Cartea zilei „Meșterește acasă cu Findus (seria Pettson și Findus)“

Inspiră-te din această captivantă cărticică de activități potrivite pentru fiecare sezon, cu splendidele ilustrații ale inegalabilului Sven Nordqvist!

Dedic această carte tuturor mamelor, taților, doamnelor sau domnilor de la grădiniță, domnișoarelor profesoare, învățătoarelor, bunicilor, mătușilor, unchilor, cercetașilor-șefi și tuturor celor care cunosc fetițe sau băieței care, la fel ca mine, sunt extrem de curioși. Cartea a fost scrisă, bineînțeles, și pentru toți copiii curioși. Findus

Împreună cu ștrengarul motan Findus, stăpânul său Pettson și micii lor prieteni săritori, flecăreții, vei învăța să explorezi natura, să plantezi flori și ierburi aromatice, să faci prăjituri, să studiezi insecte, să construiești o căsuță, să măsori viteza vântului… și câte și mai câte! În fiecare anotimp găsești o mulțime de lucruri de meșterit – iar alături de prietenii tăi năzdrăvani n-ai timp să te plictisești.

Minunat ilustrată, seria Pettson și Findus a înregistrat vânzări de peste 6 milioane de exemplare și s-a tradus în 44 de limbi. În Suedia și peste tot în lume, această serie este un adevărat fenomen. Oricine a auzit de bătrânul fermier Pettson și de tovarășul său, motanul Findus cel vorbareț.

Din seria Pettson și Findus, în colecția PanDa au aparut: Tortul de clătite, Vânătoarea de vulpi, Când Findus era mic și a dispărut, Findus la pescuit, Petrecerea de Crăciun a lui Pettson, Cocoșul lui Pettson, Tărăboi în gradina de zarzavaturi, Pettson pleacă în excursie cu cortul, Findus se mută, Ascultă-l pe Findus, Cartea de bucate a lui Pettson și Findus, Pettson și Findus. Calendarul familiei 2022, Aventuri cu Pettson și Findus și Surpriza de Crăciun pentru Findus.

Sven Nordqvist s-a născut în 1946 în Helsingborg, iar desenul și pictura au fost dintotdeauna pasiunile lui. Nordqvist a mai lucrat ca arhitect, profesor și grafician. În 1983, a câștigat concursul de cărți ilustrate pentru copii al Editurii Opal, cu Agaton Öman și alfabetul. Următoarea lui carte, Tortul de clătite, a însemnat nașterea personajelor Pettson și Findus. N-a fost gândită ca o serie de cărți de la început, dar bătrânul și motanul lui i-au fermecat pe cititori, și astăzi sunt printre cele mai îndrăgite personaje din cărțile pentru copii suedeze. În adolescență, Nordqvist a fost inspirat de benzile desenate MAD, un stil care a influențat chiar și ilustrațiile lui mai recente. Îi place să construiască și să asambleze tot felul de mecanisme complicate, un hobby care și-a pus amprenta și pe cărțile lui.

Articol și foto preluate de pe PandoraM.ro

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cartea zilei Suflete pereche

26 Jan 2022 266

Cartea zilei În toate a fost frumusețe, de Manuel Vilas

25 Jan 2022 332

Cartea zilei O scuză bună. Patru pași pentru a îndrepta lucrurile- Molly Howes

24 Jan 2022 363

Cartea zilei Ce-aș fi eu fără tine?

23 Jan 2022 387

Cartea zilei Roboții din familia mea. Revoluția roboților - James Patterson, Chris Grabenstein

22 Jan 2022 363

Cartea zilei Sufletul lumii- Camelia Cavadia

21 Jan 2022 345

Cartea zilei Îngerul meu secret

20 Jan 2022 337

Cartea zilei Fiica lutierului - Sharon Maas

19 Jan 2022 306

Cartea zilei Băiatul care a făcut lumea să dispară, de Ben Miller

18 Jan 2022 326

Cartea zilei Mâine

17 Jan 2022 305

Cartea zilei De la fereastra mea - Ariana Godoy

16 Jan 2022 457

Cartea zilei Inerția - Camilla Grebe

15 Jan 2022 413

Cartea zilei De la simptom la diagnostic în practica medicală

14 Jan 2022 385

Cartea zilei Ziua în care Adam a devenit băiat bun - Bogdan Coșa

13 Jan 2022 402

Cartea zilei Între Înger și Demon, iertare și ranchiună- Laura Tappata

12 Jan 2022 391