunt convins ca atat imaginea, cat si rezultatele activitatii la nivelul CJC vor fi altele.

Cum veti pune in practica propriul program electoral, in cazul unui consiliul ostil?


Nu cred ca se va intampla acest lucru, daca eu voi fi presedinte de CJ. Am experienta in politica si, prin tot ce am facut pana acum, am demonstrat ca sunt un tip de dialog, de echilibru. Exista oameni care au invatat arta dialogului, a negocierilor si nu cred ca Dragomir, Onaca sau chiar Radu Mazare sunt impotriva cuiva doar de dragul de a fi contra si fara a argumente. Atunci cand acestea prevaleaza, sunt convins ca totul se va clarifica.

Care sunt prioritatile mandatului dumneavoastra pentru perioada 2008 - 2012?


Sunt convins ca orice om care intra intr-o cursa, chiar daca ati crede mai putin in sansele lui, undeva, are acea speranta ca poate va castiga. In aceste alegeri, care sunt oarecum atipice, pentru ca presedintele CJC poate sa fie ales si cu 20%, fiind alegeri intr-un singur tur, exista o contributie mare a electoratului. Sper ca mai ales cei nehotarati, cei care sunt dezamagiti de ceea ce s-a intamplat in PD si n-ar vota sub niciun motiv PNL sau PSD, sa aiba incredere in mine. Sper, la fel de mult, ca cei din PSD, care au anumite nemultumiri, sa gaseasca solutia in mine. Nu in ultimul rand, imi doresc ca cei din tot judetul, care sunt nehotarati, care ma cunosc, sa aiba incredere si sa vina la vot. La un moment dat, vor fi oameni mai detasati de culorile politice si mai prinsi fata de ceea ce are nevoie cetateanul.
Principalele linii pe care voi merge sunt legate de atragerea fondurilor europene, dezvoltarea turismului in Dobrogea, protectia mediului si toate activitatile legate de agricultura. Un presedinte al CJC trebuie sa gandeasca pentru urmatorii 20 - 30 de ani, sa vada viitorul. Daca vom trai numai pentru solutii rapide, simple si pentru termen scurt, in mod sigur nu vom avea rezultate.

De ce locuitorii judetului Constanta v-ar vota pe dumneavoastra?


M-ar vota pentru ca intreaga mea experienta nu a insemnat decat o activitate prin care am incercat sa ajut. Nu m-am imbogatit, am un trai decent si, prin tot ceea ce am facut pana acum, am demonstrat echilibru, cumpatare, decenta. Cred ca vine vremea, in curand, a partidelor mici si a oamenilor care nu se regasesc in partidele mari. Sunt convins ca vine vremea celor care nu vor sa se mai inregimenteze politic intr-un partid foarte mare sau puternic, cum este azi, ci vor sa se exprime ei insisi. Cred ca vine vremea celor care vor, pot si stiu, fara sa calce pe cadavre. Asa cum am cedat de multe ori intereselor celorlalti, numai pentru a demonstra, dupa scurt timp, ca drumul pe care au plecat nu este cel mai bun, si am incercat sa ii aduc pe drumul cel mai bun, asa cum cred eu ca am facut in intreaga activitate.

Scris de: {autor}Claudia CANDET{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Candidatul PSD la Primăria Constanța, Horia Constantinescu, și-a anunțat demisia din fruntea ANPC

28 Mar 2024 405

Baza sportivă de pe malul lacului Siutghiol, din Constanța, miza unui proces intentat de Clubul Sportiv Electrica Președinte Dumitru Frățilă face acuzații -„Nu ne putem desfășura activitatea!“

23 Mar 2024 1836

Scupra, primar Ovidiu „Nu mă interesează funcțiile în partid. (...) Florin Mitroi știe că se bazează pe sprijinul meu! "

17 Mar 2024 1188

UPDATE George Scupra a demisionat din funcția de președinte al Ligii Aleșilor Locali din organizația județeană a PNL Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 1507

UPDATE Trei primari PNL din județul Constanța, vizați de intoxicări din partea PSD Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 1256

PUZ pentru terenurile din strada Belvedere ale afaceristului George Secărea! Curtea de Apel anunță data verdictului

15 Mar 2024 677

Iată cine vrea să conducă judecătoriile din Mangalia și Medgidia! (DOCUMENTE)

05 Mar 2024 946

Mesajul lui Emil Constantinescu despre trecerea în neființă a lui Max Bădin „Regret profund că nu mai este printre noi și că nu am avut ocazia să-mi iau rămas bun”

02 Mar 2024 750

Conferința județeană a PUSL Constanța. Chiforeanu -președinte, Eserghep-primvicepreședinte (FOTO+VIDEO)

01 Mar 2024 1121

ZIUA LIVE Interviu cu Gabriel-Octavian Nicolae, președinte al Asociației Societatea Culturală „Magrin 1878”, despre proiecte și noutăți pentru pasionații de fotografie

27 Feb 2024 724

ZIUA LIVE Gabriel-Octavian Nicolae, președinte al Asociației Societatea Culturală „Magrin 1878”, despre proiecte și noutăți pentru pasionații de fotografie

26 Feb 2024 1002

Preşedintele CNAS, Valeria Herdea „În România sunt peste 200.000 de pacienţi oncologici”

19 Feb 2024 880

Remus Zăgan, ales președinte al Senatului Universității Maritime din Constanța. Averea și interesele (DOCUMENTE)

19 Feb 2024 1274

Alegeri interne la UAR, Sucursala Constanța. Liviu Merdinian, președinte pentru următorii patru ani

19 Feb 2024 760

Are termen să predea absolut toate actele partidului în original Șoșoacă a divorțat politic de soțul său!

18 Feb 2024 1256