Cartea zilei Pachet Istorie. Curiozități Clasice. Trei lecturi fascinante care te vor purta în Grecia și în Roma Antică

Pachetul reunește două volume semnate de J.C. McKeown, unul dintre cei mai reputați specialiști actuali în istoria Antichității, și o carte-album într-o formulă grafică de excepție, aparținându-le istoricilor Nigel Spivey și Michael Squire. În total, 1000 de pagini închinate celor mai inedite aspecte ale lumii antice dedicate atât erudiților clasiciști și istoricilor, cât și cititorilor pasionați de faptele eroice sau anecdotice ale trecutului.

Curiozități grecești este o colecție de povești stranii și fapte surprinzătoare din leagănul civilizației occidentale. Vechii greci ne-au dăruit dramaturgia, filosofia și conceptul de democrație. Multe forme de artă și ramuri ale științei ar fi de neconceput fără contribuția lor. Homer, Euripide, Platon și Aristotel sunt câteva dintre numele răsunătoare ce stau la rădăcina culturii europene. Dar Grecia Antică, așa cum ne-o imaginăm astăzi, este o utopie la construcția căreia au contribuit mai multe generații de istorici tributari unei viziuni romantice. Vei descoperi în cartea lui McKeown fapte, obiceiuri și anecdote uimitoare – riguros documentate și captivant prezentate – din toate sferele vieții publice și private. Pur și simplu nu seamănă cu nimic din ceea ce ai citit până acum.

Curiozități romane aduce împreună poveștile stranii și faptele surprinzătoare din istoria celui mai mare imperiu al lumii. Despre romani știm că aveau o armată eficientă care le permitea să împingă din ce în ce mai departe granițele imperiului pe care l-au construit, vorbeau latina, izvorul înțelepciunii și al eleganței livrești, au reușit să creeze un sistem juridic exemplar, dar și o infrastructură impresionantă pentru acele vremuri. Dar acesta nu este un tablou complet al civilizației romane. McKeown reușește să contureze un tablou al civilizației romane mai aproape de realitatea vieții de zi cu zi, cu superstițiile, superficialitatea și rutina ei adeseori lipsită de logică sau de pragmatism.

Panorama lumii clasice este o lucrare concepută pentru o nouă generație de cititori, readucându-i la viață pe greci, etrusci și romani într-o lumină fascinantă. Textele semnate de Spivey și Squire redau atât informații culese din izvoarele istorice, cât și punctele de vedere despre civilizația clasică elaborate în ultimele decenii. Cei doi istorici au preferat o prezentare tematică în locul obişnuitei abordări cronologice: importanţa corpului în viaţă şi moarte, societatea, sexualitatea, familia, igiena şi dieta, cultul zeilor şi admiraţia faţă de eroi, atitudinea faţă de natură şi mediu, banii şi viaţa economică, conflictele militare, politica. Fiecare subiect este însoţit de imagini incredibile, unele dintre ele prezentate pentru prima dată publicului cititor: vase pictate, sculpturi de marmură, bronzuri, picturi murale, monede, clădiri, situri arheologice. De asemenea, volumul cuprinde și mici dicționare de personaje clasice şi mitologice, un glosar, o cronologie şi o hartă.

Articol și foto preluate de pe Editura All.ro

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cartea zilei Alimentația și sănătatea copilului

07 Dec 2021 278

Cartea zilei Doctorul memoriei

06 Dec 2021 354

Cartea zilei CINCI. Povestea victimelor lui Jack Spintecătorul - Hallie Rubenhold

05 Dec 2021 366

Cartea zilei Cum să vorbești cu tine ca să-ți fie bine- Ethan Kross

04 Dec 2021 500

Cartea zilei Puterea vindecătoare a apei

03 Dec 2021 374

Cartea zilei Pătățel - Kenneth Oppel

02 Dec 2021 370

Cartea zilei Semnătura indiană- Radu Sergiu Ruba

01 Dec 2021 433

Cartea zilei Calea naturală către o sănătate de fier

30 Nov 2021 400

Cartea zilei Orbi- Petronela Rotar

29 Nov 2021 377

Cartea zilei Într-o zi mă voi întoarce la tine- Agnes Martin-Lugand

28 Nov 2021 457

Cartea zilei „Vacanța de Crăciun a Moșului“

27 Nov 2021 459

Cartea zilei „Meșterește acasă cu Findus (seria Pettson și Findus)“

26 Nov 2021 333

Cartea zilei Magia divanului- Claudia Guderian

25 Nov 2021 380

Cartea zilei Zona de interes - Martin Amis

24 Nov 2021 292

Cartea zilei Sănătate naturală pentru femei

23 Nov 2021 369